Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Підготовка і ведення оборони відділення.




Після одержання завдання особовий склад відділення приступає до розчищення смуги обзору та обстрілу, а також відривання і маскування окопів. Розміри та терміни облаштування окопів для особового складу, БМП (БТР), танків показано на рис.1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.

Вогнева позиція бойової машини піхоти (бронетранспортера) ви­бирається в такому місці, щоб забезпечувалось потайне її розташування, прикриття вогнем особового складу відділення під час виконання ним робіт щодо інженерного обладнання позиції.

Після організації інженерних робіт командир відділення складає картку вогню відділення, на яку наносить: орієнтири, їх номери, найменування та відстань до них, положення противника, позицію відділення, смугу вогню та додатковий сектор обстрілу; основні і запасні вогневі позиції бойової машини піхоти (бронетранспортера), гранатометів і протитанкових керованих комплексів, основні та додаткові сектори обстрілу з кожної позиції (крім сектора обстрілу ручного протитанкового гранатомета); позиції сусідів та межі їхніх смуг вогню на флангах відділення; ділянки зосередженого, а для гранатометного відділення і рубежі загороджувального вогню взводу та місця в них, по яких вести вогонь відділенням; загородження, розташовані поблизу позиції відділення та ті, що прикриваються його вогнем.

 

 

       
   
Рис.2 Окоп для стрільби лежачи. На влаштування окопу за допомогою лопати потрібно 0.5 люд/год
 
Рис.1.Порядок обладнання одиночного окопу
 

 

 


       
   
Рис. 4. Окоп для стрільби стоячи На влаштування окопу за допомогою лопати потрібно 8,5 люд/год. Матеріали: круглий ліс - 0,4 м куб. дріт – 1,5 кг
 
Рис. 3. Окоп для стрільби з коліна На влаштування окопу за допомогою лопати потрібно 2,5 люд/год.
 

На влаштування окопу (без бліндажа) за допомогою танка з бульдозерним обладнанням потрібно 0,6 маш/год. та 5 люд/год.
Рис.7. Окоп для танка з круговим обстрілом  
Рис. 6. Окоп для бронетранспортера На влаштування окопу потрібно 65 люд/год. Із застосуванням землерийної машини ПЗМ-2 – 0,6 люд/год. та 12 люд/год. без щілини (бліндажа). Для БТР-60П у секторі стрільби бруствер не влаштовується.
Водозбірний колодязь
Рис. 5. Окоп для БМП з круговим обстрілом При необхідності ведення вогню зі стрілецьких бійниць машин, бруствер у секторі обстрілу має бути +40 см. На влаштування окопу потрібно 32 люд/год., із застосуванням землерийної машини ПЗМ-2 – 0,3 люд/год. та 8 люд/год. без щілини (бліндажа)


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 203; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты