Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Жидкий концентрат лізину




Для отриманняЖКЛ іККЛ культуральне рідина, що містить 10–13 % СВ,подкисляют HCl до рН = 5,0 і додають 0,15% розчингидросульфита натрію для стабілізації лізину.Стабилизированную культуральне рідинаупаривают під вакуумом до 35–40 % СВ.

Сухий концентрат лізину (>ККЛ) отримують, висушуючиЖКЛ враспилительних сушарках до вологості 5–6 %. СухийККЛ дужегигроскопичен, тому відразу ж після нього його упаковують в поліетиленові мішки.

МеншгигроскопичнийККЛ отримують, висушуючиЖКЛ разом із наповнювачами (кісткової борошном, кормовими дріжджами, пшеничними висівками та інших.).

До складу кормових препаратів входять крім лізину та інші амінокислоти, і навіть вітаміни, макро- і мікроелементи (табл. 3).

Кристаллический лізин виділяють з ЯЖ після відділення біомаси.

Для отримання кормових продуктів придатні препарати лізину із вмістом основного речовини (>лизинмонохлоргидрата) від 70 % і від. У цьому допускається забарвлення кристалів до жовтої і ясно-коричневий кольору. До препаратів медичного призначення пред'являються жорсткіші вимоги; для парентерального харчування зміст основного речовини має не нижче 99 %.

За нормального перебігу процесу частка побічних амінокислот вбирається у 3 % від змісту лізину, частка мікробних клітин — 1,5 %. Для відділення біомаси від ЯЖ використовують саморозвантажувальні сепаратори, і навіть фільтрування знамивним шаром або на барабанномувакуум-фильтре, або на рамних фільтр-пресах із наступною промиванням осаду водою.

>Раствори, містять лізин, післяподкисления соляної кислотою (рН =5,05,2) і введення стабілізатора (>NaHSO3) концентрують випарюванням в вакуумі до 45–50 % СВ. Отриманий концентрат піддають кристалізації, яку проводять при 5–12 °З протягом 1–2сут.Осадок відділяють відматочника в проточних промислових центрифугах і далі висушують враспилительной сушилці чи киплячому шарі. Готовий продукт, зазвичай, забарвлений в коричневий колір і має щонайменше 70 % основного речовини.

Іншим способом виділення лізину є іонообмінний процес. І тому розчин продуктуподкисляют H2>SO4 до рН =1,62,0, у результаті утворюєтьсядикатион амінокислоти. Після хемосорбції накатионите (>КУ-2х8), використовуваному в М+ чи >NH4+ формі, відокремлюються домішки нейтральній і кислотною природи.Аминокислотиелюируют зкатионита 0,5–5 %гидроксида амонію, розчинупаривают,подкисляют HCl до рН =4,95,0, а концентраткристаллизуют при 5–12 °З, одержуючи кристалимонохлоргидрата лізину ясно-жовтого чи ясно-коричневого кольору, котрі післявисушивания містять 90–95 % основного речовини і 1,0–12,5 % золи. Для отримання препарату вищого рівня чистоти в схему очищення включають стадію обробки розчину активним вугіллям,перекристаллизацию з 50-ти% етанолу та ін.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-18; просмотров: 81; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты