Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Уточнення та інтерпретація основних понять




 

 

Спосіб життя - сукупність форм буденної життєдіяльності людей, порядків і способів їх повсякденного існування.

 

"Соціокультурна ситуація - цей багатовимірний соціокультурний простір,

у якому мешкає людина і яке відбиває усю сукупність умов його життєдіяльності. Вона включає:

· Культурноисторическое спадщина ;

· Художнє середовище ;

· Социальнопсихологическая середовище ;

· Духовнонравственная середовище ;

· Політичне середовище ;

· Екологічне середовище".

 

Соціокультурне проектування - гуманізація місця існування і способу життя. Соціокультурний, аксиологический підхід створення умов, життєвого середовища для реалізації потреб, інтересів і цінностей людей.

Соціокультурне проектування це проектування не нового об'єкту, а нового якості соціального життя.

 

Це́нность - важливість, значущість, користь, корисність чого-небудь. Зовні цінність виступає як властивість предмета або явища. Проте значущість і корисність властиві їм не від природи, не просто в силу внутрішньої структури об'єкту самого по собі, а є суб'єктивними оцінками конкретних властивостей, які залучені в сферу громадського буття людини, людина в них зацікавлена або відчуває потребу. Система цінностей виконує роль повсякденних орієнтирів в предметній і соціальній дійсності людини, позначень його різних практичних стосунків до навколишніх предметів і явищам.

 

Культура(лат. cultura - землеробство, виховання, шанування) - поняття, що має безліч значень в різних областях. В основному, під культурою розуміють області людської діяльності, пов'язані з самовираженням(релігійний культ, наслідування) людини, проявом його суб'єктивності(характеру, компетентностей, навичок, умінь і знань). Культура є предметом вивчення культурології.

 

Центр сучасного мистецтва - музейно-виставкова і науково-дослідна організація, діяльність якої спрямована на розвиток сучасного вітчизняного мистецтва в контексті світового художнього процесу, формування і реалізацію програм і проектів в області сучасного мистецтва, архітектури і дизайну в країні і за кордоном.

 

Мистецький центр (арт-центр, або центр мистецтв) відмінний від художньої галереї чи художнього музею.

На Заході центр мистецтв - функціональний громадський центр з певною сферою компетенції, покликаний заохочувати практики мистецтв і забезпечувати різні послуги. Центр мистецтв надає місце для виставок та / або для роботи художників, семінарів, надає освітні послуги, надає технічне обладнання і т. д.



Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 96; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты