Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Правила безпечного користування мобільним телефоном




 

Звичайно, навіть припустити, що мобіль­ні телефони заборонять, було б утопією. Адже вони роблять життя людини комфортним та інформативно насиченим. Батьки завжди можуть зв'язатися зі своїми дітьми, щоб про­контролювати їхнє місцеперебування, бізне­смени швидко розв'язують невідкладні спра­ви, незважаючи на віддаленість відстані їх перебування тощо. Тому питання сьогодні полягає не в тому, щоб позбутися мобільників, а щоб максимально захиститися від їхнього негативного впливу. Ось що радять з цього приводу фізики та медики:

Якщо вам доводиться багато спілкувати­ся мобільним телефоном, не тримайте його постійно біля вуха. Купіть собі навушники. Це частково зменшить вплив надпотужного випромінювання.

Майте на увазі, що не всі апарати мобіль­них телефонів мають однакове за силою ви­промінювання: одні більше, другі - менше. Тому, купуючи телефон, обов'язково по­просіть показати копію сертифіката па обра­ну вами модель, де буде зазначено, що вона відповідає вимогам стандарту РСС. А не оз­начає, що не перевищує і гак високі показ­ники випромінювання.

Обираючи оператора зв'язку, віддайте пе­ревагу тому, який має найрозгалуженішу ме­режу ретрансляторів. Бо що більше телефон напружується в пошуках базової станції (щоб здійснити зв'язок), то більшою стає випромінювана ним доза електромагнітних хвиль.

Не обирайте маленькі моделі мобільних телефонів, вони мають потужніше випромі­нювання порівняно з більшими.

Багато хто любить розмовляти мобіль­ним у маршрутних таксі та в .машинах, щоб розважитися в дорозі. Не варто робити цьо­го. Бо випромінювання мобільника відбива­ються від металевого корпусу машини, збільшуючи потужність у кілька разів. До речі, окуляри в металевій оправі з цих само міркувань також краще знімати під час розмови.

Набравши потрібний номер, не притис­кайте відразу телефон до вуха - саме під час з'єднання відбувається найпотужніше вип­ромінювання. Тому стежте за процесом вик­лику, дивлячись на екран мобільника, і лише після того, як з'єднання відбулося, підносьте його до вуха.

Тримайте телефон не ближче 2 м від ліжка, щоб віддалити себе від випромінюва­ного ним поля.

Якщо на екрані вашого мобільника кіль­кість «антенок» зменшилася, не означає що ви потрапили в зону слабкої дії сигнал}'. Та­ке трапляється в приміщеннях вокзалів, ае­ропортів, метро, в підвалах. Намагайтеся уникати користування мобільним телефо­ном у таких умовах, бо інтенсивність його електромагнітного випромінювання збіль­шується в кілька разів.

Намагайтеся не розмовляти довше трьох хвилин. Між розмовами робіть перерви не менш як на 15 хвилин. Стежте, щоб загальна кількість розмов за добу не перевищувала однієї години.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 67; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.015 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты