Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


РОЗДІЛ 1




ЗМІСТ

ВСТУП
РОЗДІЛ 1. Вимоги стандартів та ветеринарно-санітарні вимоги до сіна і трав’яного борошна. Норми згодовування сіна, трав’яного борошна і січки тваринам різних видів. (ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ)

1.1 Загальна характеристика сіна і трав’яного борошна.

1.2 Характеристика хімічного складу та поживності сіна і трав’яного борошна

1.3.Санітарно-гігієнічна оціка якості сіна і трав’яного борошна.

1.4. Заготівля сіна і трав’яного борошна.

1.5. Норми згодовування сіна, трав’яного борошна і січки тваринам різних видів.

1.6.Висновок з огляду літератури.

РОЗДІЛ 2. КОРМОВА БАЗА

2.1.Характеристика кормової бази свиней.

2.2. Розрахунок енергетичної поживності кормів в енергетичних кормових одиницях(ЕКО).

2.3.Характеристика комбікормів, які використовуються в годівлі свиней.
РОЗДІЛ 3.НОРМОВАНА ГОДІВЛЯ СВИНЕЙ РІЗНИХ СТАТЕВОВІКОВИХ ГРУП.

3.1. Годівля кнурів-плідників.

3.2. Годівля свиноматок холостих і першого періоду поросності

3.3. Годівля свиноматок другого періоду поросності і підсисних

3.4. Годівля 6-12 і 12-20 кг

3.5. Годівля поросят живою масою 20-40 кг

3.6. Годівля молодняку свиней на відгодівлі живою масою 40-70 кг

3.7. Годівля молодняку свиней на відгодівлі живою масою 71-120 кг

3.8..Годівля.ремонтного.молодняку.свиней

ВИСНОВКИ

ВИКОРИСТАНА ЛІТЕРАТУРА

 

ВСТУП

Годівля тварин – це організація виробничого процесу, направлена на забезпечення життєвих потреб тварин у поживних,мінеральних і біологічно активних речовинах для одержання запланованого виробництва продукції високої якості.

Продукція тваринництва: молоко, м'ясо, яйця, вовна, механічна робота являють собою видозмінені в організмі поживні речовини кормів. Від рівня годівлі, вмісту в кормах поживних речовин,співвідношення між окремими елементами живлення залежать продуктивність і здоров'я тварин.

Успішне розв'язання завдань збільшення виробництва продукції тваринництва на основі значного підвищення продуктивності худоби і птиці вимагає впровадження у кожному господарстві заходів, спрямованих на забезпечення інтенсифікації тваринництва. За інтенсивного введення тваринництва необхідно якнайповніше забезпечити тварин поживними і біологічно активними речовинами у необхідних кількостях та співвідношеннях.

Вимоги тваринництва до кормовиробництва і кормоприготування для організації повноцінної годівлі тварин полягають, насамперед, у стабільності кормові бази та забезпеченні тварин високоякісними кормами. Необхідно провести ряд заходів,спрямованих на підвищення врожайності кормових культур та поліпшення якості кормів на основі прискореного переходу на сучасні технології вирощування, заготівлі та використання їх у годівлі тварин.

Традиційний раціон сільськогосподарських тварин включає різноманітні корми, які відрізняються за поживністю та фізико-механічними властивостями. Роздільне згодовування не дозволяє механізувати процеси роздавання кормів та ефективне їх використання. Інтенсивні методи виробництва продуктів тваринництва потребують удосконалення технологій заготівлі та використання кормів. Запроваджувати прогресивні технології у тваринництві дозволяють такі перспективні види кормів, як сіно, сінаж, силос, виготовлені для оптимальних фаз розвитку рослин, та приготовлені на їх основі повнораціонні кормові суміші, збагачені кормовими добавками, а також виробництво якісних комбікормів.

Впровадження прогресивних методів виробництва,зберігання і використання кормів є одним з основних резервів збільшення виробництва продукції тваринництва. У зв'язку з цим технологія виробництва кормів як складова вчення про годівлю тварин, а також розробка досконалої організації і техніки годівлі тварин набувають широкого значення.

Повноцінна годівля впливає на розвиток, стан здоров'я сільськогосподарських тварин і одержання від них високоякісної продукції за мінімальних затрат праці. Отже, годівля – це найважливіший фактор, який забезпечує продуктивність,оплату корму та економічну ефективність тваринництва і являє собою організоване, контрольоване й регульоване людиною живлення тварин.

Наука про годівлю вивчає: хімічний склад, поживність і властивості кормів; потреби тварин у поживних речовинах залежно від їхнього виду, фізіологічного стану, рівня та характеру продуктивності; техніки годівлі.

Таким чином, годівля сільськогосподарських тварин є однією з найважливіших складових зоотехнічної науки, яка розробляє теоретичні основи, методи й технологічні прийоми забезпечення раціонального живлення, що сприяє нормальному росту і розвитку, досягнення генетично зумовленого рівня продуктивності тварин та необхідної якості продукції, добре здоров'я й високу відтворену здатність за економічного витрачання кормів.

 

 

РОЗДІЛ 1

Вимоги стандартів та ветеринарно-санітарні вимоги до сіна і трав’яного борошна. Норми згодовування сіна, трав’яного борошна і січки тваринам різних видів. (ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ)


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 135; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты