Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


I. ПЕРЕЛІК НАЙМЕНУВАНЬ ОБ’ЄКТІВ КЛАСИФІКАЦІЇ, КЛАСИФІКАЦІЙНИХ УГРУПУВАНЬ ТА ЇХ КОДОВИХ ПОЗНАЧЕНЬ




ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ГЕОДЕЗІЇ, КАРТОГРАФІЇ ТА КАДАСТРУ ПРИ КАБІНЕТІ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

.

К Л А С И Ф І К А Т О Р

Інформації, яка відображається на топографічних картах масштабів 1:10 000, 1:25 000, 1:50 000, 1:100 000, 1:200000, 1:500 000, 1:1 000 000

 

 

Затверджений начальником Головного управління

Геодезії,картографії та кадастру при Кабінеті Міністрів

України і погоджені з начальником Центрального управління

Генерального штабу Збройних сил України

 

Обов’язковий для всіх підприємств,організацій і

установ України,

незалежно від їх відомчої належності та форм власності.

Київ - 1998

 


ЗМІСТ

 

 

ВСТУП......................................................................................................................................

I. ПЕРЕЛІК НАЙМЕНУВАНЬ ОБ’ЄКТІВ КЛАСИФІКАЦІЇ, КЛАСИФІКАЦІЙНИХ УГРУПУВАНЬ ТА ЇХ КОДОВИХ ПОЗНАЧЕНЬ.........................................................................................

II. ПЕРЕЛІК ОЗНАК, ЯКІ ХАРАКТЕРИЗУЮТЬ ОБ’ЄКТИ КЛАСИФІКАЦІЇ, СМИСЛОВИХ ЗНАЧЕНЬ ОЗНАК І ЇХ КОДОВИХ ПОЗНАЧЕНЬ........................................................

Додаток

ПЕРЕЛІК ОЗНАК, ЩО ХАРАКТЕРИЗУЮТЬ ОБ’ЄКТИ КЛАСИФІКАЦІЇ.........

 


 

Класифікатор топографічної інформації є складовою Єдиної системи класифікації і кодування картографічної інформації, призначеної для формалізованого представлення сукупності даних /документальних і фактографічних/, які використовуються в автоматизованих засобах обробки картографічної інформації.


ВСТУП

 

1. Класифікатор топографічної інформації призначений для використання в автоматизованих системах обробки топографічної інформації і служить для формалізованого представлення даних про елементи і об’єкти місцевості, які відображаються на топографічних картах масштабів 1:10 000 -1:1 000 000.

2. За змістом Класифікатор являє собою систематизоване зведення кодових позначень елементів і об’єктів місцевості, а також ознак, які характеризують ці об’єкти при відображенні відомостей про місцевість на топографічних картах.

3. Топографічна інформація, яка включена до Класифікатора, розділена на дві пов’язані між собою частини:

- інформація безпосередньо про елементи, об’єкти місцевості, яка вміщує відомості про основні ознаки і постійні властивості, однозначно визначає об’єкт у загальній системі класифікації;

- інформація про змінні властивості, які характеризують об’єкт і його відношення до інших об’єктів.

В основу побудови Класифікатора покладено ієрархічний метод класифікації інформації першого типу і фасетний метод класифікації інформації другого типу.

3.1. Вся інформація першого типу на вищому ступені ієрархії розділена на вісім класів за елементами змісту топографічних карт. Розвинення кожного класу в глибину і ширину неоднакова і залежить від ступеня взаємозв’язку об’єктів і вибраних ознак класифікації.

На нижчому ступені класифікації кожного елемента змісту знаходиться сукупність однотипних елементарних об’єктів карти, які є мінімальною величиною /одиницею/ даних про місцевість, що трансформуються в процесі обробки картографічної інформації. Кожний елементарний об’єкт карти вміщує заздалегідь визначений набір характерних ознак /кількісних і якісних/, які не використовувалися як ознака класифікації. Кількість цих ознак і їх смислове значення різні і залежить від типу об’єкта.

В цілому система класифікації елементів і об’єктів місцевості, які відображаються на топографічних картах, характеризується такими показниками:

- максимальна кількість рівнів класифікації /глибина/ - 8;

- максимальне число класифікаційних угрупувань на одному рівні - 9.

3.2. Система кодування інформації про елементи і об’єкти місцевості, включених до Класифікатора, побудована на загально прийнятій системі класифікації.

3.2.1. Для ієрархічної системи класифікації застосовується послідовний метод кодування. Алфавітом коду служать десяткові цифри з основою коду рівною 10. Довжина коду постійна. Кодова позначка являє собою послідовність восьми однозначних розрядів. Значення розрядів понижується зліва направо. Кожна цифра вищого розряду вказує на належність об’єкта /або кваліфікаційного угрупування/ до визначеного елемента змісту, друга цифра означає номер класифікаційного угрупування другого ступеня класифікації і так далі до останнього ступеня.

У тих випадках, коли поділ на елементарні об’єкти проходить на більш високих рівнях класифікації, то в нижчих розрядах у кодові позначки, які залишилися, заносяться нулі.

3.2.2. Для фасетної системи класифікації властивостей, які характеризують елементи і об’єкти місцевості, застосовується паралельний метод кодування однотипних ознак, кожна з яких об’єднує окрему групу властивостей.

Послідовність кодів характеристик об’єктів у загальній структурі кодового опису інформації може бути довільний при запису коду об’єкта.

Для кодування смислових значень ознак /наприклад, вид рослинності, матеріал споруди і таке інше/, які характеризують об’єкти, використовуються методи серійно-порядкової і порядкової реєстрації.

3.2.3. Взагалі повний кодовий опис кожного конкретного елементарного об’єкта карти буде складатися з двох частин:

- ідентифікаційної частини - коду даного об’єкта;

- інформаційної частини - кодів характеризуючих ознак і смислових значень цих ознак /кодів ознак/.

4. Класифікатор топографічної інформації складається з двох частин і додатка.

Перша частина вміщує перелік найменувань об’єктів класифікації і їх кодових позначок, а також сукупність кодів ідентифікаційних ознак, які характеризують об’єкт класифікації.

Перелік об’єктів класифікації складено в порядку зростання їх кодів.

Ця частина Класифікатора складається з трьох блоків:

- блок 1 - ідентифікаційні коди об’єктів /графа 1 таблиці /;

- блок 2 - найменування класифікаційних угрупувань і об’єктів класифікації /графи 2 і 3 таблиці /;

- блок 3 - коди ознак, які характеризують об’єкти класифікації /графа 4 таблиці /.

У блоці 3 подано повний набір ознак, які властиві даній групі елементарних об’єктів, з якого в процесі кодування вибираються ознаки, властиві конкретному елементарному об’єкту з урахуванням наявних про нього відомостей.

Класифікатор передбачає також можливість кодування узагальненої інформації про об’єкти місцевості. При цьому рівень узагальнення може відповідати одному із прийнятих класифікаційних угрупувань, а набір характерних ознак - сукупності ознак, властивих всім об’єктам, які входять у вибране класифікаційне угрупування.

Друга частина Класифікатора містить перелік ознак, які характеризують об’єкти класифікації, смислових значень ознак та їх кодових позначень. Вона складається з чотирьох основних блоків:

- блок 1 - коди характерних ознак /графа 1 таблиці /;

- блок 2 - найменування ознак, які характеризують об’єкт класифікації /графа 2 таблиці /;

- блок 3 - смислові значення характерних ознак /графа 3 таблиці /;

- блок 4 - коди смислових значень /графа 4 таблиці /.

Для зручності в користуванні друга частина Класифікатора доповнена блоком, який пояснює відношення ознак до названих елементів змісту /графа 5 таблиці /. Перелік найменувань ознак, які характеризують елементарні об’єкти, складено в алфавітному порядку.

У блоці 3 наведено перелік смислових значень ознак, які характеризують якісну сторону об’єкта. При кодуванні ознаки, яка характеризує об’єкт у кількісному аспекті, в кодовому описі об’єкта дано безпосереднє значення кількісної характеристики /висоти, глибини і таке інше/. Винятком є значення характеристики 38 /кількість жителів/, значення якої дається в десятках при кількості жителів до ста тисяч осіб і в тисячах із знаком “-”, якщо кількість жителів більше ста тисяч осіб.

В додатку до Класифікатора подано перелік ознак, які характеризують об’єкти класифікації, в якому найменування характерних ознак розміщені в порядку зростання їх кодів.

5. У процесі побудови формалізованих описів інформації про об’єкти місцевості запис кодованої комбінації здійснюється з використанням роздільних знаків, які забезпечують розрізнення початку і кінця запису, розділення ідентифікаційної /коди об’єктів/ та інформаційної /коди характеристик/ частин в загальному кодовому описі, а також розрізнення кодового опису однієї характеристики від другої або коду характеристики від коду смислового значення.

П р и к л а д. Об’єкт “Озеро” з абсолютною висотою урізу води, рівною 324,8 м, і постійною береговою лінією, має власну назву “Біле” і в формалізованому вигляді представляється так:

31120000 - х4:324,8/36:1/9:Біле/,

де: 31120000 - код об’єкта “Озеро” - вибирається з першої частини Класифікатора;

х - роздільник ідентифікаційної та інформаційної частин кодового позначення;

4 - код характеристики “Абсолютна висота” - вибирається з другої частини Класифікатора по найменуванню ознаки /графа 1 і 2/;

: - роздільник коду характеристики і коду значень характеристики /або для кількісних характеристик - безпосереднього значення/;

324,8 - значення характеристики ”Абсолютна висота”;

/ - роздільник між інформаційними описами характеристик;

36 - код характеристики “Характер берегової лінії” - вибирається з другої частини Класифікатора за найменуванням ознаки /графи 3 і 4/;

9 - код характеристики “Власна назва”;

/- кінець кодового опису інформації про об’єкт.

Перелік характеристик, які визначають зміст інформаційної частини кодового опису об’єкта місцевості, встановлюється на основі першої частини Класифікатора /графа 4/ з урахуванням відомостей, зазначених на вихідному картографічному матеріалі.


 

 

I. ПЕРЕЛІК НАЙМЕНУВАНЬ ОБ’ЄКТІВ КЛАСИФІКАЦІЇ, КЛАСИФІКАЦІЙНИХ УГРУПУВАНЬ ТА ЇХ КОДОВИХ ПОЗНАЧЕНЬ

 

Код об’єкта НАЙМЕНУВАННЯ Коди ознак, які
  класифікаційного угрупування об’єкта класифікації характеризують об’єкт класифікації
10 000 000 Математичні елементи, елементи планової і висотної основи    
11 000 000 Опорні пункти    
11 100 000   Астрономічні пункти 09,19,37,68
11 200 000   Пункти державної геодезичної мережі 01,04,09,16,17,20, 21,22,37,68,69
11 300 000   Точки знімальної мережі (пункти місцевої мережі) 01,04,09,16,17,20, 21,22,23,37,69
11 400 000   Пункти нівелірної мережі 04,09,20,21,37
12 000 000   Позначки висот (підписані точки) 04,16,20,22
13 000 000   Стовпи граничні (межові знаки), які мають значення орієнтирів 09,20,22,37
20 000 000 Рельєф суші    
21 000 000 Рельєф, виражений горизонталями    
21 100 000   Горизонталі основні потовщені
21 200 000   Горизонталі основні
21 300 000   Горизонталі додаткові
21 400 000   Горизонталі допоміжні
21 500 000   Круті схили -
21 510 000   Круті задерновані схили (довжина на карті менше 1 см) -
21 520 000   Круті задерновані схили (довжина на карті 1 см і більше) -
21 600 000   Горизонталі для відображення навислих схилів
21 700 000   Западина -
21 800 000   Вимочка -
21 900 000   Плями розвіювання -
22 000 000 Форми рельєфу, які не виражаються горизонталями    
22 100 000 Форми рельєфу, зумовлені діяльністю льодовика    
22 110 000   Льодовики
22 120 000   Фірнові поля
22 130 000   Льодовикові тріщини -
22 131 000   Льодовикові тріщини крайові -
22 140 000   Викопний лід
22 150 000   Крижані обриви
22 160 000   Морени
22 170 000   Льодовикові колодязі -
22 180 000   Водотоки на льодовику -
22 194 000   Сніжник
22 200 000 Форми рельєфу, зумовлені діяльністю поверхневих і підземних вод    
22 210 000 Яри і промоїни   07,09,23
22 211 000   Яри 07,09,23
22 212 000   Промоїни 07,09,23
22 213 000   Ерозійні борозни -
22 220 000 Сухі русла рік і улоговини висохлих озер    
22 221 000   Сухі русла рік 07,09,15,34
22 222 000   Улоговини висохлих озер 09,34
22 230 000   Вали берегові, гряди 01,09
22 231 000   Вали корчування -
22 240 000 Карстові утворення    
22 241 000   Карстові і термокарстові воронки 07,09
22 242 000   Райони поширення карсту -
22 250 000   Ями 07,09,73,47
22 260 000   Зсуви
22 261 000   Зсуви діючі -
22 262 000   Зсуви старі (з задернованим схилом) -
22 300 000 Форми рельєфу, зумовлені діяльністю вітру    
22 310 000   Скелі-останці 01,09
22 320 000   Дайки
22 400 000 Форми рельєфу тектонічного і вулканічного походження    
22 410 000   Скелі і скелясті обриви 01,09
22 411 000   Скелі 01,09
22 412 000   Скелясті обриви 01,09
22 420 000 Кратери    
22 421 000   Кратери грязьових вулканів
22 422 000   Кратери звичайних вулканів
22 430 000 Лавові утворення    
22 431 000   Лавові потоки -
22 432 000   Лавові покриття -
22 500 000 Форми рельєфу, зумовлені багаторічною мерзлотою    
22 510 000   Намерзлий лід
22 511 000   Намерзлий лід річковий
22 512 000   Намерзлий лід ´рунтовий
22 513 000   Намерзлий лід сезонний -
22 520 000 Кургани і горби   01,09,73
22 521 000   Кургани 01.09.73
22 522 000   Горби 01,09,73
22 600 000 Форми рельєфу, зумовлені діяльністю комплексу ерозійних факторів    
22 610 000 Камені (каміння)    
22 611 000   Скупчення каміння -
22 612 000   Окремо лежачі камені 01,09
22 613 000   Гряди каміння
22 620 000   Осипи
22 630 000   Обрив 01,09
22 640 000   Входи в печери і гроти
22 650 000   Задерновані уступи (бровка) -
22 660 000   Закріплені уступи полів на терасованих ділянках схилів
23 000 000 Характеристики рельєфу на карті, які виділяються як самостійні об’єкти    
23 100 000   Покажчик напрямку схилу (бергштрихи) -
30 000 000 Гідрографія і гідротехнічні споруди    
31 000 000 Гідрографія    
31 100 000 Водойми    
31 110 000   Океани і моря 04,09,36
31 120 000   Озера 04,09,33,36
31 130 000 Водосховища та інші водойми   03,04,09,36,77,78.80,81
31 131 000   Водосховища 03,04,09,36,47,77,78,80, 81
31 132 000   Ставки 04,09,47
31 133 000   Басейни
31 134 000   Дощові ями і споруди для збору води 31,47
31 140 000   Площі розливів або зони затоплення 09,31
31 200 000 Об’єкти прибережної полоси    
31 210 000 Берегові обмілини і мілини  
31 211 000   Обмілини
31 212 000   Мілини
31 220 000   Береги небезпечні
31 230 000   Береги висихальні (при-пливно-відпливні смуги) 29,34
31 240 000 Береги обривисті    
31 241 000   Береги стрімкі з пляжем
31 242 000   Береги стрімкі без пляжу
31 242 100   Береги стрімкі без пляжу (для рік при ширині їх на карті 1,5 мм і більше)
31 242 200   Береги стрімкі без пляжу (для рік при ширині їх на карті менше 1,5 мм)
31 250 000   Місця скупчення плавника -
31 260 000   Водорості -
31 300 000 Рельєф дна    
31 310 000   Ізобати
31 320 000   Позначки глибин
31 330 000 Навігаційна небезпека    
31 331 000   Рифи 09,35
31 332 000   Скелі надводні 01,09
31 333 000   Камені 01,09,35
31 334 000   Банки 07,09
31 335 000 Водоспади і пороги    
31 335 100   Водоспади 01,09
31 335 200   Пороги 01,09
31 400 000 Водотоки    
31 410 000   Ріки 09,15,32,33,35,36
31 420 000   Струмки (рівчаки) 09,33,35,36
31 430 000 Канали і канави   03,07,09,15,32,34,35,47
31 431 000   Канали 03,07,09,15,32,34, 35,47
31 432 000   Канави (рови) 03,09,15
31 433 000   Зрошувальні канали в залізобетонних лотках на опорах -
31 500 000 Характеристики гідрографії на карті, які виділяються як самостійні об’єкти    
31 510 000   Урізи води на ріках
31 520 000 Напрямки течії    
31 521 000 Напрямок течії/ - основної
31 522 000   - припливної -
31 530 000 Локалізований набір характеристик    
31 531 000   Характеристики рік і каналів 07,10,11,34
31 532 000   Характеристики сухих канав 07,11
31 540 000   Покажчик початку регулярного судноплавства -
31 550 000   Покажчик напрямку схилу (бергштрихи ізобат) -
31 600 000 Джерела води    
31 610 000 Джерела    
31 611 100   - устатковані 04,09,33
31 612 000   - неустатковані 04,07,09,33,47
31 620 000   Гейзери 09,33
31 630 000 Колодязі   03,04,07,09,30,33
31 631 000 Колодязі артезіанські   03,04,07,09,30,33,47
31 631 100   Колодязі артезіанські з відкачувальними пристроями 03,04,07,09,30,33
31 631 200   Колодязі артезіанські, розміщені всередині будівель 03,04,07,09,30,33
31 631 300   Колодязі артезіанські, розміщені всередині будівель і суміщені з відкачувальними пристроями 03,04,07,09,30,33
31 632 000   Колодязі з вітряним двигуном 03,04,07,09,30,33
31 633 000   Колодязі бетоновані з механічною подачею води 03,04,07,09,30,33,47
31 633 100   Колодязі з механічною подачею води 03,04,07,09,30,33
31 634 000   Чигирі -
31 635 000   Інші колодязі (неустатковані) 03,04,07,09,30,33,47
31 636 000   Головні колодязі 03,04,07,09,30,33
31 640 000   Артезіанські свердловини 03,04,07,09,30,33
31 650 000   Фонтани
32 000 000 Гідротехнічні споруди    
32 100 000 Водопідпірні і берегоукріплювальні споруди    
32 110 000 Греблі   01,02,03,04,10,11,25, 26,35,47,75,76,83
32 111 000   Греблі з воротами для пропуску плотів 02,03,04,10,11,25, 26,35,47,75,76,83
32 112 000   Греблі прорвані 02,03,04,10,11,25, 26,35,47,75,76,83
32 120 000 Шлюзи    
32 121 000   Ворота шлюзів 07,09,11
32 122 000   Камери шлюзів 02,27
32 123 000   Ворота шлюзів з мостами 07,09,11
32 130 000   Дамби і штучні вали 01,09,10,11, ,3557
32 140 000   Набережні
32 150 000   Береги з укріпленими відкосами -
32 151 000   Береги з спланованими незакріпленими відкосами -
32 152 000   Береги з закріпленими відкосами шириною більше 1 м -
32 160 000   Хвилеломи і буни -
32 200 000 Портові і причальні споруди    
32 210 000   Сухі доки -
32 220 000   Елінги і сліпи -
32 230 000   Моли, причали, пірси
32 240 000   Пристані з устаткованими причалами
32 250 000   Якірні стоянки і пристані без устаткованих причалів
32 260 000   Узвози і сходи на набережних
32 300 000 Водопровідні споруди    
32 310 000   Водопроводи 03,35,47
32 320 000   Кяризи
32 330 000   Акведуки 02,11
32 340 000 Водорозподільні споруди    
32 341 000   Водорозподільні споруди на зрошувальних каналах
32 342 000   Водорозподільні споруди суміщені з мостами і трубами -
32 343 000 Водозливи    
32 343 100   Швидкотоки і ступінчасті перепади
32 343 200   Водоскиди консольні
32 344 000   Водоскиди на дамбах -
32 350 000   Дюкери -
32 360 000   Шахтні стволи на підземних каналах
32 370 000   Лотки і жолоби для подачі води
32 380 000   Колонки водорозбірні -
32 390 000   Стаціонарні насоси на каналах -
32 391 000   Стаціонарні насоси на каналах пересувні -
32 400 000 Знаки навігаційної обстановки    
32 410 000   Маяки 01,09
32 420 000   Вогні 01,09
32 430 000   Постійні знаки берегової сигналізації 09,37
32 440 000 Плавучі маяки і плавучі вогні  
32 441 000   Плавучі маяки з одним вогнем
32 442 000   Плавучі маяки з двома вогнями
32 450 000   Світні буї -
32 460 000   Водомірні пости -
32 461 000   Водомірні пости з устаткованими гідрометричними створами -
32 470 000   Футштоки
33 000 000 Переправи і морські шляхи    
33 100 000 Переправи    
33 110 000 Поромні переправи    
33 111 000   - морські залізничні -
33 112 000   - морські автомобільні -
33 113 000   - річкові 02,11,12,46
33 114 000   - з механічним двигуном 02,11,12,46
33 120 000 Перевози    
33 121 000   Перевози лодочні з механічним двигуном -
33 122 000   Перевози лодочні -
33 130 000   Броди 02,07,28,34
33 200 000   Морські шляхи 09,24
34 000 000   Острови
40 000 000 Населені пункти    
41 000 000 Міські поселення    
41 100 000   Міста 03,06,09,38,43
41 200 000   Селища міського типу 03,06,09,38,39,43
42 000 000 Сільські поселення    
42 100 000   Селища сільського типу 03,06,09,38,39,42, 43
42 200 000   Окремі двори (хутори) 03,09,47
42 300 000   Постійні стоянки юрт, чумів
43 000 000 Інші поселення    
43 100 000   Селища дачного типу 03,06,09,38
43 200 000   Селища, не віднесені офіційно до категорії селищ міського типу 03,06,09,38,39,43
44 000 000 Окремі будівлі    
44 100 000   - видатні 01,05,09,13
44 200 000   - не видатні 01,03,05,09,13,47
45 000 000 Елементи внутрішньої структури населеного пункту    
45 100 000   Квартали в населених пунктах 03,13,45
45 200 000   Вулиці 03,09,40
45 210 000   Непроїжджі ділянки вулиць -
45 220 000   В’їзди на подвір’я відкриті -
45 230 000   В’їзди на подвір’я під аркою -
45 300 000   Площі
45 400 000   Частини населеного пункту 03,09,47
45 500 000 Райони нового будівництва   09,47,72
45 510 000   - житлового 09,72
45 520 000   - промислового 09,47,72
46 000 000 Елементи окремих будівель, споруд    
46 100 000   Видатні частини будівель (шпиль, башта)
50 000 000 Промислові, сільськогосподарські і соціально-культурні об’єкти    
51 000 000 Промислові об’єкти    
51 100 000 Об’єкти видобувної і обробної промисловості    
51 110 000 Місця видобутку корисних копалин відкритим способом    
51 111 000   Кар’єри 07,09,47
51 112 000   Відкриті соляні розробки 09,72
51 113 000   Торф’яні розробки 09,72
51 114 000   Нафтові басейни і ями -
51 115 000   Виходи нафти -
51 116 000   Зриті місця -
51 120 000 Місця видобутку корисних копалин закритим способом    
51 121 000 Шахти і штольні   03,09,47,72
51 121 100   Шахти 01.03,09,47,72
51 121 110   Основні шахтні стволи 01,03,09,10,47
51 121 120   Допоміжні шахтні стволи 03,09,47
51 121 200   Штольні 03,09
51 121 300   Геологічні канави -
51 121 400   Обвалені устя шахтних стволів, шурфів і штолень 07,47
51 122 000   Копальні, рудники 03,09,47,72
51 123 000 Терикони і відвали   01,47
51 123 100   Терикони 01,47
51 123 200   Відвали 01,47
51 124 000 Свердловини і шурфи    
51 124 100   Свердловини
51 124 200   Колодязі
51 124 300 Шурфи    
51 124 310   Розвідувальні геологічні шурфи -
51 124 320   Лінії розвідувальних геологічних шурфів -
51 130 000 Промислові підприємства (заводи, фабрики, комбінати)    
51 131 000   - з димарями 01,09,47,72
51 132 000   - без димарів 01,09,47,72
51 140 000   Електростанції 01,09,47,72
51 150 000 Млини    
51 151 000   - водяні
51 152 000   - вітряні 01,09,10
51 160 000   Лісопилки
51 170 000   Печі для випалювання 09,47
51 200 000 Склади, заправні станції    
51 210 000   Склади 01,09,47,72
51 220 000   Заправні станції і бензоколонки 09,47
51 230 000   Окремі цистерни, баки, газгольдери 09,47
51 300 000 Комунікації    
51 310 000   Трубопроводи 03,09,35,47,49
51 311 000   Трубопроводи на опорах 01,03,09,35,47
51 320 000   Лінії електропередач 01,03,41,48,49
51 330 000   Лінії зв’язку 01,03,35
51 340 000   Лотки для спуску лісу та інших матеріалів -
51 350 000   Дюкери на трубопроводах -
51 400 000 Споруди при промислових об’єктах    
51 410 000   Капітальні споруди баштового типу 01,03,09,47
51 420 000   Заводські і фабричні димарі
51 430 000   Вишки легкого типу 01,47
51 440 000   Вітрові двигуни
51 450 000   Станції обслуговування трубопроводів 47,03,72
51 460 000   Трансформаторні будки
51 470 000   Опори на лініях електропередач 01,48
51 480 000   Відстійники 47,72
51 490 000   Градирні
51 500 000   Інші промислові об’єкти 01,09,13,47,72
52 000 000 Сільськогосподарські об’єкти    
52 100 000   Сільськогосподарські підприємства (ферми, станції, майстерні) 01,09,47,72,37
52 200 000   Будинки лісників 09,47,72
52 300 000   Загони для тварин
52 400 000   Пасіки 09,72
53 000 000 Соціально-культурні об’єкти    
53 100 000 Споруди авіатранспорту    
53 110 000   Аеропорти 03,09,72
53 120 000   Аеродроми 03,09,72
53 130 000   Злітно-посадочні смуги
53 140 000   Посадочні площадки на суші -
53 150 000 Спеціальні доріжки і площадки для стоянки літаків    
53 151 000   Спеціальні доріжки -
53 152 000   Спеціальні площадки для стоянки літаків -
53 160 000   Гідроаеродроми
53 170 000   Посадочні площадки на воді -
53 180 000   Ділянки доріг, устатковані для зльоту і посадки літаків -
53 200 000 Споруди і об’єкти спеціального призначення    
53 210 000   Військові бази і об’єкти 09,47,42,72
53 220 000   Фортеці, форти, укріплення 03,09,47,72
53 230 000   Морські порти, гавані 09,72
53 300 000 Пункти і споруди зв’язку    
53 310 000   Радіостанції 01,09,72
53 320 000   Телевізійні центри 01,09,72
53 330 000   Телевізійні вежі 01,10
53 340 000   Радіощогли. телевізійні і радіорелейні щогли 02,20
53 350 000   Метеорологічні станції 01,09,72
53 360 000   Телеграфні, радіотелеграфні контори і відділення, телефонні станції -
53 400 000 Культові споруди    
53 410 000   Монастирі 01,03,09,72
53 420 000   Церкви 01,03,09,10
53 430 000   Мечеті 01,03,09,10
53 440 000   Буддійські храми, пагоди 01,09
53 450 000   Каплиці 01,09
53 500 000 Місця поховань    
53 510 000 Кладовища    
53 511 000   - з густою деревною рослинністю
53 512 000   - без густої деревної рослинності
53 513 000   - з рідколіссям
53 514 000   - з окремими деревами
53 520 000   Визначні пам’ятники на братських могилах 01,09
53 521 000   Пам’ятники, монументи, скульптурні фігури 09,47
53 522 000   Пам’ятник “Вічний вогонь” 01,09
53 530 000   Інші пам’ятники, монументи, тури, кам’яні стовпи і могили 09,47
53 531 000   Тури і кам’яні стовпи висотою 1 м і більше 01,09,47
53 532 000   Братські могили 01,09
53 533 000   Окремі могили
53 534 000   Хрести і знаки з релігійними зображеннями 01,09
53 540 000   Мазари, субургани, обо 09,47
53 550 000   Скотомогильники
53 600 000   Науково-дослідні, учбові, медичні та інші заклади 01,03,09,13,47,72
53 700 000   Спортивні споруди 01,03,09,47,72
53 800 000   Інші соціально-культурні об’єкти 01,03,09,13,47,72
54 000 000 Допоміжні об’єкти при спорудах    
54 100 000   Шахтні стволи і штольні на тунелях 07,47
54 200 000   Трансформатори на стовпах 01,09
54 300 000   Трансформатори на постаментах 01,09
60 000 000 Дорожня мережа і дорожні споруди    
61 000 000 Дорожня мережа    
61 100 000 Залізниці і залізничні шляхи    
61 110 000 Залізниці    
61 111 000   - ширококолійні 03,09,11,51,54
61 112 000   - вузькоколійні 03,11
61 113 000   - монорейкові
61 120 000   Станційні колії -
61 122 000   Під’їзні колії -
61 123 000   Лінії метрополітену
61 124 000   Трамвайні лінії -
61 130 000   Тупики -
61 200 000 Автомобільні шляхи    
61 210 000   Автостради 03,09,11,44,46,50, 53,55
61 220 000   Удосконалені шосе 03,09,11,44,46,53, 55
61 230 000   Шосе 03,09,11,44,46,53, 55
61 300 000 ¥рунтові дороги    
61 310 000   Удосконалені ´рунтові дороги 03,09,11,46
61 320 000   ¥рунтові дороги (путівці) 09,11
61 330 000   Польові і лісові дороги 09,11
61 400 000 Стежки    
61 410 000   Каравані шляхи і в’ючні стежки 09,31,58
61 420 000   Пішохідні стежки 09,31,58
61 430 000   Пішохідні доріжки і алеї в парках і т. ін. -
61 500 000   Дороги з дерев’яним покриттям 03,46
61 600 000   Зимові дороги 09,58
61 610 000   Худобопрогони з огорожею шириною менше 10 м 09,11
61 620 000   Худобопрогони без огорожі 09,11
61 700 000   Фунікулери і бремсберги -
61 800 000 Підвісні дороги на опорах і фермах    
61 810 000   Підвісні дороги
61 820 000   Опорні ферми 01,10
61 900 000 Характерні ділянки дорожньої мережі    
61 910 000   Ділянки доріг з великими уклонами -
61 911 000   Ділянки доріг зі значними уклонами -
61 920 000   Ділянки доріг з малими радіусами поворотів -
61 930 000   Фашинні ділянки доріг, гатки, греблі -
61 940 000   Важкопрохідні ділянки доріг
61 950 000   Ділянки стежок на штучних карнизах 02,11
61 960 000   Перевали 04,09,31,59
61 970 000   Виходи ліній метрополітену на поверхню -
61 980 000 Спуски з автомобільних доріг    
61 981 000   - обладнані -
61 982 000   - необладнані -
61 983 000   Транспортні розв’язки на автомобільних дорогах -
62 000 000 Дорожні споруди    
62 100 000 Споруди на залізницях    
62 110 000   Депо
62 120 000   Вокзали 09,47,72
62 130 000 Станції, зупинки   09,57
62 131 000   Станції всіх класів 09,47,57
62 132 000   Станції метрополітену
62 133 000   Зупиночні та обгінні пункти
62 134 000   Платформи
62 135 000   Вантажно-розвантажувальні майданчики -
62 136 000   Роз’їзди
62 140 000 Об’єкти, які регулюють рух на залізницях    
62 141 000   Блокпости -
62 142 000   Колійні пости
62 143 000   Семафори і світлофори -
62 144 000   Поворотний круг -
62 145 000   Пости на охоронних залізничних переїздах -
62 146 000   Будки -
62 147 000   Казарми
62 200 000 Споруди на автомобільних дорогах    
62 210 000   Легкі придорожні споруди -
62 211 000   Зупинки автобусів і тролейбусів (за межами населених пунктів)
62 220 000   Кілометрові знаки 09,52
62 230 000   Стоянки автотранспорту на автомагістралях і автодорогах -
62 300 000 Споруди на автомобільних дорогах і залізницях    
62 310 000 Мости    
62 311 000   - на загальному фундаменті прогону 01,02,09,10,11,12
62 312 000   - на роз’єднаних фундаментах прогону 01,02,09,10,11,12
62 313 000   - двоярусні 01,02,09,10,11,12, 56
62 314 000   - підйомні і розвідні 01,02,09,10,11,12
62 315 000   - наплавні 02,10,11,12
62 316 000   - ланцюгові і канатні 01,02,10,11,12
62 317 000   - прості 01,02,10,11,12,03
62 318 000 Пішохідні мости, мости через незначні перешкоди    
62 318 100   Пішохідні містки висячі
62 318 200   Пішохідні містки зі сходами
62 320 000 Шляхопроводи   01,02,03,10,11,12,46
62 321 000   - на загальному фундаменті прогону 01,02,10,11,12,46
62 322 000   - на роз’єднаних фундаментах прогону 01,02,10,11,12,46
62 330 000   Тунелі 01,02,09,11,84
62 340 000   Естакади 02,09,10,11,12,84
62 350 000   Насипи 01,57
62 360 000   Виїмки 07,57
62 370 000   Труби -
62 380 000   Галереї
62 390 000 Пішохідні споруди    
62 391 000   Підземні переходи
62 392 000   Перехідні містки
63 000 000 Характеристики дорожньої мережі, які виділяються на карті як самостійні об’єкти    
63 100 000   Межа зміни матеріалу покриття -
63 200 000   Покажчик позначення відстані між пунктами -
63 210 000   Відстань між пунктами
63 300 000   Покажчики доріг, назв населених пунктів і рік -
64 000 000   Світлофорні арки, арки на автомобільних дорогах -
70 000 000 Рослинний покрив і ´рунти    
71 000 000 Рослинний покрив    
71 100 000 Деревна рослинність    
71 110 000 Деревна рослинність природного походження    
71 111 000 Ліс    
71 111 100 Ліс густий    
71 111 110   - високий 01,09,60,61,62,63, 84
71 111 120   - низькорослий 01,09,60,61,62,
71 111 200 Ліс рідкий   01,09
71 111 210   - високий 01.09
71 111 220   - низькорослий 01.09
71 112 000 Окремі ділянки лісових масивів    
71 112 100   Буреломи
71 112 200   Горілий і сухостійний ліс
71 112 300   Вирублений ліс
71 112 400   Криволісся на зсувах і карстових ділянках
71 113 000   Поросль лісу 01,09,62
71 113 100   Рідка поросль лісу
71 114 000   Стелюхи 01,09,62,79
71 120 000 Деревна рослинність штучного походження    
71 121 000   Лісовий розсадник, молоді посадки 01,09,62
71 122 000   Плантації технічних культур деревних 01.09,62
71 123 000   Фруктові і цитрусові сади 01,09,62
71 123 100   Фруктові і цитрусові сади з ділянками виноградників 01,09,62
71 123 200   Дерево самотнє, яке має господарчу цінність
71 130 000 Інша рослинність    
71 131 000   Деревна рослинність вздовж доріг, рік (обсадження) 01,57
71 132 000   Дерево самотнє 01,62
71 200 000 Чагарникова рослинність    
71 210 000 Чагарникова рослинність природного походження    
71 211 000 Чагарники <
Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 81; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты