Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Золоте пенсне




Уперше опубліковано в липні 1904 р. на сторінках часопису «Strand Magazine» з ілюстраціями Сіднея Пейджета; передруковано в жовтні 1904 р. на сторінках часопису «Collier’s Weekly» (США) з ілюстраціями Фредеріка Дорра Стіла.

Копти - населення Єгипту, що сповідує християнство.

Зниклий регбіст

Уперше опубліковано в серпні 1904 р. на сторінках часопису "Strand Magazine» з ілюстраціями Сіднея Пейджета; передруковано в листопаді 1904 р. на сторінках часопису «Collier’s Weekly» (США) з ілюстраціями Фредеріка Дорра Стіла.

Джон-о’Ґротс - крайня північна точка Шотландії.

Убивство в Ебі-Ґрейндж

Уперше опубліковано у вересні 1904 р. на сторінках часопису «Strand Magazine» з ілюстраціями Сіднея Пейджета; передруковано в грудні 1904 р. на сторінках часопису «Collier’s Weekly» (СшА) з ілюстраціями Фредеріка Дорра Стіла.

Паладіо Андреа (1518 - 1580) - видатний італійський архітектор доби Відродження, засновник класицизму в європейській архітектурі.

Ватерлоо - у битві біля Ватерлоо 18 червня 1815 р. війська Наполеона зазнали остаточної поразки від об’єднаних англо-голландських військ під командуванням герцога Веллінґтона.

Маренґо - у битві біля Маренґо 14 червня 1800 р. війська Наполеона здобули блискучу перемогу над військами Австрійської імперії.

...якби він мав дев’ять життів, як кіт... - натяк на англійське прислів’я: «У кота дев’ять життів».

Друга пляма

Уперше опубліковано в грудні 1904 р. на сторінках часопису «Strand Magazine» з ілюстраціями Сіднея Пейджета; передруковано в січні 1905 р. на сторінках часопису «Collier’s Weekly» (США) з ілюстраціями Фредеріка Дорра Стіла.

... креолка з походження... - Креоли - нащадки європейських (іспанських та португальських) колонізаторів у країнах Латинської Америки.

ЙОГО ОСТАННІЙ УКЛІН

Збірка вийшла друком у 1917 р. у видавництві «John Murray» накладом у 10 тис. примірників. Того ж року перевидана в США у видавництві «G.H.Doran Co.». До збірки увійшли 7 оповідань, опублікованих впродовж 1908-1917 рр. у часописах «Strand Magazine», «Collier’s Weekly» (США) і «American Magazine» (США), а також оповідання «Картонна коробка» з американського видання збірки «Спогади про Шерлока Холмса» (1894; вперше опубліковано на сторінках часопису «Strand Magazine» у січні 1893 р.).

Пригода в «Бузковій хижі».

Уперше опубліковано в серпні 1908 р. на сторінках часопису «Collier’s Weekly» (США) з ілюстраціями Фредеріка Дорра Стіла; передруковано у вересні - жовтні 1908 р. на сторінках часопису «Strand Magazine» з ілюстраціями Артура Твідла.

Сан-Педро - вигадана Конан Дойлем латиноамериканська країна.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 58; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты