Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Керування якістю продукції в цеху




Керування якістю продукції розглядається як один з найважливіших складових елементів управління виробництвом.

Під управлінням якості розуміють дії, що здійснюються при створенні і експлуатації продукції з метою встановлення, забезпечення й підтримки необхідного рівня її якості. Процес управління якістю повинен охоплювати весь період від початку створення продукції до припинення її використання за призначенням.

Сукупність керуючих органів і об'єктів управління, які взаємодіють за допомогою матеріально - технічних та інформаційних засобів, утворює комплексну систему управління якістю продукції. Система управління якістю продукції повинна включати організаційні, технічні, економічні, соціальні заходи.

нормування рівня якості
організація заходів
матеріально-технологічне забезпечення
моральне і матеріальне стимулювання
Продукція (об'єкт керівництва)
контроль якості
аналіз результатів
атестація продукції
планування рівня якості

Зм.
Арк.
№ документа
Підпис
Дата
Арк.
ДП.ВД.27.61.00.00 КП.ВД.05.00.00.ПЗ  


Рисунок 1- Функціональна схема управління якістю продукції на підприємстві

1. Нормування рівня якості продукції. У цьому процесі мають бути встановлені оптимальні значення показників якості та параметрів технологічного процесу з урахуванням технічних і економічних можливостей підприємства.

2. Організаційно - технічні підприємства включає технологічну підготовку, виробництва, метрологічного забезпечення, спеціальну підготовку і навчання кадрів, а також забезпечення стабільного рівня якості продукції.

3. Матеріально - технічне забезпечення, спрямоване на безперебійне постачання підприємства всіма видами матеріальних ресурсів, встановлених зв'язків з підприємствами – постачальниками, а також на вдосконалення складського і транспортного господарства.

4. Розробка методів морального і матеріального стимулювання. При цьому повинні рішення про стимулювання прийматися за показниками якості праці працівника (колективу).

5. Контроль якості - це контроль продукції, контроль за дотриманням технологічної дисципліни, облік і аналіз динаміки якості. Важливим завданням КСУЯП є вдосконалення організації та впровадження ефективних методів контролю, зокрема статичних.

6. Атестація продукції. Для цієї мети КСУЯП передбачає аналіз якості продукції, стабільності і ритмічності її виробництва, проведення заводської атестації продукції та технологічного процесу, підготовку продукції до державної атестації.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 71; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты