Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Вимоги безпеки при догляді за кіньми




Турист, якому доручається догляд за конем, повинен поводитися з ним лагідно, не роблячи різких, поривчастих рухів, ласощі можна давати на відкритій долоні.

До коня слід підходити, окликнувши його, завжди з лівого боку. Якщо кінь стоїть зліва, потрібно сказати: «прими» і проходити в прохід, що утворився; не слід підходити до коня ззаду, протягувати руки і торкатися тіла коня. Коня обходять спереду. Якщо необхідно підняти лежачого коня, то не можна його лякати, але, окликнувши, треба дати йому можливість самому спокійно піднятися.

Перш ніж виконувати будь-які дії поблизу коня, потрібно надіти на нього наголів'я і прив'язати. Коні під час чищення, огляду копит і сідлання повинні бути прив'язані так, щоб виключалася можливість удару задніми ногами іншого коня і людини, що його обслуговує.

Забороняється виконання будь-яких робіт з догляду за конем під час годування.

При чищенні слід стояти збоку коня впівоберта до нього, стежити за його поведінкою і не застосовувати грубих прийомів чищення, що турбують коня.

Для огляду і очищення копит коня слід прив'язати коротко і використовувати лише рекомендовані прийоми огляду.

Сідлають лише коротко прив'язаного коня. При підтяганні підпруг навіть кінь дуже спокійний, що має непомічені намини, часто виражає невдоволення і може укусити того, хто його сідлає, іншу людину, що знаходиться поблизу, або іншого коня.

Проведення коней в колоні поодинці здійснюють при дистанції не менше двох корпусів коня (4—5 м). У цей момент забороняється підганяти коня, що йде попереду, помахом руки, батога або хлиста.

На короткочасних привалах турист може тримати не більше двох коней. Забороняється сідати і лягати на землю, намотувати чумбур на руку і захльостувати його петлею.

Спутування коней на пасовищі проводять з лівого боку, накладаючи путо спочатку на праву, а потім на ліву ногу; наголів'я знімають після закінчення
опутування.

Триноження коней на пасовищі проводять з лівого боку, накладаючи триногу спочатку на праву передню, потім на ліву передню і далі на ліву задню ноги, після чого знімають наголів'я.

На вільне пасіння коня випускають, заздалегідь повернувши його головою у бік, протилежний тому, де знаходяться коні. При знятті наголів'я стежать, чи випустили коні вудила з рота. Переконавшись в останньому, знімають наголів'я повністю, звільняючи шию від чумбура і спокійно відходять від коня.

Перед взяттям коня з пасовища на нього, насамперед, надягають наголів'я і загнуздують. Звільнення коней від пут і триніг проводять у послідовності, зворотній опутуванню і триноженню.

Не рекомендується доручати туристам лов і забір коней з пригонів. Роблячи це невміло в гущавині коней, вони можуть бути травмовані. На турбазах туристи повинні одержувати виділених їм коней, прив'язаними до конов'язі або у верстатах стаєнь. У зимовий час для очищення копит від гною і льоду, що намерзнув, використовують спеціальний молоток. Забороняється виконувати цю роботу сокирою та іншими гострими предметами.

Забороняється грубо поводитися з конем, дратувати його, замахуватися хлистом, лякати; категорично недопустимою є жорстокість при покаранні коня.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 81; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты