Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Основні конкуренти на ринку та їх характеристика




 

Незважаючи на популярність марки Sumsung, у неї все ж є ряд дійсно достойних конкурентів, які якщо і не випереджають, то дихають в спину даному бренду.

Основними конкурентами є: Apple, Asus, Lenovo, RCA.

Apple. Цей бренд є дійсно майстром маркетингу. Компанія дуже вміло подає свій продукт, адже як помітно, вся продукція фірми має колосальний попит. Звісно, що самою подачею товару тут не обійтись. Apple - це в першу чергу високоякісний продукт, який ми відрізняємо серед всіх інших одразу. Який має набір солідних функцій і може призначатися як для роботи так і для розваги, а також, для вираження людини як «продвинутої» особистості. Тобто девайс для всіх і, для всього.

Asus. Фірма, яка працює на ринку електроніки дуже давно і має досвід роботи на ньому. З появою планшету компанія розширила своє виробництво і на нього. ASUS входить до Top 10 найуспішніших ІТ-компаній списку InfoTech 100. Продукція має завжди гарну якість. Її функціонал знаходиться на достойному рівні, про що каже і рівень продажів.

Lenovo. Є досить молодою компанією, яка в той же час досягла значних успіхів на ринку. Все це завдяки гарно налагодженій системі збуту. Якщо ми зайдемо в будь-який магазин, то побачимо на прилавках цей бренд. Якість товару знаходиться на досить високому рівні, що дозволяє йому на рівних конкурувати з топовими марками в світі ІТ-технологій.

RCA. Висококласний пристрій, якій по дизайну та функціоналу не поступається своїм конкурентам і звісно, за що і отримав популярність серед споживачів.

Дані 4 фірми є найбільшими конкурентами Sumsung. В сумі ці 5 фірм контролюють основну частку на ринку планшетів. У 2014 році компанія Apple представила звіт і графічно довела своє лідерство ( рис. 1.2)

 

Рис. 1.2 – Розподіл ринку планшетів

Також представники Apple зауважили, що вони хоч і лідирують, проте здали позиції щодо корейської зірки. Адже остання скоротила своє відставання в порівнянні з 2013 роком.

Отже, на ринку планшетів конкурують потужні фірми. 5 з яких є основними і між якими розподіляється левова його частка. Решта фірм мають мізерну частку індивідуально. Також рисунок показує, що Sumsung не повинен розслаблятися, адже ще є над чим і головне ким працювати, щоб в результаті вийти в топ рейтингу.


 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 105; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты