Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


D. Триптофан




E. Метіонін

140.Літня пацієнтка звернулась до лікаря зі скаргами на труднощі під час ходьби, парестезії та онімінням в ногах. Фізикальні данні відповідали периферійній нейропатії. В розмові з хворою було встановлено, що вона не отримує повноцінного харчування. Перед тим, як призначити жінці вітаміни, лікар взяв кров на аналіз для визначення активності транскетолази. Недостатність якого вітаміну в організмі може виявити цей тест?

A. В3

B. В2

C. В1

D. В5

E. В6

141.У клініку поступила дитина 2-х років з наступними симптомами: запаленням слизової оболонки рота, язика, висипкою на відкритих ділянках тіла. При обстеженні встановлене зниження активності НАД-залежних дегідрогеназ. Недостатністю якого вітаміну обумовлені дані симптоми?

А. Вітаміну С

В. Піридоксину

С. Біотину

Д. Пантотенової кислоти

Е. Нікотинаміду

142. Одним з наслідків хронічного алкоголізму є розвиток алкогольної енцефалопатії, яка викликана недостатністю вітаміну В1, що знижує використання глюкози нервовими клітинами. Які процеси обміну вуглеводів при цьому порушуються?

A. Порушення аеробного окиснення глюкози

B. Порушення анаеробного окиснення глюкози

C. Порушення окиснення амінокислот

D. Порушення b- окиснення жирних кислот

Е. Порушення ліполізу в жировій тканині

143. У хворого спостерігається глосит, тріщинки в кутиках губ, кератити. Такі симптоми зумовленні недостатністю вітаміну:

A. Холекальциферолу

B. Аскорбінової кислоти

C. Фолієвої кислоти

D. Рибофлавіну

E. Ергокальциферолу

144. У хворого в крові збільшена концентрація пірувату. Значна кількість його екскретується з сечею. Який авітаміноз спостерігається у хворого?

  1. Авітаміноз вітаміну Е
  2. Авітаміноз вітаміну В3
  3. Авітаміноз вітаміну В6
  4. Авітаміноз вітаміна В1
  5. Авітаміноз вітаміну В2

145. В експериментальних тварин зі штучно викликаним поліавітамінозом у крові спостерігалося істотне збільшення концентрації a-кетоглутарової і піровиноградної кислот. З недостатністю якого вітаміну пов'язана ця патологія?

A. Вітаміну В12

B. Вітаміну К

C. Вітаміну Е

D. Вітаміну В1

E. Вітаміну В6

146. При авітамінозі якого вітаміну може істотно знижуватися активність трансаміназ сироватки крові?

A. В1

B. В2

C. В5

D. В6

E. Вс

147. У хворого 36 років, який страждає на хронічний алкоголізм, спостерігаються набряки, атрофія м’язів, серцево–судинна недостатність. У крові відзначається накопичення пірувату, в еритроцитах – зниження активності транскетолази. Якою є коферментна форма вітаміну, недостатністю якого обумовлені зазначені зміни?


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 171; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты