Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Вимоги закону та інші вимоги.




4.3.2.1. Політика.

Однозначне і точне визначення законодавчих та інших нормативно-правових вимог з охорони праці, що ставляться перед кожним видом економічної діяльності підприємства, – необхідна умова роботи без травм, аварій та професійних захворювань.

4.3.2.2. Сфера дії.

Поширюється на службу охорони праці (перелічити інші служби, наприклад технічний відділ, УГЄ, УГМ тощо), головних спеціалістів і керівників структурних підрозділів.

4.3.2.3. Повноваження та відповідальність.

Відділ охорони праці взаємодіє зі службами державного нагляду, визначає перелік нормативно-правових актів з охорони праці, які поширюються на діяльність підприємства, організовує їх придбання.

Головний бухгалтер фінансує придбання законодавчих та інших нормативно-правових документів з охорони праці.

Начальники структурних підрозділів розробляють інструкції з охорони праці, а служби головного технолога (головного металурга – за наявності такої служби) забезпечують відображення вимог безпеки у технологічній документації.

Відділ кадрів (відділ підготовки кадрів, навчально-курсовий комбінат – у залежності від їх наявності) на підставі вимог нормативно-правових актів складає навчальні програми з охорони праці.

4.3.2.4. Опис. Керівництво організовує і забезпечує необхідними ресурсами

уповноважені підрозділи підприємства для:

– отримання надійної, достовірної і своєчасної інформації про вимо­ги законодавчих та інших нормативно-правових актів з охорони праці;

– здійснення взаємозв’язку між органами державного нагляду і контролю з охорони праці , службою охорони праці вищої організації, Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань і підприємством;

– розробку інструкцій з охорони праці та інструкцій з безпечного обслуговування обладнання підвищеної небезпеки;

– виконання приписів органів державного нагляду і контролю з охорони праці;

– визначення можливості виконання подань страхових експертів з охорони праці Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань і технічних інспекторів профспілок;

– проведення навчання персоналу з охорони праці.

4.3.2.5. Документація, що регулює вимоги: – Порядок розробки, оформлення та обігу інструкцій з охорони

праці.

– Положення про систему управління охороною праці.

– Положення про службу охорони праці.

– Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці.

– Перелік робіт підвищеної небезпеки.

4.3.2.6. Додатки. Не використані.

Цілі.

4.3.3.1. Політика.

Визначено цілі в галузі охорони праці. Вони вимірюються по кожній відповідній функції та на кожному рівні підприємства. Цільові показники визначаються кількісно, там, де це має сенс, з урахуванням вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів з охорони праці. Вони враховують технологічні можливості, фінансові, робочі та комерційні вимоги і думку зацікавлених сторін.

Цільові показники узгоджуються з політикою в галузі охорони праці, включаючи постійне удосконалення.

4.3.3.2. Сфера дії.

Поширюється на керівників підприємства, які беруть участь у роз­робці та підготовці заходів з поетапного зниження ризику виникнення нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, які включаються у колективних договір (за його наявності) та щорічний наказ № ___ «Про роботу з охорони праці».

4.3.3.3. Повноваження та відповідальність.

Служба охорони праці підприємства розглядає пропозиції керівників структурних підрозділів щодо впровадження заходів, спрямованих на підвищення рівня безпеки виробничих процесів.

Директор (голова правління, генеральний директор – в залежності від структури підприємства) підприємства затверджує заходи з охорони праці на поточний рік, що попередньо розглядаються комісією з охорони праці підприємства.

Відповідальність за досягнення цілей політики в галузі охорони праці несе вище керівництво.

Відповідальність за виконання заходів, передбачених наказом № ___, несуть керівники структурних підрозділів.

4.3.3.4. Опис.

Цілі в галузі охорони праці визначаються роботодавцем у Заяві про політику в галузі охорони праці. У робочому стані підтримуються задоку­ментовані цільові показники щодо кожної відповідної функції та на кож­ному рівні. Їх досягнення здійснюється за допомогою ряду взаємопов’я­заних та взаємодіючих процесів.

Плани технічного переозброєння діючих цехів і агрегатів мають цілі щодо поліпшення стану умов та безпеки праці.

У наказі № ___ встановлюються вимоги щодо:

– розробки заходів попередження травматизму, підвищення рівня безпеки праці;

– посилення трудової та технологічної дисципліни;

– підвищення знань в галузі охорони праці;

– посилення контролю за станом охорони праці;

– постійного удосконалення нормативно-правової документації з охо­рони праці.

Цілі в галузі охорони праці складають частину виробничого плану підприємства.

Встановлено процедуру матеріального стимулювання за досягнення в галузі охорони праці.

4.3.3.5. Документація, що регулює вимоги: – Положення про систему управління охороною праці. – Наказ № ___ «Про роботу з охорони праці».

4.3.3.6. Додатки.

 

Рис. до п. 4.3.3.6. Цілі політики в галузі охорони праці


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 61; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты