Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


II. СКЛАД ТА ХАРАКТЕРИСТИКА ПК




ВСТУП

ПК входить у наше життя й займають у ній далеко ще не останнє місце. Якщо якихось 15 років тому їх можна було лише у солідних організаціях, то сьогодні ПК стоїть у кожній крамниці, офісі, кафе, бібліотеці або квартирі.

Сьогодні комп'ютери у людській діяльності використовують у багатьох сферах для ведення бухгалтерського обліку, і створення складних наукових моделей, розробки дизайну і шляхом створення музики, збереження і пошуку інформацією базах даних, навчання, ігор й прослуховування музики. Потрібно знати комп'ютер, вміти ним користуватись. Професіонали, працюючі поза комп'ютерної сфери, вважають неодмінною складової своєї компетентності знання апаратної частини самого персонального комп'ютера, технічних характеристик.

Історія створення комп'ютерів почалася 1642 року, коли французький вчений, фізик і філософ Блез Паскаль винайшов рахункову машину – механічне пристрій для складання чисел.

До основним компонентами ПК відносять: монітор, системний блок, клавіатуру і миша.



I. WESTERN UNION

1.1. Історія виникнення Western Union

У 1849 році амереканці Селден і Сіблі створили New York State Printing Telegraph Company, але вони зрозуміли, що зіткнуться з сильною конкуренцією з боку успішно розвивається компанії New York, Albany, and Buffalo Telegraph. Після аналізу конкурентного середовища Селден запропонував замість створення нової телеграфної лінії кинути зусилля на придбання всіх телеграфних компаній на захід Буффало і об'єднати їх у єдину єдину систему. Селден звернувся до нью-йоркським впливовим бізнесменам з проханням профінансувати нову справу в обмін на частку в бізнесі. У квітні 1851 компаньйони зареєстрували в Олбані New York and Mississippi Valley Printing Telegraph Company (NYMVPTC), до якої увійшла створена двома роками раніше New York State Printing Telegraph Company.

Перші офіси компанії розташовані в будівлі Reynolds Arcade в Рочестері, Нью-Йорк. Вивіска над головним входом в будівлю - «Western Union Telegraph and Cable Office»

У 1856 році, через 7 років після заснування New York State Printing Telegraph Company, компанія змінила вивіску на Western Union Telegraph Company.

За три роки (1851-1854) кількість телеграфних офісів Western Union збільшилася з 132 до 4 000, а капітал компанії - з 220 тис. до 48 млн доларів.

1.2. Відкриття нових маршрутів та розвиток

У 1864 році Вестерн Юніон запропонувала здійснити прокладання телеграфних ліній в Європу через Російську Аляску під вузьким Беринговою протокою і далі по території Сибіру з розгалуженням у найважливіші міста Європи. Але в 1866 році проект був заморожений у зв'язку з успішною прокладкою конкуруючими компаніями двох нових трансатлантичних ліній за новою, більш надійної технології. Тим не менш, неуспішних підприємство піднесло приємний сюрприз Уряду Сполучених Штатів. Під час переговорів Хайрама Сіблі з прем'єр-міністром Російської імперії з питання будівництва лінії по її території, президент Вестерн Юніон повідомив йому, що компанія Hudson Bay вимагає 6 млн доларів за право прокладання телеграфу по її територіїю». Сіблі за даним фактом поінформував президента США Франкліна Пірса який прийняв рішення придбати території Російської Америки за 7,2 млн доларів. Угода з продажу Аляски відбулася 18 жовтня 1867 року. У зв'язку з цим Конгрес надав Вестерн Юніон право прокладання ліній уздовж військових і поштових шляхів, включаючи лінії залізничного сполучення.

Трохи пізніше Вестерн Юніон розробила власну технологію прокладання підводного кабелю. Протягом всієї першої половини XX століття компанія управляла власним флотом кабелеукладачів і були першопрохідцями у використанні багатьох нових технічних досягнень. У 1866 році компанія представила тікерний апарат. У цьому ж році Джепта Уейд змінив Хайрама Сіблі на посаді президента компанії. Разом з президентом конкуруючої компанії The United States Telegraph Company - Вільямом Ортон - Уейд продовжував здійснювати успішні спроби по консолідації компаній телеграфних послуг. А в квітні 1866 року між компаніями було досягнуто згоди, відповідно до якого The United States Telegraph Company стала частиною компанії The Western Union Telegraph Company. За акції поглиненої компанії було заплачено 3885 тисяч доларів США. У липні 1867 року Уейд відмовився від переобрання на пост президента компанії і його місце зайняв колишній глава поглиненої компанії Ортон.

· У жовтні 1871 року компанією почали надаватися послуги грошових переказів з опорою на власну розгалужену телеграфну мережу. До 1876 року бізнес грошових переказів розширився до 37 190 переказів на рік на загальну суму $ 2624000 при середній сумі переказу, становила $ 70.

· У 1879 році Western Union покинула телефонний бізнес, програвши судовий процес проти Олександра Белла - власника патенту на телефон. Основним напрямком отримання прибутку стали послуги грошового посередництва чи, простіше кажучи, послуги переказу грошових коштів. 3 липня 1884 акції компанії були поміщені в базу розрахунку новоствореного фондового індексу Dow Jones Transportation Average. У базу розрахунку зазначеного індексу також були включені акції дев'яти компаній, пов'язаних із залізничними перевезеннями, та однієї судноплавної компанії.

· 1914 рік - вводяться споживчі платіжні картки.

· 1920 рік - запроваджено телетайп, за допомогою якого були об'єднані філії й окремі компанії.

· 1933 рік - винайдені співаючі телеграми.

· 1935 рік - введена в експлуатацію перша внутрішньоміське факсимільний зв'язок.

· 1943 рік - вперше використана комерційна внутрішньоміське система мікрохвильової передачі інформації.

· 1958 рік - в компанії впроваджено телекс, за допомогою якого здійснюється пряма Телетайпна зв'язок між клієнтами.

· 1964 рік - введена в експлуатацію трансконтинентальна система мікрохвильової передачі даних за допомогою радіохвиль, повністю замінює павутину телеграфних стовпів і проводів.

· 1970 рік - впроваджена нова послуга «Western Union Mailgram» - доставка повідомлень поштою на наступний день.

· 1974 рік - здійснено запуск першого на американському континенті комунікаційного супутника «Вестар-1».

· 1980 рік - вперше в історії компанії доходи від послуг грошових переказів перевищили надходження від послуг телеграфу.

· У 1988 році компанія провела масштабну реорганізацію у відповідь на швидко змінюються умови ведення бізнесу. Зокрема, дана необхідність виникла через багатьох технологічних змін, що відбувалися в той час. Найменуванні компанії було змінено з Western Union Telegraph Co. на Western Union Corp.

· У 1990 році компанія заснувала Western Union Financial Services, Inc. у вигляді дочірнього суспільства, що знаходиться в повній власності. У нього були передані операції по здійсненню фінансових транзакцій, а також наданню послуг передачі повідомлень.

· У 1991 році компанія продала деякі низькорентабельні підрозділи компаніям AT & T, GM Hughes Electronics і деяким іншим. У тому ж році компанія змінила найменування на New Valley Corp. У 1993 році компанія ініціювала процедуру банкрутства і трохи пізніше після її завершення продала своє останнє з великих підрозділів - Western Union Financial Services Inc. - Компанії First Financial Management Corp. за $ 1,19 млрд. У 1995 році First Financial Management була поглинена компанією First Data Corp. (Сума угоди склала $ 7 млрд), і Western Union Financial Services стала дочірнім суспільством компанії First Data.

· 1998 рік - кількість пунктів грошових переказів компанії по всьому світу сягає 50 тисяч. Мережа грошових переказів стає найбільшою в світі Відкриваються міжнародні регіональні операційні центри в Коста-Ріці.

· 2000 рік - запущений веб-сайт westernunion.com, за допомогою якого клієнти з деяких країн можуть самостійно здійснювати грошові перекази онлайн.

· 2 жовтня 2006 компанія здійснила первинне публічне розміщення акцій на Нью-Йоркській фондовій біржі, ставши незалежною від First Data компанією. На ринку було розміщено близько 765 млн звичайних акцій компанії. У перший же день торгів на біржі акції компанії виросли на 3,3% і їх вартість досягла $ 19,96. Поділ компаній переслідувало дві мети: по-перше, дати Western Union можливість розвиватися інтенсивніше, а по-друге, допомогти First Data повернутися.

· У 2007 році компанія здійснила 167 700 000 операцій з грошових переказів між фізичними особами та 404 600 000 транзакцій між фізичними і юридичними особами. Кількість активних держателів «Золотих карт» склало 9,5 мільйонів людей по всьому світу. У лютому 2009 року компанія уклала угоду з компанією Fexco про придбання 100% акцій останньої за $ 159,9 млн. Cделка дозволила Western Union безпосередньо контролювати більше 10 тис. пунктів обслуговування, які належали Fexco в 7 країнах Європи (Великобританії, Іспанії, Ірландії, Швеції, Норвегії, Данії та Фінляндії).

1.3. Система здійснення грошових переказів «Вестерн Юніон»

Організатором системи грошових переказів є Американська Компанія WesternUnion (NYSE: WU), яка здійснює перекази грошей за своєю унікальною всесвітньої комп'ютерної мережі з використанням новітніх електронних технологій.

Міжнародна система грошових переказів «Вестерн Юніон» (Western Union) дозволяє швидко і просто відправляти і отримувати гроші з глобальної мережі Western Union, яка налічує більше 379000 пунктів обслуговування клієнтів у більш ніж 200 країнах та територіях світу. Пункти обслуговування Вестерн Юніон можуть бути розташовані в банках, поштових відділеннях, магазинах, обмінних пунктах і т.д.

На ринок України Western Union прийшла в 1991 році.

Грошові перекази Вестерн Юніон виплачуються тільки готівкою грошовими коштами. Валюта, в якій здійснюються перекази: За переказами в межах України – українські гривні, з України перекази в будь-яку країну світу можна переказати тільки долари США. Розмір вартості грошового переказу встановлюється відповідно до тарифів Western Union і залежить від розміру відправляється суми грошей і валюти переказу. Тарифи Вестер Юніон на додаткові послуги від суми переказу не залежать і наводяться у відповідних розділах тарифів на перекази, так як встановлюються в доларах США або гривнях.

З 15 липня 2009 року компанія Western Union, один зі світових лідерів у сфері грошових переказів без відкриття банківського рахунку, ввела нові тарифи на здійснення грошових переказів, які можна подивитися там же.


· 0,01- 100,00 грн =7.50 грн

· 100,01- 200,00 грн =15 грн

· 200,01- 300,00 грн =19 грн

· 300,01- 400,00 грн =22 грн

· 400,01- 500,00 грн =25 грн

· 500,01- 600,00 грн =28 грн

· 600,01- 800,00 грн =34 грн

· 800,01- 1 000,00 грн =40 грн

· 1 000,01- 2 000,00 грн =45 грн

· 2 000,01- 3 000,00 грн =55 грн

· 3 000,01- 4 000,00 грн =70 грн

· 4 000,01- 5 000,00 грн =75 грн

· 5 000,01- 6 000,00 грн =90 грн

· 6 000,01- 7 000,00 грн =105 грн

· 7 000,01- 8 000,00 грн =120 грн

· 8 000,01- 10 000,00 грн =135 грн


· + 10 грн за кожні 1 000 грн

Плата за грошовий переказ по системі Western Union, стягується тільки з відправника грошового переказу.

З отримувача переказу плата не стягується. При відправленні переказу іноді необхідно представити документ, що підтверджує легальність походження іноземної валюти.

Система грошових переказів Western Union пропонує своїм клієнтам додаткову, послугу у вигляді надсилання безкоштовного текстового повідомлення разом з переказом.

1.4. Принципові умови здійснення грошових переказів

Швидкість переказу грошей. Грошовий переказ здійснюється за лічені хвилини, на будь-яку відстань. Отримати грошовий переказ всього через кілька хвилин після його відправлення, це на межі фантастики. Правда, при цьому необхідно враховувати розклад роботи пунктів видачі грошей і різницю в часі між часовими поясами.

Надійність переказу грошей. Кожен грошовий переказ «Вестерн Юніон» захищається надійною системою безпеки, яка гарантує отримання грошей тільки зазначеному в перекладі особі. Грошовий переказ супроводжується контрольним номером. Для окремих нестандартних ситуацій застосовується і тестування в контрольному полі - «питання» і «відповідь».

Зручність переказу грошей. Для здійснення грошового переказу «Вестерн Юніон» (WesternUnion) відправнику і одержувачу не потрібно відкривати рахунок у банку. Відправити або одержати грошовий переказ можна в будь-якому з пунктів обслуговування «Вестерн Юніон», клієнт не прив'язаний до конкретного пункту. Це дозволяє клієнтові вибрати зручний пункт - більшість пунктів працює в зручний для клієнтів час, протягом усього тижня. Щоправда, в окремих країнах, надаються послуги тільки з виплати грошових переказів.

1.5. Способи відправлення і отримання грошей

Прийти в будь-який пункт обслуговування міжнародної системи грошових переказів «Вестерн Юніон» «(Western Union) - це може бути бути відділення банку або поштове відділення; Заповнити бланк «Заява для відправлення грошей»;

- Надати інформацію про одержувача переказу (Повне ім'я одержувача, як зазначено в документі, що засвідчує особистість, країну і місто призначення переказу);

- Заповнити Анкету на отримання Золотої Картки Western Union, якщо ви не маєте карту і хочете її отримати, за умови, що ви постійно користуєтеся даною системою переказів;

- Внести в касу суму і сплатити за послугу за діючими тарифами;

- Отримати у оператора копію бланка, де вказано контрольний номер грошового переказу, і карту;

- Повідомити одержувачу відомості про відправлення грошового переказу (правопис імені Відправника, країну і місто відправлення переказу, а також суму без комісії) одержувачу також повідомити контрольний номер грошового переказу.

Одержувач повинен:

- Отримати відомості від відправника про правильне написання повного імені Відправника, країну відправлення та суму грошового переказу (без комісії) - дана інформація міститься на копії бланка, яку отримує Відправник при відправленні грошового переказу. Бажано також знати контрольний номер грошового переказу. Крім того, треба уточнити наявність контрольного питання-відповіді;

- Відвідати будь-який пункт обслуговування системи грошових переказів «Вестерн Юніон» (банк чи поштове відділення);

- Надати отриману від Відправника інформацію про переведення, вам можуть запропонувати заповнити бланк «Заява для отримання грошей»;

- Пред'явити операторові дійсний документ, що засвідчує особу, заповнений бланк і Карту «Western Union»;

- Отримати в касі переказану вам суму та квитанцію (копію бланка) на видачу коштів. Комісія за видачу грошового переказу з одержувача грошового переказу не стягується.

У системи "Вестерн Юніон» є одна особливість. Листування з Центром обслуговування клієнтів компанії Western Union, заповнення Прізвища, Ім'я та по батькові у Заявах на отримання або відправлення переказу, а також підбір точок обслуговування системи по всьому світу здійснюються шляхом написання слів з використанням знаків латинки, що для деяких людей важко.

Золота картка Western Union ®, спрямована на заохочення постійних клієнтів системи нарахуванням бонусів. Суть в тому, що програма лояльності Western Union Gold Card заснована на впровадженні спеціальних карт, які дозволяють скоротити час обробки перекладу і ідентифіковані постійних клієнтів за базою даних. Карти Western Union (Золоті карти Western Union), це картки лояльності тільки для клієнтів, регулярно відправляють перекази по системі Western Union (більше 1 разу на рік). Після кожного переказу грошей із застосуванням карти, клієнту нараховуються бонуси, які в подальшому можна використовувати на здешевлення вартості переказу.

Клієнт - резидент має право відправити переказ в іноземній валюті за кордон, у сумі, що не перевищує 5000 доларів США. Переказ грошей може бути здійснено Клієнтом-резидентом не більше одного разу в один операційний день «на поточні витрати» без подання підтвердних документів. Переказ грошей на інші цілі, не пов'язані з комерцією, здійснюється відповідно до чинного законодавства з наданням відповідних документів, що підтверджують підставу здійснення переказу.

1.6. Особливості під час оформлення переказу

· При оформленні переказу трапляються і помилки, які можуть заблокувати видачу грошового переказу отримувачу. Видача перекладу блокується в наступних випадках:

· Допущена помилка при заповненні П.І.Б. одержувача або відправника грошового переказу.

Допущена помилка при передачі контрольний номер грошового переказу, оператор пункту прийому грошових переказів переплутав при передачі даних П.І.Б. одержувача і відправника коштів. Такі помилки виправляються при відвідуванні відправником пункту переказу.


II. СКЛАД ТА ХАРАКТЕРИСТИКА ПК

1. Історія створення комп'ютера

Слово «комп'ютер» означає «обчислювач» тобто пристрій для обчислень. Потреба автоматизації обчислень виникла дуже давно.

У 1642 року французький вчений, фізик і філософ Блез Паскаль винайшов рахункову машину – механічний пристрій для складання чисел. Рахункова машина Паскаля була їм задумана ще 1640 року. Робота над лічильної машиною була завершено 1645 року. У 1649 року Паскаль отримав «королівську привілей» (патент), що дає декларація про виготовлення і продаж машини.

Перша справжня електронна універсальна обчислювальну машину була побудована у кінці 1945 року; машина отримав назву «ЕНІАК» (ENIAC –ElectronicNumericalIntegrator and Computer, електронний цифровий інтегратор і обчислювач). Це спорудження містив понад 18 тисяч електронних ламп і споживала потужність близько 150 кВт.

Починаючи з 1944 року у роботі створення електронних обчислювальних машин взяв участь лише один із найбільших американських математиків Джон Фон Нейман. Він мав статті «Попереднього розгляду логічної конструкції електронного обчислювального пристрою», що у 1946 року спільно з Р.Голдстайном й О.Берксом висловив дві ідеї, які використовуються і переважають у всіх електронних обчислювальних машинах до нашого часу: використання двійкової системи числення і принцип збереженої програми. Збереження програми у пам'яті машини дає можливості виробляти перетворення команд своєю практикою машини, що робить обчислювальний процес гнучким.

Комп'ютери 40 і 50 років було дуже великими пристроями і дуже дорогі. Однак у боротьбі покупців фірми, які робили комп'ютери прагнули зробити свою продукцію компактніше і дешевше. У 1965 року фірма Digital Equipment випустила перший міні-комп'ютер PDP-8 розміром із холодильник та вартістю 20 тис. доларів. Надалі з винаходом інтегральних схем – чипів з'явилася нагода ще більш зменшити розміри і здешевити комп'ютери. У 1975 року розповсюджується комп'ютер Альтаір-8800, побудований з урахуванням мікропроцесора Intel-8080. Він коштував 500 доларів. Розпочалося зростання виробництва персональних комп'ютерів.

У 1979 року фірма IBM – мала світовий пріоритет у розробці й виробництва великих комп'ютерів вирішила спробувати сили над ринком персональних комп'ютерів. 1981-го року новий комп'ютер під назвою IBM PC було представлено публіці.

Кілька років тому персональні комп'ютери фірми IBM стали провідними над ринком. Фактично IBM PC став стандартом самого персонального комп'ютера. Зараз такі комп'ютери (сумісні з IBM PC) становлять близько 90% усіх у світі персональних комп'ютерів.

Сучасний персонального комп'ютера за своїми можливостями перевершує перший, як перша електронна обчислювальну машину перевершувала рахункову машину Паскаля. Але є області людської діяльності, де їхньої потужності недостатньо. Це стосується й обробці великих обсягів інформацією наукові дослідження, інженерних розрахунках, створенні відеофільмів. У таких випадках дозволяють зберігати і дозволяють опрацьовувати цілком немислимі обсяги інформації. Якщо ПК зберігає сотень Гбайт інформації та має швидкість роботи у сотні мільйонів операцій на секунду, то суперкомп'ютер може зберігати до тисяч Гбайт інформації та обробляти її з швидкістю кілька трильйонів операцій на секунду. Для успішної роботи з персональному комп'ютері необов'язково знати його пристрій. Проте краще все- таки знати які пристрої входять до склада ПК. Це дозволить свідомо використовувати усі технічні можливості комп'ютера, удосконалювати його.

2. Основні компоненти сучасного ПК, їх види й характеристика

Однією з істотних достоїнств сучасного ПК є гнучкість архітектури, забезпечує її адаптивність до різноманітних застосуванням у сфері управління, науки, освіти й у побуті. Історично комп'ютер з'явився як машина для обчислень і називався електронної обчислювальної машиною – ЕОМ. Його структурний склад сильно відрізнявся від складу сучасних комп'ютерів.

До основним компонентами сучасного ПК, без яких ЕОМ зможе полнофункционально працювати, відносять:

ü монітор;

ü системний блок;

ü клавіатура;

ü миша.

 

1.1. Монітор

Монітор (дисплей) – це основне пристрій для відображення інформації, виведеної під час роботи програми за комп'ютером. По конструкції монітор аналогічний електронно-променевої трубці (ЕПТ) кольорового телевізора. Проте, на відміну телевізійного екран монітора будує зображення з дрібніших крапок і змінює їх з значно більшою частотою (близько 100 разів у секунду, а телевізійне зображення має частоту зміни – 25 разів у секунду). Завдяки цьому зображення на екрані монітора не мерехтить і має чіткішим і барвистим. Розмір екрана визначається по-діагоналі в дюймах. Сучасні монітори мають розміри 15, 17 та 19 дюймів.

Найпоширенішими є ЖК-дисплеи (їх ще називають LCD-монитори), плазмові панелі, OLED і LEP дисплеї.

Рідкокристалічний дисплей (ЖК) – плаский дисплей з урахуванням рідких кристалів.

LCD (Liquid Сrystal Display ) – різновид рідкокристалічного дисплея, у якому використовується активна матриця, керована тонкопленочними транзисторами. Рідкокристалічні дисплеї розробили в 1963 року у дослідницькому центрі Давида Сарнова компанії RCA.

Плазмова панель є матрицю газонаповнених осередків, ув'язнених між двома паралельними скляними пластинами, всередині яких розташовані прозорі електроди, що утворюють відповідно шини сканування, підсвічування і адресації. Розряд в газі протікає між розрядними електродами на лицьовій стороні екрану і електродом адресації на задній.

LED (Light Emitting Diode ) – монітор з рідкокристалічним екраном, підсвічування якого здійснюється светодиодной матрицею (LED).

З споживчого погляду РК-телевізори із светодиодним підсвічуванням відрізняють чотири поліпшення щодо ЖК з підсвічуванням електролюминесцентними лампами:

· поліпшена контрастність (не реалізовано на Edge-LED);

· поліпшена цветопередача (особливо з RGB-матрицей);

· знижений енергоспоживання, коли з ЖК (CCFL), то, на 40;

· надзвичайно мала товщина (тільки в Edge-LED).


1.2. Системний блок

Системний блок – функціональний елемент, захищає внутрішні компоненти комп'ютера від зовнішнього впливу і механічних ушкоджень.

Системні блоки масово виготовляють заводським способом з деталей з урахуванням стали, алюмінію і пластику. Для креативного творчості використовуються такі матеріали, як деревина чи органічне скло. Як привернути увагу до проблем захисту довкілля, випущено корпус з гофрокартону.

Основними компонентами є: мікропроцесор, материнська плата, оперативна пам'ять, жорсткий диск, CD-DVD привід, відеокарта, блок живлення.

1.2.1. Мікропроцесор

Мікропроцесор – пристрій, який виконує алгоритмічну обробку інформації і зазвичай, управління іншими вузлами комп'ютера чи іншої електронної системи.

По функціональної спрямованості мікропроцесори поділяються на:

- процесори загального призначення. Такі процесори можуть досить ефективно вирішувати широкий клас завдань управління, обчислювальних тощо.

- процесори цифровой обробки сигналів (ПЦОС). Ці процесори спеціалізовані під обчислювальні завдання, пов'язані з цифровою обробкою сигналів. Функціональні програми цих процесорів особливо ефективно виконують характерні при цьому класу завдань операції: свертки, фільтрації, перемножування векторів і матриць. У процесорах цього найширше використовується архітектура явного паралелізму. Також важливу особливість ПЦОС є мала енерговитратність на одиницю обчислювальної потужності, що дало їх використання у таких пристроях, як плеєри, мобільні телефони, фото, відеокамери тощо.

- мікроконтролери. Завдання мікроконтролеров пов'язані насамперед з міським управлінням пристроями у часі, що визначило й освоєно основні властивості мікропроцесорних ядер у яких: широкий набір операцій виводу-введення-висновку, легка передбачуваність поведінки Клінтона під часу, велика швидкість реакцію переривання. Це дуже прості процесори, більшість їх 8-біт, інтегровані зі специфічною периферією: таймерами, контролерами послідовних каналів зв'язку, двунаправленними портами виводу-введення-висновку. Вони широко використовують у різноманітних портативних пристроях.

Найпоширенішими видами є мікропроцесори Intel і AdvancedMicroDevices (AMD).

Intel – це компанія, що практично із часом стала лідером над ринком. Мабуть вся річ у тому, що Intel завжди являла собою продаж вмілого маркетингу і яскравих інноваційних розробок у галузі обчислювальної техніки.

Частка AMD над ринком мікропроцесорів протягом усього її історії було значно менше частки Intel. За підсумками 2009 року частка AMD становить близько 20% від населення світу виробництва.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 226; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты