Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Вимоги щодо них




Для виготовлення легких бетонних сумішей потрібні наступні матеріали:

- цемент;

- пісок;

- керамзитовий гравій;

- вода;

- домішка;

- арматура.

Всі матеріали повинні відповідати вимогам стандартів і забезпечувати отримання бетони заданої марки.

Цемент. Для виробництва бетонної суміші застосовується марка цементу 400, яка доставляється залізничним транспортом та автоцементовозами з підприємства “Промцемент”, яке знаходиться у м. Амвросіївка.

Цемент повинен відповідати вимогам існуючих стандартів:

- тонкість помелу цементу має бути такій, щоб при просіюванні проби через сито № 008 по ДСТУ 3584-73 проходило|минало| не менше 85 % маси проби, що.

- вміст ангідриду сірчаної кислоти ( SO3|). У цементі повинно бути не більше 3,5 %. Вміст окислу магнію (Mg| O) у вихідному клінкеру не має бути більше 5 %.

Марка цементу визначається межею міцності при вигині, стисненні зразків, виготовлених по ДСТУ 3.10.4-81 і випробуваних через 28 діб з моменту виготовлення.

Визначення фізико-механічних властивостей цементу проводять по ДСТУ 310-1-81, 310-4-81.

Зм.
Арк.
№ документа
Підпис
Дата
Арк.
ДП.ВД.27.61.00.00   КП.ВД.05.00.00.ПЗ  
Справжні стандарти встановлюють загальне положення при випробуванні цементу для визначення показників:

а) тонкощі помелу;

б) нормальної густини і термінів схоплювання цементного тіста;

в) межі міцності при вигині і стисненні зразків балочок.

Вказівки по проведенню випробувань містить ДСТУ 310-1-81:

а) проби цементу до випробувань зберігають в сухому місці;

б) перед випробуванням кожну пробу просіюють через сито з сіткою № 09 по ДСТУ 358-4-83;

в) температура приміщення, в якому проводяться випробування має бути 20 +/- градусів Цельсія і наголошуватися в робочому журналі..

Зберігається цемент в робочих силосах: діаметр 2 м, висота 6м. всього для зберігання застосовується 2 силосу.

Пісок. Для приготування бетонної суміші пісок повинен відповідати: ДСТУ БВ 2.7. -32-95

Пісок поступає на завод з Красноліманського кар'єру залізничним транспортом.

Вміст сірчистих і сірчанокислих з'єднань не повинен перевищувати 1% по вазі; вміст слюди не більше 0,5 % по вазі.

Вміст пиловидних, глинистих і мулистих часток не повинен перевищувати 3% в природному піску і 5 % у роздрібнюваному.

Випробування піску виконуються відповідно до вище згаданих стандартів, в яких встановлені методи випробування для визначення:

а) зернового складу;

б) модуля великої;

в) вміст мулистих, глинистих і пиловидних часток;;

г) мінерал петрографічного складу.

Керамзитовий гравій. Керамзитовий гравій доставляють з Керченського заводоуправління залізничним транспортом та зберігають у зачинених складах траншейно-полубункерного типу. Гравій поступає розміром 20 мм. та морозостійкістю 15 циклів. Чистота заповнювача – це важливі технічні вимоги. Чистота поверхні зерен необхідна для доброго їх зрощування з цементним каменем, без чого неможливо забезпечити цілісність структуру бетону та його якість.

Керамзитовий гравій повинен відповідати наступним вимогам:

- після 15 циклів змінної заморозки – відтаювання втрата у масі повинна бути не більше 8%;

- зміст у гравії розколених зерен повинен бути не більше 15% по масі;

- керамзитовий гравій не повинен мати вапняних та інших шкідливих домішок;

- водопоглинення протягом години не повинно перевищувати 20% для гравію марки 600;

- при обробці гравію їдким натром, він не повинен дати розчину кольору темнішого за колір еталону. Коли розчин буде темніше еталону, придатність заповнювача визначають спеціальними дослідженнями у бетоні.

При доставці автотранспортом партії рахується кількість матеріалу відвантаженого одному споживачу на протязі доби. Кожна партія супроводжується паспортом, у якому вказується найменування кар’єру – виробника та його адреса, номер, дата видачі паспорта, номер партії та кількість матеріалу, номер вагону, а також технічна характеристика, зерновий склад заповнювача, зміст пиловидних, мулистих та глиняних часток, у тому числі глини у грудочках. Зберігають заповнювач окремо по видам та фракціям, не допускаючи їх забруднення.

Зм.
Арк.
№ документа
Підпис
Дата
Арк.
ДП.ВД.27.61.00.00 КП.ВД.05.00.00.ПЗ  
Вода. Для виготовлення бетонної суміші можна застосовувати будь-яку воду у тому числі і питну, шахтну, РН (водопровідний показник) якої не менше 4 . Вода не повинна містити більше 5 гр. солей в одному літрі, у тому числі сульфітів (у перерахунку на SO4|) не більше 1 % по вазі, оскільки вони викликають корозію бетону і арматури.

Домішка. Для економії цементу передбачається домішка СДБ – сульфатно - дріжджова барда, в розмірі 0,2 % від маси цементу.

Арматура. Для виготовлення арматурних сіток та каркасів, окремих стержнів, використовують арматурну сталь А – I, арматурні

елементи – клас В – II, закладні елементи – клас А – I.

Арматурна сталь повинна мати заводський сертифікат із зазначенням її виду, класу та марки сталі. При відсутності сертифікату арматурна сталь повинна бути випробувана на підприємстві. Арматурна сталь повинна бути захищена від вологи, атмосферних опадів та зберігатися роздільно по класам і маркам.

Арматурні вироби та закладні деталі повинні виготовлятися по робочим кресленням і зберігатися в цеху у спеціальних контейнерах на стелажах.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 63; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты