Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Обладнання. Ширина головних проходів в цеху має бути не менше 2,5 м, ширина проходів для обслуговування механізмів не менше 0,8 м




Ширина головних проходів в цеху має бути не менше 2,5 м, ширина проходів для обслуговування механізмів не менше 0,8 м. У приміщеннях з мокрими або плитковими підлогами або бетонними підлогами на постійних робочих місцях мають бути укладені дерев'яні трапи.

Агрегати, робота яких пов'язана з виділенням пилу, слід герметизувати, включати у вентиляційних або пиловловлювачах систем.

Місцеве освітлення у виробничих приміщеннях і переносні ручні лампи включають в мережу напругою від 22 до 36 Вт. В сирих приміщеннях необхідна постійна перевірка ізоляційного стану, напруга струму не повинна перевищувати 22 Вт.

На роботах, пов'язаних з небезпекою виділення пилу, робітником надаються засоби і індивідуального захисту, тобто респіратори.

Вапно, масляні мастила, , хлористий кальцій або інші речовини можуть викликати роздратування шкіри, тому робочі мають бути забезпечені профілактичними пастами, мазями, а також засобами що змивають та дезінфікуючими речовинами.

На роботах, де можливий електричний струм, слід застосовувати

п,спеціальні захисні засоби з ізолюючими намірами.

Відкриті рухомі частини механізмів захищають з усіх боків металевими огородженнями - сітчастими або з листової сталі.

Зм.
Арк.
№ документа
Підпис
Дата
Арк.
ДП.ВД.27.61.00.00 КП.ВД.05.00.00.ПЗ  
8.5 Протипожежна безпека

Пожежна безпека – це такий стан об'єкту, при якому із встановленою ймовірністю унеможливлюється виникнення і розвитку пожежі і дії пожежі на людей і його небезпечних чинників, а також забезпечується захист матеріальних цінностей.

Пожежна безпека забезпечується:

- системою запобігання пожежі;

- системою протипожежного захисту;

- організаційно - технічними заходами.

Система запобігання пожежі включає засоби і організаційні заходи, спрямовані на виключення умов виникнення пожежі. Система протипожежного захисту включає засоби і організаційні заходи, спрямовані на запобігання дії факторів пожежі і обмеження матеріального шкоди від нього.

До профілактичних заходів щодо протипожежного захисту відносяться бесіди, що проводяться працівниками пожежної служби, наглядний, куточки, засоби протипожежного захисту, семінари - інструктажі, що спеціально проводяться, для виробничників, що входять до групи порятунку у разі виникнення пожежі.

Протипожежний захист забезпечується вживанням засобів пожеже гасіння і пожежної техніки, автоматичних установок пожежної сигналізації і пожеже гасіння, будівельних конструкцій об'єктів з регламентованими межами вогнестійкості, пристроями що забезпечують обмеження поширення розповсюдження пожежі, організацією своєчасної евакуації людей і тому подібне.


Зм.
Арк.
№ документа
Підпис
Дата
Арк.
ДП.ВД.27.61.00.00 КП.ВД.05.00.00.ПЗ  
9 ЕКОНОМІЧНА ЧАСТИНА


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 47; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.004 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты