Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Помилка! Елементи змісту не знайдено. Усі громадяни є споживачами адміністративних послуг




Вступ

Усі громадяни є споживачами адміністративних послуг. Ми одержуємо

паспорти, посвідчення водія та інші документи, реєструємо місце проживання,

шлюб, автомобіль, нерухоме майно, отримуємо будівельні дозволи тощо. Видача цих документів та вчинення дій і є адміністративними послугами.

Адміністративні послуги народжені в розвинених країнах для перебудови держави з управлінсько-розпорядчої (бюрократичної) на сервісну. Часто вживаються також такі терміни, як «публічні послуги», «урядові послуги», «послуги адміністрації» тощо. Для України завдання зміни обличчя держави є особливо актуальним, і тому для характеристики бажаної діяльності держави вживається слово «послуги»;

Використання терміну «послуги» не означає автоматичну платність. Більше того, у багатьох сферах - соціальній, адміністративні послуги були безоплатними для особи і повинні такими залишатися. Кожен з нас за потреби отримати адміністративну послугу задається питаннями: «Де її можна отримати? Що від мене вимагається, щоб її отримати?Скільки це буде коштувати? Скільки часу піде на отримання адміністративної послуги?» Адже отримання адміністративних послуг в Україні є справою складною, непрозорою та витратною. 6 вересня 2012 року було ухвалено Закон України «Про адміністративні послуги».

Актуальність теми.Останніми роками виріс попит на адміністративні послуги, які надають органи виконавчої влади. Використання інформаційних ,рекламних технологій в органах влади дозволить здійснювати популяризація надання послуг ГУДМС у Львівській області, надання громадянам України відомостей про послуги через постійний діалог із громадськістю і, як результат, розвиток демократичної, інформаційно відкритої для населення держави. Рішенню названих проблем може сприяти впровадження електронної черги громадянам для надання адміністративних послуг, розміщення більш докладної інформації про самі послуги та їх отримання, проведення навчання для спеціалістів ГУДМСУ у Львівській області та буклети для громадян з детальною інформацією.

Тому можливості надання послуг в сучасному світі є досить широкі, проблеми існують у цій галузі на місцевому та загальнодержавному рівнях.

Мета і задачі дослідження.Проаналізувати діяльність ГУДМСУ у Львівській області щодо надання адміністративних послуг громадянам і показати як можна взаємодіяти з громадянами, а також порівняти міжнародний досвід з надання послуг.

Відповідно до мети були поставленні такі завдання:

1. Ознайомлення з структурою установи і зокрема з відділами ,які надають адміністративні послуги (відділ паспортної роботи та реєстрації фізичних осіб, відділ громадянства, сектор з централізованого оформлення документів №1 ,№2,№3,відділ еміграційної роботи,відділ імміграційної роботи ,відділ тимчасового перебування іноземців то осіб без громадянства.).

2. Аналіз нормативно-правової бази, яка регламентує роботу установи (ЗУ, положення, декрети,постанови.).

3. Описати процес надання послуги громадянину.

Об’єкт дослідження– питання (запити) громадян щодо отримання адміністративної послуги.

Предмет дослідження– популяризація послуг ГУДМСУ у Львівській області та рекламно-інформаційне забезпечення послуг.

Наукова новизна одержаних результатів. В роботі запропоновано рішення із вдосконалення процесів надання послуг, покращення роботи служби, за допомогою друкованих видань - рекламних буклетів .

Практичне значення одержаних результатів.Результати дипломної роботи мають науково-теоретичне значення. Висновки, пропозиції і рекомендації, що містяться у роботі щодо основних напрямів здійсненого дослідження можуть бути використані у наукових цілях, застосовуватися у практичній діяльності органів місцевого самоврядування.

Апробація результатів дипломної роботи. Результати досліджень проведених у дипломній роботі, а також інформація надання послуг внесені в рекламний буклет ГУДМСУ у Львівській області.

Публікації.Дослідження опубліковано на сайті управління.

На закінчення вступу рекомендується коротко охарактеризувати принципи розміщення матеріалу за розділами, аргументувати вибір композиції праці.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 62; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты