Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Складові стратегічного аналізу





Внутрішній аналіз передбачає діагностику стратегічного потенціалу в межах поставленої мети, оцінку ефективності обраних стратегій, обґрунтування найбільш раціональних шляхів виконання поставлених стратегічних цілей. В межах внутрішнього стратегічного аналізу визначають відповідність системи управління, достатність ресурсів, кваліфікації персоналу цільовим вимогам та завданням, тобто проводиться аналіз фактичного і необхідного потенціалу організації для досягнення обраної стратегії.

 

 

Зовнішній аналіз передбачає дослідження середовища функціонування об’єкту дослідження методичні підходи якого суттєво відрізняється залежно від рівня оточення (безпосереднє оточення, мезо- та мега-середовище). При проведенні зовнішнього аналізу основними аспектами дослідження мають бути: аналіз конкурентів та контрагентів; оцінка конкурентної позиції підприємства за окремими сегментами ринку; маркетинговий аналіз; аналіз ринку капіталів та ресурсів; аналіз ринку технологій; аналіз впливу політичних, соціальних, географічних, правових факторів (інфляції, сальдо платіжного балансу, рівень зайнятості населення, тенденції зміни обсягу іноземних інвестицій) на поточну стратегію та перспективи розвитку субєкта, а також та його конкурентів та контрагентів.

 
 

 


На межі внутрішнього та зовнішнього аналізу проводиться аналіз конкурентоспроможності та конкурентних переваг шляхом з‘ясування сильних і слабких сторін організації, визначення її конкурентної позиції на ринку.

 

 



Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 56; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты