Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Роз рахунок показників використання




 

 

За базовий вагон метрополітену обрано вагон серії 81-717 який приводиться в рух 4-ма ТЕД типу ДК117 з послідовним збудженням. Склад формується з одних моторних вагонів які керуються за системою багатьох одиниць.

Розрахунок програми технічного обслуговування та ремонту вагонів метрополітену будемо виконувати для електродепо «Харківське», яке обслуговує лінію станція Сирець – Червоний хутір довжиною 23,86 км.

Програма технічного обслуговування та ремонту вагонів розраховується виходячи із загального пробігу на лінії обертання вагонів та встановлених норм пробігу між технічним обслуговуванням та ремонтами за формулами:

Пробіг поїзду за рік визначається за формулою:

 

(4.7)

 

де Sл – середньодобовий пробіг поїзду метрополітену, за даними депо Харківське складає 395,2 км;

Ме – експлуатаційний парк поїздів метрополітену, за даними депо Харківське складає 18 поїздів.

За формулою (4.7) визначаємо лінійний пробіг поїздів метрополітену:

 

365*395,2*18 = 2596464 поїздо-км

При визначенні економічної ефективності модернізації вагонів метрополітену знаходимо лише ту частину витрат, яка змінюється в порівняльних варіантах. В даному випадку при заміні контакторно-реостатної системи управління ТЕД на систему імпульсного управління витрати на ремонт зменшаться на 10% за рахунок застосування більш надійних в експлуатації

безконтактних приладів IGBT модулів.

Витрати на ремонт електропоїздів залежать від величини річного пробігу та удільних витрат на ремонт поїзду, які приходяться на 1 км пробігу, і визначаються за формулою:

 

(4.8)

 

де - удільні витрати на ремонт поїзда на 1 км пробігу в коп., рівне 125 коп. (за даними депо Харківське) для базового варіанту та 110 коп. для нового варіанту.

 

грн.

 

грн.

 

Витрати електроенергії на тягу поїздів визначаються за формулою:

 

(4.10)

 

де - питомі витрати енергії, для нового і базового варіанту визначаються з залежності наведеної в пункті 4.1, ;

0,32 – вартість 1 кВт*г.

 

Питомі витрати енергії, для базового і нового варіанту при дільничній швидкості 42,6 км/г відповідно рисунка 4.1, дорівнюють для базового – 15, а для нового – 6 .

 

грн.

 

грн.

 

Результати розрахунку експлуатаційних витрат заносимо в таблицю 4.1.

 

Таблиця 4.1 – Результати розрахунку експлуатаційних витрат

Витрати, тис. грн в рік Електропоїзди
Базовий Новий
Витрати на ремонт Витрати на електроенергії
Всього

Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 66; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты