Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ВІДНОШЕННЯ ДОМІНУВАННЯ




 

У тих випадках, коли Х означає множину людей або груп людей, доводиться зустрічатися з відношенням, що є відношенням домінування. Ми будемо говорити, що х домінує y і писати х у, якщо х в чомусь перевершує y. Так, х може бути спортсменом або командою, що перемогла спортсмена або команду y, або особою, що має авторитет у особи у, або властивістю, що ми віддаємо перевагу властивості у.

Ми будемо говорити, що між елементами множини Х має місце відношення домінування, якщо ці елементи володіють наступними двома властивостями:

1) ніякий індивідуум не може домінувати самого себе, тобто x x - хибно (антирефлексивність);

2) у кожної пари індивідуумів у точності один індивідуум домінує другого, тобто х у и y х — взаємовиключаються (несиметричність).

У відношенні домінування властивість транзитивності не має місця. Дійсно, якщо в змаганнях команда х перемогла команду у, а команда у перемогла команду z, то звідси ще не випливає, що команда x обов’язково переможе команду z.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 79; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты