Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Характеристика цільової аудиторії




Цільова аудиторія – група людей, на яких розраховано певний товар, продукт, послугу тощо.

Нині завданням маркетингу є визначення потреб споживачів, тобто компанія яка дійсно планує випустити на ринок певний товар повинна засвідчитися в тому, що він буде комусь потрібен. Саме для цього вона і позиціонує свій товар. Цим виробник показує для кого він працює і ким є його цільова аудиторія. Як ми знаємо у кожної людини є певні смаки, запити, потреби. І в той же час ми можемо об’єднати людей в групи за схожими запитами і потребами, а також демографічними показниками. Це буде наш сегмент ринку і на ньому буде знаходитися наша цільова аудиторія.

Для того щоб створити поняття цільової аудиторії, нам потрібно для початку класифікувати наш товар і відповідно знайти для кожної класифікованої групи продукту нашого споживача.

Планшети можна характеризувати за технічними характеристиками. Проте важливо зауважити, що від оснащеності девайсу залежить і його ціна, за якою ми і поділимо його на цільових споживачів.

Так виходить, що планшети можна поділити на такі групи за ціновою характеристикою: «бюджетні» моделі; моделі середнього класу; високого класу; та моделі класу люкс.

Бюджетні моделі. Ціновий діапазон: до 1500 грн. Призначені для людей яким не потрібні різні «цікавинки», яким потрібний стандартний набір функцій. Люди які мають низький рівень доходу. Також сюди можна віднести дітей чи людей похилого віку, а також студентів. Яким потрібен простий девайс для звичайних і стандартних на ньому операцій ( перегляд пошти, спілкування в соц.. мережах, підтримання безпровідного Інтернету).

Моделі середнього класу. Ціновий діапазон: 1500-300 грн. Такий пристрій націлений на людей із середнім рівнем доходу. Націлений на студентів, дорослих людей ( в тому числі і людей похилого віку). Звісно, що такі моделі мають мати кращі характеристики порівняно з першим типом планшетів, наприклад, краща роздільна здатність екрану, швидший процесор, краща батарея, спроможність відкриття більшого числа файлів.

Моделі високого класу. Ціновий діапазон: 3000-7000 грн. Націлений на людей з доходом вище середнього та високого. Дані моделі призначені для інтенсивної роботи. Вони більш потужніші в порівнянні з двома першими типами планшетів. Відповідно до цього їх характеристики на порядок вище. Це й діагональ екрану та його роздільна здатність, потужна батарея, яка має змогу довго триматися без підзарядки, операційна система, оперативна пам’ять, процесор, тощо.

Моделі класу люкс. Ціновий діапазон: +7000 грн. Націлений на людей з високим рівнем доходу, а також на людей, які обожнюють бути в центрі уваги, тобто виділяються з «сірої» маси. На людей, які прагнуть мати найкраще та найновіше.

Із даної класифікації товару ми можемо зробити висновок, що на цільову аудиторію впливає ціна і функціональність товару. Тобто ці два показника її формують. Саме на них при виборі того чи іншого продукту дивиться споживач, а отже, формується і наша цільова аудиторія.


 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 124; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты