Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Засоби зв’язку роти.




На озброєнні аеромобільноїроти знаходяться штатні переносні засоби радіозв’язку та засоби зв’язку, що надаються на час виконання завдання зі складу взводу зв’язку батальйону.

Для виконання завдань управління в роті мається:

штатних переносних радіостанцій типу Р-159 – 1 комплект;

портативних радіостанцій типу Р-158 – 4 комплекти.

Портативні радіостанції надаються зі складу взводу зв’язку батальйону.

Для здійснення проводового зв’язку командир батальйону (старший начальник) із складу взводу зв’язку батальйону у роту виділяє телефонний апарат ТА-57 та відповідну кількість легкого польового кабелю П-274 (П-275).

На озброєнні парашутно-десантноїроти знаходяться засоби радіозв’язку, що змонтовані на шасі бронеоб’єктів (штатні засоби) та засоби зв’язку, що надаються на час виконання завдання зі складу взводу зв’язку батальйону.

Для виконання завдань управління в парашутно-десантноїроті мається:

штатних радіостанцій типу Р-173 (Р-123М) – 11 к-тів;

переносних радіостанцій типу Р-159 – 1 к-т;

портативних радіостанцій типу Р-158 – 4 к-ти.

 

Крім перелічених засобів у підрозділах батальйону є засоби зв’язку, які використовуються для забезпечення зв’язку з командиром батальйону та для управління підлеглими:

а) у мінометній батареї:

у відділенні управління взводу управління мінометної батареї –

переносних радіостанцій типу Р-159 - 4 комплекти;

польових телефонних комутаторів типу П-193М – 1 комплект

телефонних апаратів типу ТА-57 – 4 комплекти;

легкого польового кабелю типу П-274М - 8 км;

польові зарядні пристрої типу ПЗУ–6 – 1 комплект

у мінометному взводі –

портативних радіостанцій типу Р-158 – 5 комплектів;

польові зарядні пристрої типу ПЗУ-3М – 1 комплект;

б) у кулеметному взводі - портативних радіостанцій типу Р-158 – 1 комплект;

в) у протитанковому взводі – портативних радіостанцій типу Р-158 – 1 комплект;

г) у зенітному ракетному взводі – портативних радіостанцій типу Р-158 – 1 комплект; портативних радіостанцій типу Р-147 – 4 комплекти; портативних радіоприймачів типу Р-147П – 6 комплектів

д) у розвідувальному взводі штабної роти – портативних радіостанцій типу Р-158 – 3 комплекти;

е) у роті забезпечення – переносних радіостанцій типу Р-159 - 1 комплект;

 

На період бою, в якому передбачаються дії підрозділів у піших порядках, переносні радіозасоби взводу зв'язку можуть використовуватись таким чином.

Дві радіостанції Р-159 виділяються командирові батальйону для забезпечення радіозв’язку з старшим командиром та командирами підлеглих підрозділів, тобто одна радіостанція має працювати в радіомережі старшого командира, а друга – в радіомережі командира батальйону.

Три радіостанції Р-159 виділяються командирам рот (по одному комплекту в кожну роту) для забезпечення радіозв’язку з командиром батальйону.

Решта радіостанцій Р-159 в залежності від обставин може знаходитися в резерві або виділятися:

- заступникові командира батальйону;

- начальникові штабу батальйону;

- командирам зенітно-ракетного взводу, розвідувального взводу, гранатометного взводу, інженерно-саперного взводу, роти забезпечення.

- начальнику батальйонного медичного пункту.

В кожному випадку радіостанції Р-159 виділяються відповідним посадовим особам разом з радіотелефоністами, які здійснюють експлуатаційне обслуговування цих засобів та забезпечують зв’язок у відповідних радіомережах.

Експлуатаційне обслуговування радіостанцій Р-158 та забезпечення радіозв’язку з їх допомогою здійснюють особисто командири підрозділів, яким вони виділені, тобто радіостанції Р-158 виділяються у відповідні підрозділи без радіотелефоністів.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 85; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты