Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ТРАВЛЕННЯ МІДІ




На цьому етапі металорезист захищає мідь від травлення. Незахищена мідь розчиняється в травильному розчині, залишаючи на платі малюнок майбутньої схеми.

ВИДАЛЕННЯ МЕТАЛОРЕЗИСТУ СВИНЕЦЬ-ОЛОВО

Металорезист віддаляється з поверхні міді в спеціальному розчині. Цей початок процесу, який носить назву SMOBC (solder mask over bare copper - маска поверх необробленої міді). У інших процесах, наприклад, якщо нанесення захисної маски не здійснюється, олов'яно-свинцева суміш оплавляється для подальшого використання (лудіння).

НАНЕСЕННЯ ПАЯЛЬНОЇ МАСКИ

Для захисту поверхні плати наноситься паяльна маска - електроізоляційне нагрівостійке покриття. Існує декілька типів масок і методів її нанесення, фоточутливі композиції можуть бути рідкими і плівковими. Тоді маска наноситься і обробляється методами фотолітографії, тобто тими ж способами, що і фоторезист. Цей процес забезпечує високу точність поєднання. Спосіб трафаретного друку не володіє такою точністю, але цей процес продуктивніший в масовому виробництві.

ЛУДІННЯ МОНТАЖНИХ ПОВЕРХОНЬ HAL-ПРОЦЕС(hot air leveling - вирівнювання гарячим повітрям)

Відкриті маскою ділянки міді (монтажні отвори, контактні площадки) лудяться гарячим припоєм методом занурення. Щоб не залишати на платі натікань припою і звільнити отвори від припою, плата при вийманні з ванни лудіння обдувається гарячими повітряними ножами. Окрім здування надлишків, повітряні ножі вирівнюють припій на поверхнях контактних площадок і монтажних отворів. Тепер плата готова для завершальних етапів: нанесення написів (трафаретний друк або фотолітографія), обрізання по контуру, тестуванню і упаковки.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 49; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты