Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Бланк 9




Розрахунковий рахунок_________в______банку міста________________________

Постачальник, адреса____________________________________________________

Отримувач, адреса______________________________________________________

 

РАХУНОК №________від "_____"______________20___р

 

Назва Од. вим. К-сть Ціна Сума
         
         
         
         
         
         

 

Всього на суму_________________________________________________

(прописом)

 

Завідувач аптеки__________________Бухгалтер______________________М.П.


Література до вихідного рівня знань:

 

1. Лекційний матеріал.

2. Громовик Б.П. Організація роботи аптек: Навч. посібник для студентів вищих навчальних закладів.- Вінниця: Нова Книга, 2003р. - 240 с

3. Громовик Б.П. Організація роботи аптек: Навч. посібник для студентів вищих навчальних закладів. Видання друге, виправлене і доповнене. - Вінниця: Нова Книга, 2005.

4. Практикум з організації та економіки фармації. Навч. посібник для студентів вищих навчальних закладів / Б.П.Громовик, С.І.Терещук, О.Л.Гром, А.М.Новікевич, І.Л.Чухрай. - Вінниця: Нова Книга, 2004. - 448с.

5. Постанова KM України № 1303 від 17 серпня 1998 р. "Про Упорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань".

6. Наказ МОЗ України від 27.02.2006р. № 86 "Про внесення змін до Переліку лікарських засобів вітчизняного та іноземного виробництва, які можуть закуповувати заклади охорони здоров'я, що повністю або частково фінансуються з державного та місцевих бюджетів.

7. Постанова КМ України від 5 вересня 1996 р. №1071 „ Про порядок закупівлі лікарських засобів закладами охорони здоров’я, що фінансуються з бюджету.”

8. Наказ МОЗ України від 18 грудня 1997 р. № 356 "Про порядок обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів в державних і комунальних закладах охорони здоров'я України".

9. Наказ МОЗ України від 19.07 2005 р. № 360 "Про затвердження Правил виписування рецептів та вимог - замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення, порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів, Інструкції про порядок зберігання, обліку та знищення рецептурних бланків та вимог - замовлень" із з змінами і доповненнями.

Завдання для контролю вихідного рівня знань:

Задача Рівень Еталони відповідей
Яка категорія хворих має право на безкоштовне отримання всіх медикаментів за рецептами лікарів? I Хворі на цукровий діабет
Гематологічні хворі
Онкологічні хворі
Хворі на СНІД та ВІЧ-інфіковані
Як відпускаються лікарські засоби за рецептами лікарів інвалідам 1 і 2 групи? I З оплатою 50% їх вартості
Безкоштовно
За повну вартість
Безкоштовно тільки деякі лікарські засоби
З оплатою 70% їх вартості
Де зберігаються рецепти на лікарські засоби, що виписані безкоштовно або на пільгових умовах? I Повертаються хворому
В аптеці
Повертаються в ЛПЗ
В аптеці у відділі запасів
Які аптечні заклади мають право відпускати лікарські засоби безкоштовно або на пільгових умовах за рецептами лікарів? I Тільки аптеки
Аптечні пункти
Аптечні кіоски
Аптеки, їх філіали і аптечні пункти
Як відпускаються лікарські засоби за рецептами лікарів ветеранам ВВВ? I З оплатою 50% їх вартості
Безкоштовно
Безкоштовно тільки деякі лікарські засоби
За повну вартість
Скільки років зберігаються в аптеці рецепти на лікарські засоби, що виписані безкоштовно або на пільгових умовах? I Один рік, не враховуючи поточного
Два роки, не враховуючи поточного
Три роки, не враховуючи поточного
П’ять років, не враховуючи поточного
Як відпускаються лікарські засоби за рецептами лікарів жінкам з протипоказанням вагітності? I Безкоштовно засоби контрацепції
З оплатою 50% їх вартості
Безкоштовно
Безкоштовно тільки деякі лікарські засоби
Щомісяця на безоплатний або пільговий відпуск медикаментів складається документ в двох екземплярах, який називається: I Акт списання
Квитанція
Рецептурний журнал
Реєстр рецептів
Рецепти на лікарські засоби, які підлягають предметно-кількісному обліку, що відпускаються на пільгових умовах чи безоплатно, крім наркотичних (психотропних) лікарських засобів та трамадолу, виписуються: I У 2 примірниках на бланку Ф-1
На рожевому бланку
На бланку Ф-3
На бланку Ф-3 та бланку Ф-1
Які лікарські засоби можуть бути виписані хворому на шизофренію безкоштовно? I Спирт етиловий
Вітаміни
Антибіотики
Транквілізатори

Питання, що підлягають вивченню на практичному занятті:

1. Функції рецептурно-виробничого відділу, його приміщення, обладнання та штат.

2. Категорії медичних працівників, які мають право виписувати рецепти.

3. Правила виписування рецептів.

4. Форми рецептурних бланків.

5. Послідовність дій провізора при прийомі рецептів.

6. Загальні правила відпуску лікарських засобів за рецептом лікаря.

7. Перелік лікарських засобів, що підлягають предметно - кількісному обліку в закладах охорони здоров'я.

8. Терміни дійсності виписаних рецептів та зберігання їх в аптеках.

9. Порядок зберігання, обліку та знищення рецептурних бланків в закладах охорони здоров'я.

10. Групи лікарських засобів, що відпускаються з аптек тільки за рецептами.

 

Література:

Основна:

1. Лекційний матеріал.

2. Громовик Б.П. Організація роботи аптек: Навч. посібник для студентів вищих навчальних закладів.- Вінниця: Нова Книга, 2003р. - 240 с

3. Громовик Б.П. Організація роботи аптек: Навч. посібник для студентів вищих навчальних закладів. Видання друге, виправлене і доповнене. - Вінниця: Нова Книга, 2005.

4. Практикум з організації та економіки фармації. Навч. посібник для студентів вищих навчальних закладів / Б.П.Громовик, С.І.Терещук, О.Л.Гром, А.М.Новікевич, І.Л.Чухрай. - Вінниця: Нова Книга, 2004. - 448с.

Додаткова:

1. Постанова KM України № 1303 від 17 серпня 1998 р. "Про Упорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань".

2. Наказ МОЗ України від 27.02.2006р. № 86 "Про внесення змін до Переліку лікарських засобів вітчизняного та іноземного виробництва, які можуть закуповувати заклади охорони здоров'я, що повністю або частково фінансуються з державного та місцевих бюджетів.

3. Постанова КМ України від 5 вересня 1996 р. №1071 „ Про порядок закупівлі лікарських засобів закладами охорони здоров’я, що фінансуються з бюджету.”

4. Наказ МОЗ України від 27.12.2006 р. № 897 „Про затвердження переліку лікарських засобів, дозволених до застосування в Україні, які відпускаються без рецептів з аптек та їх структурних підрозділів.”

5. Наказ МОЗ України від 18 грудня 1997 р. № 356 "Про порядок обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів в державних і комунальних закладах охорони здоров'я України".

6. Наказ МОЗ України від 19.07 2005 р. № 360 "Про затвердження Правил виписування рецептів та вимог - замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення, порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів, Інструкції про порядок зберігання, обліку та знищення рецептурних бланків та вимог - замовлень" із з змінами і доповненнями.

Організаційна структура заняття:

Організаційна частина 2 хв.
Контроль вихідного рівня знань 5 хв.
Теоретичне опитування та обговорення питань по темі практичного заняття 15 хв.
Демонстрація наочного матеріалу за темою 10 хв.
Самостійна робота по засвоєнню теми 35 хв.
Контроль кінцевого рівня знань студента та оцінювання успішності 20 хв.
Завдання для самостійної роботи 3 хв.

 

 



Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 92; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты