Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Правила відображення вимог безпеки




2.1. Вимоги безпеки викладаються у маршрутній картці, картці тех­нологічного процесу, картці типового (групового) технологічного проце­су, операційній картці, картці типової (групової) операції, відомості опе­рацій перед описом або у технологічній інструкції, у випадку її розробки.

При розробці технологічної інструкції в ній викладаються вимоги безпеки, а у відповідних документах, замість викладення цих вимог, ро­биться посилання на позначення в технологічній інструкції.

2.2. Вимоги безпеки у маршрутній картці, картці технологічного про­цесу, картці типового (групового) технологічного процесу, операційній картці, картці типової (групової) операції, відомості операцій, техно­логічній інструкції, комплектувальній картці слід відображати з застосу­ванням посилань на інструкції з охорони праці.

Дозволяється текстове викладення вимог безпеки у вказаних доку­ментах. Необхідність текстового викладення вимог безпеки визначає роз­робник документів.

2.3. У маршрутній картці, картці технологічного процесу, картці ти­пового (групового) технологічного процесу, операційній картці, картці типової (групової) операції, відомості операцій слід вказувати засоби індивідуального захисту (спецодяг, спецвзуття, захисні окуляри тощо), засоби колективного захисту, що використовуються безпосередньо на ро­бочих місцях (огорожі, захисні екрани, вентиляційні пристрої тощо), а та­кож засоби технологічного оснащення, що забезпечують безпеку праці (пінцети та щипці для видалення деталей із зони обробки, гачки для відводу та вилучення стружки тощо), які не є складовою частиною облад­нання, що використовується, або технологічного оснащення, але застосо­вуються спільно з цими засобами технологічного оснащення, якщо вони не вказані конкретно в інструкції з охорони праці.

У технологічній документації не вказуються засоби колективного за­хисту, що не призначені для використання безпосередньо на робочих місцях при виконанні даного технологічного процесу (операції), напри­клад, загальноцехові системи теплозахисту, вентиляції.

2.4. Встановлення та зняття з обладнання заготовок, деталей, скла­дальних одиниць та технологічного оснащення, маса яких перевищує встановлені норми підняття важких речей вручну, повинні бути описані в окремих переходах, або операціях, або в технологічних інструкціях, з позначенням засобів механізації та автоматизації підіймально-транспорт­них робіт, що застосовуються.

У разі необхідності робиться посилання на типову схему стропуван-ня або наводиться схема стропування у карті ескізів або на полі для ескізів відповідних документів, в яких описано даний технологічний про­цес (операція). Допускається схему стропування наводити у технологіч­ній інструкції.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 71; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты