Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА





Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
   
5.10010102.ДП01.0987 ПЗ
1.1 Виробничо-господарська характеристика об’єкту та стан його електромеханізації і автоматизації

Сільсько-фермерське господарство «Нібас» організоване в 2001 році. По своїм розмірам це велике господарство в районі, та середнє в області.

ООО «Нібас» розташоване в селі Петропавловка Петропавлівського району в 2.5 км від районного центру та 210 км від обласного. З вище указаними пунктами, господарство зв’язане дорогами з твердим покриттям.

Природно-кліматичні умови ООО«Нібас» відносяться до зони помірно континентального клімату з абсолютною максимальною температурою +35 0С та мінімальною -20 0С. В цілому природні ресурси та кліматичні умови сприятливі для виробництва , вирощування багатьох сільськогосподарських культур та великої рогатої худоби.

ООО«Нібас» має м’ясомолочну направленість, а також займається вирощуванням технічних та зернових культур. Спеціалізується господарство по виробництві молока, м’яса, зерна. Допоміжними в господарстві являються вирощування соняшника та цукрового буряка.

В 2002 році в ООО«Нібас» був проведений газ,а в 2001 році господарство було електрифіковано. В 1999році на території господарства був побудований телятник на 368 голів.

Електропостачання ООО«Нібас» здійснюється від підстанції Петропавлівського РЕМУ.

Рівень механізації в господарстві високий із 18 приміщень механізовано 15. В господарстві автоматизовані процеси припливної і витяжної вентиляції, холодильні установки, та сховища для зберігання зерна і технічних культур.

Використання електроенергії .

Основними споживачами електроенергії в господарстві являються електричні приводи технологічних машин в тваринництві а також електроопалювальних та електроосвітлювальних установок.

Річне споживання електроенергії цими установками складає 2400000 кВт./год

 


Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
   
5.10010102.ДП01.0987 ПЗ
1.2 Характеристика основних технологічних процесів

Для вибору основних технологічних процесів в телятнику на 368 голів м’ясного направлення складаються по технічним характеристикам варіанти можливості застосування близьких по параметрам машин,які забезпечують інтенсивну технологію одержання молока і зниження за рахунок електромеханізації його собівартості.

Основними технологічними процесами являються кормо роздача, видалення гною, напування тварин, освітлення, вентиляція.

Кормороздавач стаціонарний в середині годівниці КЛО – 75. призначений для всіх видів кормів крім рідких в годівницях розміщених в один ряд. За допомогою ланцюга їжа передається по стрічці. Такий конвеєр складається з двох гілок однакової довжини. З них одна виконана з про резинової стрічки шириною 500 мм, а друга представляє собою ланцюг.

При механізованій подачі кормів в роздавач швидкість руху робочого органу складає 0,5 м ∕с, а при ручній 0,13 м ∕с. Корм, який попадає в приймальний бункер роздавача переміщується стрічкою вздовж кормового жолоба по всій його довжині, після цього ланцюг зі стрічкою автоматично зупиниться, при цьому спрацьовує вимикач під дією натиску на одному з кронштейнів ланцюга. Після закінчення годування кормовий жолоб зупиниться рухом стрічки яка рухається назад.

 


 

Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
   
5.10010102.ДП01.0987 ПЗ
Таблиця 1- Порівняльна характеристика кормороздавачів

 

Показники КЛО-75
Продуктивність, т ∕ год. Швидкість,м/c.: робоча транспортна Маса, кг Обслуговуючий персонал, люд. Довжина кормового жолоба, м Кількість обслужуючих тварин, гол. Установлена потужність електродвигуна, кВт Час видачі корму тваринам, хв. 0,57 _       5,5 2,2

 

Виходячи з економічних показників, металоємності, утворення аварійної ситуації, а також згідно типового проекту, вибираємо стаціонарний кормороздавач КЛО-75.

Збирання та вивіз гною .

Ланцюговий гноєзбиральний транспортер ТСН-160 приміняється для тварин, що знаходяться в корівнику даного проекту. Для вибору гноєзбирального транспортера порівнюємо технічні характеристики скребкових транспортерів.


 

 

Таблиця 2 -

Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
   
5.10010102.ДП01.0987 ПЗ
Технічна характеристика гноєзбирального транспортера.

Показники ТСН-160
Продуктивність, т / год. Крок ланцюга, мм Довжина ланцюга, м Швидкість руху ланцюга, м / с Крок скребків, мм Розміри, мм: скребка гнійного каналу Потужність електродвигуна, кВт Маса транспортера, кг Обслуговуючий персонал, люд.   4,5 0,18 285*120 320*120 4,5

 

Виходячи з металоємності, економічних показників, а також згідно типового проекту вибираємо транспортер ТСН-160.

Приміняється установка транспортера ТСН-160; він призначений для видалення гною з телятника на 368 голів при безприв’язному утриманні тварин і завантаження гною в транспортні засоби.ТСН-160 представляє собою два стаціонарних установлених і узгоджених діючих транспортерів з окремими приводами. Основними вузлами являються ланцюги транспортера, два приводи, шафа керування, похиле і поворотне устаткування . Привід горизонтальної та похилої частини транспортера ТСН-160 ідентичний з приводом транспортера ТСН-3,06 і складається з електродвигуна, клинопасової передачі і циліндричного редуктора.

Напування тварин

Для напування корів можна ставити автонапувач типу ПА-1А або АП-1А. Їх використовують для напування корів при утриманні корів на прив’язі. Напувалки ставляться одна на два стійла. Напувалки складаються із корпуса, в середині якого розташований кнопковий пристрій: клапан, педаль.

Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
   
5.10010102.ДП01.0987 ПЗ
Припливна та витяжна вентиляції.

Припливна вентиляційна установка призначена для зволоження та подачі в приміщення свіжого повітря. Вона також може виконувати роль засобу для охолодження повітря.

Установка складається з центробіжного вентилятора, повітророзподілювача і станції керування.

Витяжна вентиляції «Кліматика 47»

Система управління забезпечує: рівномірне регулювання швидкості, автоматичний перехід на низьку частоту обертів при знижені температури повітря в приміщенні,автоматичний перехід на високу частоту обертів при підвищенні температури в приміщенні. Установка «Кліматика 47» складається з вентиляторів і станції керування «Кліматика ». Станція керування представляє собою електричний блок виконуючий функції регулятора, тиристорного, зміни швидкості обертання вентиляторів в залежності від зміни температури в середині приміщення. Для цієї установки використовують двигуни серії АИР.

Також задіяна електрокалориферна установка СФОЦ-60

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 66; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты