Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Географічне положення та природні ресурси .




На території Почапківської сільської ради розташовано один населений пункт село Почапки,який являється адміністративно-територіальним центром сільської ради і знаходиться на віддалі 20 кілометрів від райцентру Острог та за 50 кілометрів від Рівного. Територія села складається з забудованих земель та сільськогосподарських угідь. Площа населеного пункту становить 341,2 га.

Всього земель в межах адміністративно-територіальної одиниці-2021 га.

На території сільської ради нараховується 261 об’єкт погосподарського обліку, в т.ч. домогосподарства з реєстрацією місця проживання – 181.

В селі проживає 497 чоловік постійного населення та 550 чоловік наявного населення.

Основною структурно-планувальною одиницею населеного пункту є квартали з одно та двосторонньою забудовою. Село забудовано компактно одноповерховими будинками. На території сільської ради розміщені сільська рада, клуб, 4 торгові заклади , навчально-виховний комплекс «Почапківська ЗОШ І-ІІ ступеня - дитячий садок».

Через село проходить автошлях Рівне-Гоща -Острог.

Рельєф території села рівнинний, хоча поза межами села поля розчленовані ярами та горбами.

Грунтові води залягають на глибині більше 3 метрів. Ґрунтоутворюючими породами в населеному пункті є лесовидні суглинки.

Територія села безпечна щодо затоплення повеневими водами. Небезпечні геологічні процеси відсутні. Основу грунтового покриву складають чорноземи та темно-сірі опідзолені грунти.

Село газифіковане, електрифіковане, має телефонний зв’язок. Централізоване водопостачання та каналізація відсутні. В селі 9 вулиць, з них з твердим покриттям -7. Три вулиці мають тверде покриття частково.

Клімат території помірно континентальний з м’якою зимою та досить теплим, з достатньою кількістю опадів, літом. Однак останні зими дещо морозні, а літо посушливе.

В цілому клімат території можна вважати комфортним для життя та сприятливим для господарської діяльності, в першу чергу для розвитку сільського господарства.

Сусідні сільські ради:

Милятинська сільська рада Острозького району – село Милятин;

Сіянцівська сільська рада Острозького району – села Сіянці, Садки, Кураж;

Мощаницька сільська рада Острозького району – села Мощаниця;

Лисицька сільська рада Славутського району Хмельницької області – села - Дідова Гора, Потереба.

Перспектива розширення та забудови можлива після розроблення генерального плану забудови сіла Почапки.

На території сільської ради є ліс загальною площею 149.8 га , який знаходиться в користування ДП СЛАП Острозького держспецлісгоспу, ставок 0.7 га .Ріки та озера на території сільської ради відсутні. На місці колишньої обмілілої річки Сороки, яка колись в давнину протікала через село, споруджений меліоративний канал.

Поблизу населеного пункту є корисні копалини осадового походження: глина та пісок, які частково використовуються для власних потреб громади, зокрема для вимостки грунтових доріг.

Транспортнесполучення із обласним центром м. Рівне та райцентром Острог задовільне. Кількість оборотних рейсів по маршруту Рівне-Гоща-Острог становить 18.

Протяжність сільських доріг становить 7,5 км, більшість з твердим покриттям, частина грунтові. Є потреба в твердому покритті двох з половиною вулиць села Почапки та в капітальному ремонті вулиць Незалежності і Вишнева.

Станом на 01.01.2012 року постійне населення сільської ради складає 497 чоловік.

Населення села Почапки на 01.01.2008р. Населення станом на 01.01.2009р. Населення станом на 01.01.2010р. Населення станом на 01.01.2011р. Населення станом на 01.01.2012р.
536 чол. 533 чол. 544 чол. 501 чол. 497 чол.

 

Розподіл населення за статтю та віком станом на 01.01.2012р.

Назви населених пунктів Чоловіки усього 0-17 18-39     40-59     60+ Жінки усього 0-17     18-39   40-59 60+
село Почапки

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 73; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты