Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Автоматизація технологічного процесу виробництва




Автоматизація на виробництві дозволяє покращити якість продукції, яка випускається, та знизити витрати матеріалів за рахунок автоматичного регулювання технологічних процесів, визволення робочих місць. Принципово змінюється праця робітника, з упровадженням автоматизації збільшується продуктивність праці.

Робота в закритих цехах, стаціонарно установлене обладнання і створення повністю автоматизованої лінії.

Засоби автоматизації системи опалення та вентиляції проектуються з метою забезпечення і підтримання потрібних умов повітряного середовища в приміщеннях, в камері і підвищення надійності роботи систем, а також для економії тепла та електроенергії.

Проектом передбачається:

- контроль температури в зонах камери;

- регулювання подачі повітря в калорифери:

- автоматичний пуск усіх опалювально – вентиляційних агрегатів, системи повітряного опалення, опалення за допомогою регулювання температури повітря в камерах та в обслугованих приміщеннях;

- автоматичне регулювання температури в камері.


Зм.
Арк.
№ документа
Підпис
Дата
Арк.
ДП.ВД.27.61.00.00 КП.ВД.05.00.00.ПЗ  
Схема автоматизації виробництва

В даній схемі передбачається:

- контроль температури в зонах щілинних камер;

- контроль навантаження товкача;

- контроль навантаження передавальних візків;

- контроль навантаження вентиляторів;

- контроль витрати електроенергії тенів;

- регулювання температури в зоні ізотермічної витримки.

Контроль температури в зоні підігрівання та в зоні охолодження здійснюється таким комплектом приладів, як: термоперетворювач опору ТСМ – 5071 НСХ 100М (поз. 2а, 3а) та автоматичним електронним мостом ДИСК 250 – 2221.

Зм.
Арк.
№ документа
Підпис
Дата
Арк.
ДП.ВД.27.61.00.00 КП.ВД.05.00.00.ПЗ  
Первинний прилад перетворює виміряну температуру в пропорційній електричний сигнал, який надходить на вторинний прилад що показує, та на само пишучий прилад (поз. 2б, 3б).

Контроль температури в зоні ізотермічної витримки здійснюється комплектом приладів: термоперетворювач опору (поз. 1а) та автоматичним електронним мостом ДИСК 250 – 2231 НСХ 100П (поз. 1б).

Регулювання температури здійснюється комплектом приладів: термоперетворювачем опору (поз. 1а), автоматичним електронним мостом (поз. 1б), регулятором температури (поз. 1в), ключами управління SAI, за датчиком (поз. 1г), магнітним пускачем КМ1. Якщо є неузгодження між заданою задатчиком (поз. 1г) і виміряною термоперетворювачем (поз. 1а) температурою, то сигнал неузгодження з регулятора (поз. 1в) (в залежності від режиму роботи: автоматичний або дистанційний) надходить на магнітний посилювач КМ1 і долі до системи регулювання тенів.

Контроль навантаження передавальних візків здійснюється комплектом приладів: кнопкою регулювання трьох штифтовою SB6, SB7, магнітним пускачем КМ6, КМ7 та амперметрами (поз. 6, 7).

Вмикання двигунів передавальних візків відбувається через кнопки керування SB6, SB7 та магнітним пускачем КМ6, КМ7.

Контроль навантаження та витрати електроенергії тенів здійснюється комплектом приладів: вольтметром (поз. 4б) та лічильником електроенергії (поз. 4а).

Контроль навантаження вентиляторів здійснюється комплектом приладів: кнопки керування двох штифтовими SB9, SB10, SB11, магнітними підсилювачами КМ9, КМ10, КМ11 та амперметрами (поз. 9, 10, 11).

Контроль навантаження товкачів здійснюється комплектом приладів: кнопкою керування трьох штифтовою SB5, SB8, магнітним підсилювачем КМ5, КМ8 та амперметром.

В теперішній час майже всі технологічні процеси мають складну технологію обладнання.

При автоматизації того чи іншого виробничого процесу, рішення про вибір системи автоматизації повинно прийматися з урахуванням технологічних, технічних та суспільно економічних факторів. Із схем в автоматизації, що використовуються, самими досконалими є схеми з програмним регулюванням процесу нагріву.

В пропарювальній камері важливо забезпечити заданий

Зм.
Арк.
№ документа
Підпис
Дата
Арк.
ДП.ВД.27.61.00.00 КП.ВД.05.00.00.ПЗ  
температурний режим, необхідний для отримання потрібної міцності виробів, тому температура в камері повинна бути під постійним контролем та регулюванням.


Зм.
Арк.
№ документа
Підпис
Дата
Арк.
ДП.ВД.27.61.00.00 КП.ВД.05.00.00.ПЗ  
7 БУДІВЕЛЬНА ЧАСТИНА


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 83; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты