Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС РОБОТИ. 3.1. Центрифугувальник повинен дотримуватися послідовності операцій при роботі на обладнанні відповідно до інструкцій з експлуатації обладнання




3.1. Центрифугувальник повинен дотримуватися послідовності операцій при роботі на обладнанні відповідно до інструкцій з експлуатації обладнання, що використовується.

3.2. Завантаження маточника і розчинника в центрифугу виконувати тільки закритим шляхом (по живильним трубам).

Перед зливом маточників перевірити чи не засмітилася зливна труба.

3.3. Не допускати перевантаження барабанів центрифуги.

3.4. Стежити за справністю блокування кришки центрифуги. Працювати тільки при справному блокуванні

3.5. Для запобігання стуканню барабана в центрифугах з верхнім вивантаженням завантажувати продукт слід рівним шаром, не допускається одностороннього перевантаження барабана.

3.6. Завантаження центрифуг з нижнім вивантаженням здійснювати при малих оборотах барабана. Для забезпечення рівномірного розподілу продукту по барабану центрифугувальник зобов'язаний стежити, щоб маточник, що зливається, влучав на запірний конус барабана.

3.7. Включення центрифуг здійснювати поступово, змінно включаючи кнопки пускатечів «пуск», «стоп».

3.8. Для попередження накопичування зарядів статичної електрики на плоских привідних ременях центрифуги з нижнім приведенням і верхнім вивантаженням необхідно постійно змащувати їх електропровідною пастою.

3.9. При обслуговуванні центрифуги з ножовим з'ємом відстою регулювання висоти ножа здійснювати тільки на зупиненій, відключеній від електроенергії центрифузі. При виникненні сильній вібрації під час завантаження центрифуги слід включати зріз відстою.

3.10. Слід безупинно спостерігати за роботою центрифуги. Якщо виникають будь-які несправності, незвичайний шум або стук, виключити центрифугу і негайно повідомити про це керівника робіт.

3.11. Гальмування центрифуги здійснювати плавно, в декілька прийомів.

3.12. Для запобігання травмам розвантажувати центрифугу слід тільки після повної зупинки барабана.

3.13. Перед розвантаженням центрифуги з нижнім вивантаженням слід дочекатися повної зупинки барабана, після цього необхідно підняти і закріпити на гак запірний конус.

3.14. Не допускати розливу маточника по приміщенню.

3.15. Центрифуга повинна мати справне заземлення, всі струмоведучі частини її не повинні мати пошкодження ізоляції.

3.16. У приміщенні, де стоїть центрифуга, проходи повинні бути вільними.

3.17. Паління дозволяється тільки в спеціально відведених місцях.

3.18. При виявленні під час роботи несправностей на робочому місці, в обладнанні та засобах колективного захисту зупинити роботу, вимкнути обладнання, прилади. Повідомити про це керівника робіт та без його вказівки роботу не відновлювати.

3.19. Порядок повідомлення адміністрації про нещасний випадок.

3.19.1. Про кожний нещасний випадок свідок, працівник, який його виявив, або сам потерпілий повинні терміново повідомити безпосереднього керівника робіт чи іншу посадову особу і вжити заходів до надання необхідної допомоги.

3.19.2. Зберегти до прибуття комісії з розслідування обстановку на робочому місці та устаткування у такому стані, в якому вони були на момент події (якщо це не загрожує життю та здоров'ю інших працівників і не призведе до більш тяжких наслідків), а також вжити заходів до недопущення подібних випадків у ситуації, що склалася.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 72; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты