Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Керівник служби охорони праці




3.1. Здійснює оперативно-методичне керівництво роботою з охорони праці.

3.2. Організовує спільно з головними спеціалістами, керівниками структурних підрозділів за участю трудового колективу розробку профілактичних заходів з охорони праці.

3.3. Бере участь у комплексних обстеженнях стану охорони праці у структурних підрозділах, що проводяться комісією підприємства, здійснює контроль за виконанням графіків їх проведення.

3.4. Організовує аналіз причин нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань. Контролює виконання заходів щодо усунен­ня виявлених причин. Доводить до відома структурних підрозділів підприємства інформацію про причини нещасних випадків, що виникли на підприємстві або в аналогічних видах економічної діяльності.

3.5. Бере участь у роботі комісій із приймання в експлуатацію об’єк­тів та устаткування.

3.6. Призупиняє роботу на окремих дільницях та експлуатацію устат­кування у випадку виникнення ситуації, що загрожує життю та здоров’ю працівників.

3.7. Аналізує ефективність дії СУОП та вносить пропозиції керівниц­тву підприємства щодо її удосконалення.

3.8. Забезпечує проведення вступного інструктажу з охорони праці, контролює проведення навчання та інструктажу з охорони праці, а також перевірки знань правил безпеки керівниками та спеціалістами.

3.9. Забезпечує складання звітів з охорони праці та направлення їх у відповідні організації.

3.10. Організовує роботу служби охорони праці щодо проведення пе­ревірок стану безпеки устаткування, технологічних процесів, будівель, виробничої території, освітлення робочих місць, наявності засобів колек­тивного та індивідуального захисту в структурних підрозділах. Контро­лює видачу ними приписів щодо усунення виявлених порушень норм і правил безпеки та виконання виданих приписів.

3.11. Здійснює контроль за виконанням приписів органів державного нагляду.

3.12. Організовує забезпечення керівників структурних підрозділів підприємства нормативно-правовими актами з охорони праці, плакатами та іншими засобами наочної агітації, забезпечує перегляд інструкцій з охорони праці у встановлені строки.

3.13. Контролює витрачання коштів, що виділені на охорону праці, вносить пропозиції щодо матеріального чи морального заохочення струк­турних підрозділів та окремих працівників.

3.14. Організовує роботу кабінету охорони праці, впровадження в ньому сучасних технічних засобів навчання і пропаганди здорових та безпечних умов праці.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 64; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты