Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Пожежні сповіщувачі полум'я.




Пожежні сповіщувачі полум'я, як правило, встановлюються в приміщеннях під покриттям (перекриттям), на стінах та інших будівельних конструкціях будівель і приміщень. Кут огляду, максимальна віддаленість виявлення пожежі і площа, щоконтролюється одним пожежним сповіщувачем, не повинні перевищувати значень, вказаних у технічній документації на сповіщувачі.

Приклад 8.14.Розробити систему пожежної сигналізації для видавництва науково-технічної літератури, що розташоване в двоповерховій будівлі загальною площею 520 м2. На першому поверсі знаходиться 9 приміщень, а на другому — 8:2 приміщення з площею по 50 м2 (кабінет головного редактора та приміщення комп'ютерного складання); 4 приміщен­ня — по 12,5 м2 (туалетні кімнати); 11 приміщень — по 25 м2. Висота приміщень 3,2 м.

Проектуємо встановлення пожежних сповіщувачів у всіх приміщеннях видавництва і оскільки їх кількість невелика (17 шт.), то вибираємо автоматчну пожежну сигналізацію променевого типу з неадресованими сповіщувачами. Один промінь пожежної сигналізації відповідає одному приміщенню, тоді загальна кількість променів пожежної сигналізації буде 17.

Проведемо вибір виду та кількості пожежних сповіщувачів, а також схеми їх розміщення в приміщеннях. У чотирьох приміщеннях видавництва (одне з них площею 50м2), в яких встановлені персональні комп'ютери проектуємо встановити димові пожежні сповіщувачі ИДП-2, а в решта приміщень — теплові сповіщувачі ИП 105-2/1 (відповідно до табл. 8.27). Оскільки захишувана площа одним сповіщувачем ДГЛ становить 15 ж2 (табл. 8.24), то в кабінеті головного редактора С5>ка£ = 50 м2) необхідно встановити 4 таких сповіщувачі. Схема їх розміщення наведена на рис. 8.5 а. Незважаючи на те, що захищувана площа одним димовим сповіщувачем ИДП-2 становить 85 ж2 (табл. 8.25) в приміщенні комп'ютерного складання, площею 50лі2, а також у трьох інших приміщеннях, в яких також встановлені персональні комп'ютери, що мають площі по 25 м2 проектуємо встановити по два сповіщувачі ИДП-2, згідно з вимогою щодо встановлення в одному приміщенні щонайменше двох неадресованих сповіщувачів. Схеми розміщення димових сповіщувачів у цих приміщеннях наведені на рис. 8.5 б та 8.5 в. Виходячи з тих же міркувань проектуємо встановити в інших приміщеннях видавництва по 2 теплових сповіщувачі ИП 105-2/1 (рис. 8.5 г та 8.5 д).

 

 

# — тепловий сповіщувач ИП 105-2/1

О — димовий сповіщувач ИДП-2

Рис. 8.5. Схеми розміщення теплових та димових пожежних сповіщувачів у приміщеннях видавництва

Таким чином, для захисту приміщень видавництва на випадок пожежі проектуєм встановити автоматичну пожежну сигналізацію променевого типу (17 промені! з використанням для виявлення займань восьми димових пожежних сповіщувачі ИДП-2 та 28 теплових ИП 105-2/1. Для прийняття сигналів від пожежм сповіщувачів передбачено використати концентратор сигнально-пусковий пожежнн КСПП 019-20-2 на 20 сигнальних променів, при цьому виконується вимога щоя збереження 10% резерву ємності приймально-контрольного приладу.

Концентратор КСПП 019-20-2 проектується встановити у приміщенні черговог персоналу, що знаходиться на першому поверсі будівлі видавництва біля входу.

 


 

 

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 70; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.01 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты