Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Оформлення роботи. 6.4.1. Зробіть необхідні розрахунки величин, поданих у табл.6.3 в графах «обчислене», керуючись наступними співвідношеннями:




 

6.4.1. Зробіть необхідні розрахунки величин, поданих у табл.6.3 в графах «обчислене», керуючись наступними співвідношеннями:

ковзання ;

активна потужність, яка подається з мережі до асинхронного двигуна,

;

корисна механічна потужність на валу двигуна ;

ККД двигуна ;

коефіцієнт потужності cosj1 .

6.4.2. Визначте за даними табл.6.2 номінальний, максимальний й пусковий моменти, номінальне і критичне ковзання та критичну частоту обертання за означеними нижче формулами і результати занесіть у табл.6.4:

; ; ;

; ; .

Таблиця 6.4

- - об/хв
           

6.4.3. Побудуйте для двигуна розрахункову апроксимовану механічну характеристику за прикладом рис. 6.2 по точках а, б, в, г з координатами а(0, n1), б(M2ном, n2ном), в(M2max, n2кр), г(M2пуск, 0), використовуючи дані табл.6.2 і 6.4.

Порівняйте результати експерименту з розрахунком.

6.4.4. Використовуючи дані розрахунку табл.6.3, побудуйте на одному графіку робочі характеристики , , cosj1 , двигуна, що досліджується. Нанесіть на графіки величини, які відповідають номінальному режиму.

 

К о н т р о л ь н і з а п и т а н н я

1. Зобразіть будову трифазного асинхронного двигуна з короткозамкненим ротором і поясніть принцип його дії.

2. Які умови забезпечують створення в АД обертового магнітного поля? Якою формулою визначається частота обертання цього поля?

3. Поясніть, які труднощі виникають при пуску в хід трифазних АД і які існують можливості для подолання цих ускладнень на практиці?

4. Які втрати потужності виникають в АД при його роботі?

5. Що називається ковзанням АД? Яким виразом воно визначається і в яких межах змінюється при роботі машини в режимі двигуна?

6. Як впливає величина напруги живлення на обертовий момент асинхронного двигуна?

7. Наведіть механічну характеристику АД, вкажіть на ній характерні точки: ідеального холостого ходу, номінального навантаження, максимального і пускового моментів.

8. Наведіть і поясніть вигляд механічних характеристик трифазного АД при різних величинах напруги живлення.

9. За яких умов асинхронний двигун працює стійко і яка ділянка механічної характеристики відповідає цій умові?

10. Назвіть способи регулювання частоти обертання асинхронного двигуна з короткозамкненим ротором.


Л а б о р а т о р н а р о б о т а7

ДОСЛІДЖЕННЯ НАПІВПРОВІДНИКОВИХ

ВИПРЯМНОГО ДІОДА, СТАБІЛІТРОНА ТА ДИНІСТОРА


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 46; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты