Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Передмова. 2. Пояснювальна записка




Зміст

1. Передмова………………………………………………………. 4

2. Пояснювальна записка……………………………………….... 5

3. Скорочення………………………………………………………6

4. Тематичний план………………………………………………...7

5. Теми курсу……………………………………………………… 8

6. Варіанти виконання курсових робіт…………………………. 14

7. Особливості та послідовність розрахунку штрих-коду

товарів…………………………………………………………..18

7.1. Структура штрих-коду………………………………...18

7.2. Визначення правильності штрих-коду…………….....22

7.3. Приклад виконання контрольної роботи……………..23

8. Додаткова (довідочна) інформація для виконання

контрольної роботи……………………………………………. 24

9. Термінологічний словник………………………………………52

10. Бланки документів, необхідних при проведенні

експертизи……………………………………………………….78

11. Література……………………………………………………… 95

 

Передмова

 

 

За останні роки відбулося насічення внутрішнього ринку країни різноманітними товарами вітчизняного та закордонного виробництва, що призвело до падіння напруги споживацького попиту, в цих умовах різко зросли вимоги до якості продукції, правил гарантійного та післягарантійного обслуговування, нешкідливості та безпеки продукції для споживача та навколишнього середовища. За такою кон’юнктурою ринку, що сталося останніми роками, стратегічним напрямом підприємницької діяльності є зростання якості товарів і зниження витрат виробництва. Це важливо і актуально, враховуючи те, що з прийняттям ЗУ „Про захист прав споживачів” суми виплат споживачам за гарантії та у випадку заподіяння шкоди неякісними товарами досягли значних розмірів.

Найважливішою ознакою „квітучої економіки” є випуск високоякісних і конкурентноздатних товарів.

Під час вирішення проблеми підвищення якості необхідно враховувати структуру, взаємозв’язки і фактори, що визначають якість виробів, виробництва, фірми і суспільства в цілому.

Ці взаємозв’язки представлені у вигляді „піраміди якості. Як випливає з рисунку, формування якості починається з розробки моделі і поставки продукції на виробництво. Підвищення якості продукції на цьому етапі забезпечує більш раціональне використання виробничих потужностей, прискорює її реалізацію, знижує витрати від браку.

На етапі підвищення якості продукції проявляється у зниженні витрат на її реалізацію і зберігання, зменшенні транспортних витрат.

Під час експлуатації продукції високої якості знижується обігові та експлуатаційні витрати, покращується умови та безпека праці.

Проте вирішити проблему підвищення якості окремим виробництвам та підприємствам дуже складно, через те, що на якість впливає не тільки внутрішній (внутрішньовиробничий), але й зовнішні фактори, які одержали назву „якість суспільства”. Без удосконалення всіх цих елементів, що входять у блок „якість суспільства” важко розраховувати на високу якість продукції. В той же час високоякісна продукція гарантує успіх фірмі, підприємству, якій у свою чергу, призведе до успіху суспільства.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 53; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты