Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Організаційна структура та відповідальність.




4.4.1.1. Політика.

Вище керівництво взяло на себе відповідальність за формування, впровадження, підтримку та поліпшення системи менеджменту охорони праці. Визначено функції, відповідальність та повноваження всіх осіб, які беруть участь у системі управління охороною праці, включаючи взаємо­відносини між структурними підрозділами. Принципи системи внутріш­нього обміну інформацією доведено до відома персоналу.

Керівник підприємства призначив уповноваженого з охорони праці, відповідального за розробку, розвиток системи менеджменту охорони праці, а також за інформування про роботу з охорони праці.

Свою зацікавленість у дотриманні принципів і цілей у галузі охорони праці керівник підприємства демонструє особистим прикладом, розроб­кою політики і цілей у галузі охорони праці, залученням працівників до досягнення стратегічних і оперативних цілей, забезпеченням необхід­ними ресурсами.

4.4.1.2. Сфера дії.

Поширюється на керівників усіх структурних підрозділів підприємства.

4.4.1.3. Повноваження та відповідальність.

Директор підприємства (голова правління, генеральний директор – в залежності від структури підприємства) делегував свої повноваження в галузі охорони праці керівникам усіх рівнів.

Повноваження на розробку організаційної структури підприємства має ВНОП і ЗП.

Затверджує організаційну структуру директор підприємства (голова правління, генеральний директор – в залежності від структури під­приємства).

Положення про структурний підрозділ розробляє керівник струк­турного підрозділу спільно з ВНОП і ЗП. Затвердження Положення про структурний підрозділ здійснює заступник керівника підприємства, якому цей підрозділ підпорядкований.

4.4.1.4. Опис.

Керівник кожного структурного підрозділу і кожна посадова особа мають відповідну посадову інструкцію, що визначає їх функції, повнова­ження та відповідальність у галузі охорони праці.

Функції уповноваженого з охорони праці виконує керівник служби охорони праці.

4.4.1.5. Документація, що регулює вимоги:

– Посадові інструкції (заступників директора, головного енергетика, механіка, бухгалтера та їх заступників, начальників структурних підроз­ділів та інших спеціалістів).

– Положення про систему управління охороною праці.

– Заява про політику в галузі охорони праці.

– Настанова з якості (при наявності системи управління якістю).

– Настанова з охорони праці.

4.4.1.6. Додатки. Не використані.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 72; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты