Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Наркологія. Організація наркологічної служби.




 

НАРКОЛОГІЯ (наркос – сон, логія – наука) - вивчає хвороби викликані зловживанням наркотичними засобами

 

ІСТОРІЯ НАУКОВОГО РОЗВИТКУ НАРКОЛОГІЇ

наукове вивчення алкоголізму почалось у 1857 році, M. Huss у своїй книжці „Хронічний алкоголізм, або алкогольна хвороба” описав ряд ознак і запропонував власне термін „хронічний алкоголізм”.

алкоголізм вперше описали на початку минулого сторіччя російські вчені С.С. Корсаков (1901) та В. П. Сербський (1906), як динамічно прогресуючу хворобу з характерними проявами, стадіями та процесами.

С.Г. Жислін (1931), вперше детально описав та дослідив алкогольну абстиненцію

І.В. Стрельчук (1959), А.А. Портнов та І.Н. Пятніцкая (1971) продовжили розробку запропонованої ще С.С. Корсаковим концепції, висунули принцип прогредієнтності процесу та розділили його на три стадії.

А.Є. Лічко (1987) дослідив причини і механізми формування аддиктивної поведінки у підлітковому віці.

М.М. Кабанов (1985) запропонував ефективну систему заходів реабілітації наркозалежних.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 114; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты