Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Характеристика




Резюме

 

Резюме — це документ про особисті, освітні та професійні дані, що складається при прийомі на роботу до комерційних підприємств. Особливістю цього документа є стислість (його обсяг, як правило, не перевищує 1 аркуша). У резюме відомості про професійну діяльність та освіту викладаються у зворотному хронологічному порядку. Графа "Додаткові відомості" містить інформацію про навички чи досягнення в будь-якій галузі, наприклад, відомості про володіння іноземними мовами і комп'ютером, вміння керувати автомобілем, участь у наукових конференціях, наявність друкованих праць, громадську діяльність, інтереси претендента тощо. У резюме може зазначатися мета — посада (робота), на яку претендує автор, і бажана заробітна плата.

Отже, основними складовими резюме є такі:

· назва виду документа (Резюме);

· прізвище, ім'я, по батькові;

· адреса;

· телефон;

· дата і місце народження;

· мета;

· професійний досвід;

· освіта;

· сімейний стан;

· додаткові відомості;

· підпис.

Наведемо зразок заповненого резюме.

 

РЕЗЮМЕ

 

Прізвище, ім'я, по батькові:Василенко Тетяна Семенівна

Адреса:03065, м. Київ-65, вул. Метробудівська, буд. 5, кв. 30

Телефон:483-40-45

Дата і місце народження:14 січня 1960 р., м. Івано-Франківськ

Мета:робота перекладачем

Професійний досвід:1997-2000 перекладач у канадській нафтогазовій компанії "Lateral Vector Resources". Відповідала за зв'язок з партнерами, вела кореспонденцію.

1994-1997 перекладач у київському офісі австрійської компанії NZ. Techno, яка спеціалізується на просуванні на ринках Східної Європи медичного обладнання для інтенсивної терапії. Вела кореспонденцію, перекладала технічні інструкиії для лікарів, здійснювала переклад на семінарах.

1993-1994 перекладач на студії ІСТV. Перекладала науково-популярні фільми.

1983-1988 - викладач англійської мови у середній школі № 26

м. Києва.

Освіта:

1989-1992 навчання в аспірантурі при Київському державному університеті ім. Т. Г. Шевченка. У1993 р. захистила кандидатську дисертацію на тему "Композити іншомовного походження у сучасній англійській мові".

1977-1982 навчання на факультеті романо-германської філології Київського державного університету ім. Т Г Шевченка. Набула фаху викладача англійської та німецької мов.

 

Сімейний стан: заміжня, двоє дітей (15 і 18 років)

 

Додаткові дані: маю досвід роботи з текстовим і графічним редакторами у середовищах DOS і WINDOWS, вільно володію польською мовою (закінчила дворічні курси, пройшла стажування у Варшаві), 5років воджу автомобіль.

Підпис

 

Характеристика

Характеристика — це документ, у якому оцінюються ділові та моральні якості особи. Вона подається при вступі до середніх і вищих навчальних закладів, при висуванні на виборні посади, при атестаціях та в інших випадках. Характеристики видаються адміністрацією підприємства (організації, навчального закладу) на прохання працівника (студента, практиканта тощо).

Характеристика складається із таких реквізитів:

1. Назва виду документа — Характеристика — угорі аркуша.

2. Анкетні дані особи: прізвище, ім'я, по батькові, посада, учений ступінь і звання, рік народження (у родовому відмінку), освіта. Ці дані розташовуються у стовпчик справа.

3. Дані про трудову діяльність (фах, посада, тривалість роботи на підприємстві, просування по службі, рівень професійної майстерності). Студенти зазначають, з якого часу навчаються, за яким фахом.

4. Власне характеристика, у якій зазначають:

· ставлення до роботи (навчання);

· підвищення професійного та наукового рівня;

· стосунки в трудовому (навчальному) колективі;

· нагороди, заохочення (стягнення).

5. Призначення характеристики.

6. Дата складання.

7. Підпис відповідальної службової особи, печатка організації, що видала характеристику.

Текст характеристики викладається від третьої особи.

Особливості характеристик покажемо на двох зразках.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 67; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты