Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


МАТЕРІАЛИ ДО УРОКУ. База даних представляє собою місце знаходження даних певної області та платформу для обробки даних




База даних представляє собою місце знаходження даних певної області та платформу для обробки даних. Прикладом роботи з даними однієї таблиці є фільтри, але на практиці часто виникає необхідність оброб­ки даних зв’язаних таблиць. За допомогою запитів фільтрують дані кількох пов’язаних об’єктів, які відповідають певним умовам, для по­дальшої роботи з ними. Запит-вибір дає змогу фільтрувати інфор­мацію БД без зміни її даних, запит-зміна може переміщувати дані та змінювати їх. Запитом можна скористатися для створення нової таб­лиці чи форми. Перед створенням запиту з’ясовують такі питання: за якими полями фільтруватимуться дані, які значення необхідно знайти в БД, у які поля необхідно записати знайдені записи.

Для створення запиту існує спеціальна мова SQL, але більшість користувачів створюють запит на основі запиту за зразком — QBE (Query By Example). Основою створення нового запиту можуть бути таблиці та наявні запити. Коли викликають команду створення запиту, СУБД пропонує бланк, який необхідно заповнити відповідно до поставлених завдань щодо роботи з записами БД. Дані бланку обробляються автоматично. Результатом є новий об’єкт БД — запит у вигляді таблиці з відібраними даними та результатом обробки цих даних. Слід зауважити, що дані, отримані у запиті, не зберігаються, користувач не може їх змінити. Результати обчислень запиту онов­люються під час його виконання. Таким чином, запит відмежує поточні значення таблиць.

СУБД Access передбачає такі види запитів:

- запит-вибір (або простий запит);

- запит-дія (створення таблиці, оновлення даних, додавання даних, вилучення даних);

- параметричний запит;

- перехресний запит.

І. Запит-вибір— це динамічний набір даних, який містить окремі дані з однієї чи кількох таблиць або вже наявних запитів, відібрані за заданими умовами для подальшої роботи з ними.

Запит створюють за допомогою «Мастера» або самостійно в режимі конструктора. Процедура роботи з запитами дуже схожа на роботу із фільтрами, але простий запит також використовують для обчислень. Для фіксації результату обчис­лень використовують поле, значення якого будуть аргументами для таких вбудованих функцій СУБД, як:

- сума значень поля (функція Sum);

- середнє значення (Avg);

- мінімальне або максимальне (Min, Max)значення поля;

- кількість значень поля (Count);

У режимі «Мастера»необхідно виділити поле, зі значеннями якого здійснюють обчислення, та вказати, що запит буде «підсумковим».


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 49; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты