Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Заходи щодо удосконалення системи управління




Головною особливістю операційної діяльності в період ринкових відносин є переорієнтація цілей, завдань і функцій від потреб підприємства до потреб і вимог ринку, окремого споживача. Специфіка операційної діяльності при маркетинговому підході полягає в її цільовій . орієнтації на найбільш повне задоволення запитів споживачів, оскільки за допомогою маркетингу працівники отримують необхідну інформацію про те, які товари і чому хочуть купувати споживачі, про ціни, які вони готові заплатити, і про те, в яких регіонах попит на дані товари найвищий, де збут товарів підприємства може принести найбільший прибуток.

Основні проблеми операційної діяльності ПАТ "ВКФ" відносяться до групи фінансово-економічних. Це головним чином пов'язано з недосконалою податковою системою і великими податками, що має значний вплив на розвиток виробництва. Очікується вирішення питань по впорядкуванню податкової системи і зниження податків.

Для досягнення поставленої цілі необхідно вирішити ряд таких задач:

- максимізація прибутку за рахунок впровадження нової рекламної стратегії; - мінімізація затрат на виробництво;

- підвищення репутації компанії серед споживачів і удосконалення іміджу для підвищення привабливості товару;

- встановлення цін з урахуванням умов конкуренції та потреб компанії;

-абезпечення екологічної чистоти виробленої продукції, не зважаючи на те, що екологічна ситуація в деякій мірі впливає на її якість.

Маркетингова товарна політика - комплекс заходів, у рамках якого один або кілька товарів використовуються як основні інструменти досягнення цілей фірми.

ПАТ "Вінницька кондитерська фабрика" має зручне географічне розташування. Вінниця є одним з найбільших регіональних ринків України.

Це має величезну перевагу з огляду на близькість до кінцевих споживачів, високу густоту населення, легкий доступ до каналів дистрибуції, транспорту та джерел постачання сировини.

Виробничі потужності ПАТ "Вінницька кондитерська фабрика" — одні з найбільших в Україні. Низький рівень використання потужностей сьогодні свідчить про те, що є простір для збільшення виробництва за умови стимуляції попиту. Задоволення існуючого попиту тими виробами, які бажає споживач, призведе до підвищення рівня використання обладнання і прибутковості. Важливою перевагою є можливість збільшити обсяги виробництва без залучення значних інвестицій капіталу.

Відзначимо основні принципи для позиціонування товару ПАТ «ВКФ» в цільовому сегменті:

- позиціонування, засноване на відмітний якість товару – використання натуральних інгредієнтів;

- позиціонування, засноване на особливому способі використання
товару - свята і урочистості;

- позиціонування, орієнтоване на певну категорію споживачів - якість товару і його смак;

- позиціонування по відношенню до конкуруючого товару - імпортні товари та товари, засновані на замінниках.

Основними методами просування товарів є реклама, стимулювання збуту і пропаганда. Фабрика, плануючи використання засобів реклами повинна добре знати які показники охоплення частотності, і сили впливу забезпечує той чи інший засіб.

Необхідно провести такі заходи:

1. Розсилка брошур про діяльність ПАТ «ВКФ» на підприємства громадського харчування, у великі магазини поштою з метою інформування потенційних клієнтів про діяльність фабрики.

2. Друк у провідних газетах серій статей, що розповідають про продукцію ПАТ «ВКФ» у пресі, з метою створення та утримання позитивного іміджу продукції.

3. Створення рекламного ролика на телебаченні, й опублікування вгазеті тобто задіяти ЗМІ з метою рекламування товару.

4. Випуск книги про історію розвитку підприємства, про досягнення і проблеми підприємства і так далі використовуючи засоби торгівлі для формування громадської думки.

5. Розміщення широкоформатних плакатів з рекламою нової продукції у великих магазинах міста, адже саме вони є найбільшим джерелом збуту даної продукції. Також розміщення банерів на вулиці міста;

6. Необхідно друкувати фірмовий знак підприємства на упаковці більш крупно розробити єдину концепцію упаковки, тобто щоб вона була в єдиному стилі але в той же час різна.

Важливу роль відіграє робота з клієнтами. Пропонується запровадити новий план роботи з клієнтами на даному підприємств. Це дозволить у підсумку збільшити обсяг продажів у цілому:

1. Необхідно організувати постійну, добре налагоджена доставка
продукції:

- встановити дні доставки у віддалені райони;

- відповідність штату вантажників за штатним розкладом;

- наявність необхідної кількості транспортних засобів і водіїв;

2. Висока якість обслуговування:

- інформувати клієнта про всі зміни в роботі підприємства;

- інформувати клієнта про що з'явилися новинки, надання рекламного матеріалу, рекламного продукту;

- звернути увагу на швидкість доставки;

- відстеження асортименту, як у торговому залі, так і в складському приміщенні;

- Інформування про зміни асортименту.

3. Збереження знижок клієнтам навіть при простроченні платежу:

1) для клієнта - це дає клієнтові впевненість у тому, що він отримає свою продукцію і постійну знижку;

2) для підприємства.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 74; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты