Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Параметри впливу




Між телефонними електричними колами постійної повітряної лінії зв'язку, між електричними колами постійної кабельної лінії зв'язку й між польовими кабельними лініями, прокладеними паралельно, спостерігаються взаємні впливи. Вони виражаються в тім, що розмова, що передається по одному електричному колу, прослуховується в інших електричних колах. Це погіршує якість і дальність зв'язку.

Взаємний вплив електричних кіл пояснюється наявністю паразитних зв'язків між ними, в основному індуктивних і ємкісних.

При проходженні змінного струму по електричному колі, що впливає, навколо його створюється змінне магнітне поле, що перетинає електричне коло, піддане впливу.

За рахунок індуктивного зв'язку в електричному колі, підданому впливу, з'явиться перехідний струм (Iп), спрямований проти струму в колі, що впливає (рис. 1.4).

За рахунок ємкісного зв'язку в електричному колі, підданому впливу, також з'явиться перехідний струм (Iп), спрямований у різні сторони.

Таким чином, у колі, підданому впливу, за рахунок індуктивного і ємкісного зв'язків з'явиться перехідний струм, при цьому через телефон на ближньому до генератора кінці

Рис. 1.4. Вплив між ланцюгами

 

пройде сума ємкісного й індуктивного струмів, а на далекому кінці - різниця цих струмів.

Крім того, величина перехідного струму на далекому кінці зменшується, тому що електричне коло, піддане впливу, має певне загасання.

Тому величина перехідного струму на ближньому кінці електричного кола більше величини перехідного струму на далекому кінці кола. Практикою й розрахунками встановлено, що в електричному колі, підданому впливу, розмова, що проходить по колу, що впливає, не буде прослуховуватися, якщо величина перехідного струму на ближньому кінці складе не більше 0, 5 мкА.

Однак ступінь взаємного впливу електричного кола оцінюється не величиною перехідного струму, а величиною перехідного загасання.

Перехідним загасаннямміж електричними колами називається загасання, що перетерплюють струми перешкод при переході з одного ланцюга в інший.

Перехідне загасання виміряється в неперах.

Якщо величина струму при переході з електричного кола, що впливає, на коло, підданому впливу, зменшується в 2,72 рази, то перехідне загасання дорівнює 1 Нп.

Розрізняють перехідне загасання на ближньому й далекому кінцях електричного кола (рис. 1.5).

Загасання перехідних струмів на тім кінці електричного кола, де розташований генератор кола, що впливає, називається перехідним загасанням на ближньому кінці (В).

Загасання перехідних струмів, що надійшли на далекий кінець електричного кола, підданому впливу, називається перехідним загасанням на далекому кінці (ВД ).

Ступінь взаємного впливу електричних кіл часто характеризується ще однією величиною – захищеністю кіл(ВЗ),

Рис. 1.5 Перехідне загасання й захищеність електричних кіл

Захищеність між однаковими колами чисельно дорівнює різниці між перехідним загасанням на далекому кінці (ВД) і власним загасанням електричного кола (b 1):

Для збільшення перехідного загасання між електричними колами на постійних повітряних лініях зв'язку проведення телефонних кіл схрещуються, у польових кабелях далекого зв'язку і постійних кабелів зв'язку при виготовленні їх на заводі струмопровідні жили скручуються в групи (пари, четвірки, вісімки), кола екрануються, а при прокладці кабельних ліній виробляється симетрування кабелю.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 63; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты