Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


КОНТРОЛЬНІ ПИТАННЯ. 1.Для чого використовується файл "/etc/profile"




1.Для чого використовується файл "/etc/profile". Що означає прапор з номером 09?

Файл / etc / profile дозволяє адміністратору системи виконати обслуговуючі дії, потрібні всім користувачам. Типовими є: повідомлення системних новин, повідомлення про наявну для користувача пошти, установка значень.

Щоб встановити максимальну ефективність програм, при компіляції використовується прапор - 09, що позначає повну оптимізацію по швидкості. У Makefile багатьох програм, які ви компілюються, міститься опція -02. Але поставивши замість неї - 09 отримується вищий рівень оптимізації при якому розмір файлу збільшується, але збільшується і швидкість виконання.

Використання опції - 09 не завжди приводить до найкращих результатів. Опцію слід використовувати для процесорів x686 і вище, але не для більш старих процесорів.

2.Що контролюють параметри файлу "bdflush"?

vm.bdflush = 100 1200 128 512 15 5000 500 1884 2

Параметри файлу "bdflush" :

- Перший параметр в % визначає максимальне число «брудних» буферів в кеші буферів. «Брудні» означають те, що вміст буфера має бути записано на диск.

- Другий параметр (ndirty) визначає максимальне число «брудних» буферів які можуть бути одночасно записані.

- Третє значення (nrefill ) визначає число буферів, які bdflush буде додавати в список вільних при виклику функції refill_freelist ().

- Наступний параметр - nref_dirt . Коли refill_freelist () натрапить на більше ніж nref_dirt «брудних» буферів, то прокидається демон bdflush.

- Параметри age_buffer (50*m) і age_super parameters (5*m) позначають максимальний час, який Linux чекає перед записом брудних буферів на диск.

- П'ятий параметр (15) і останні два (1884 та 2) не використовуються системою, так що їх значення залишаються за замовчуванням.

3.Що контролюють значення файлу "buffermem"?

Цей файл тісно пов'язаний з роботою підсистеми віртуальної пам'яті Linux ядра. Значення в цьому файлі (/proc/ sys / vm / buffermem) контролюють як багато пам'яті використовується під буферну пам'ять (у відсотках). Слід зазначити, що відсотки беруться від загальної системної пам'яті.

4.Що контролює параметр "ip_local_port_range"?

Цей файл містить два цілих числа, які визначають інтервал портів, які використовують TCP і UDP при виборі локального порту. Перше число - це нижнє можливе значення, а друге - верхнє. У серверних системах ці числа мають значення 32768 і 61000 відповідно.

5.Для чого використовується файл "/etc/nsswitch.conf"?

Цей файл використовується для налаштування того, який сервіс використовувати для отримання такої інформації як ім'я хоста, файл паролів, файл з групами і т.д.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 64; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты