Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Структура валютного ринку




 
 

 


Проведемо класифікацію суб'єктів валютного ринку

 

Центральні банки – керують валютними резервами, проводять валютну інтервенцію. Регулюють рівень відсоткових ставок по вкладаннях на світові валютні ринки.

Комерційні банки – здійснюють основний обсяг валютних операцій – як для клієнтів, так і самостійно, за рахунок власних коштів.

Великі міжнародні банки – виступають як провідні споживачі (покупці) на валютному ринку і здійснюють потужний вплив на процес формування валютних курсів.

Фірми які здійснюють зовнішньо-торгівельні операції - мають стабільний попит на іноземну валюту (фірми-імпортери) або стабільну пропозицію валюти (фірми-експортери), розміщують і залучають вільні залишки у короткострокові депозити. Прямого доступу на валютний ринок не мають, діють через посередників.

Компанії, що здійснюють закордонні вкладення активів – міжнародні інвестиційні фонди, здійснюють диверсифікацію управління портфелем активів, вкладаючи кошти в цінні папери держави та корпорацій будь-яких країн.

Валютні біржі – здійснюють обмін валют для юридичних і фізичних осіб, формують ринковий валютний курс. Держава, як правило, активно регулює рівень обмінного курсу, користуючись компактністю біржового ринку. Валютні біржі існують не в усіх країнах світу.

Валютні брокерські фірми – зводять покупців та продавців іноземної валюти, здійснюють між ними конверсії або депозитно-кредитні операції. За посередництво беруть брокерські комісійні.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 52; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты