Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Алергія




 

1.7.1. У хворого після пересадки нирки через десять діб почалася реакція відторгнення трансплантанту. За участю яких лейкоцитів відбувається це явище?

B. Лімфоцитів

C. Мієлоцитів

D. Паличкоядерних

E. Сегментоядерних

F. Юних 134, 122

 

1.7.2. У чоловіка віком 30 років який протягом кількох років хворіє сезонним алергійним ренітом, під час чергового звернення до лікаря у крові було виявлено еозинофільний лейкоцитоз. Чим зумовлена така реакція організму?

A. Антигістамінною функцією еозинофілів

B. Збільшенням фагоцитарної активності еозинофілів

C. Порушенням дозрівання еозинофілів в кістковому мозку

D. Підвищенням продукції антитіл еозинофілами

E. Дією продуктів розпаду тканин на еозинофіли 217, 387-388

 

1.7.3. В основі розвитку імунних і алергічних реакцій організмом використовуються однакові механізми відповіді імунної системи на антиген. Визначте основну відмінність алергічних реакцій від імунних.

A. Розвиток пошкодження тканин

B. Кількість попадаючого антигена

C. Шляхи попадання антигенів в організм

D. Спадкова схильність

E. Особливість будови антигенів 140

 

1.7.4. Дитина 10-ти років під час гри порізала ногу осколком скла і була направлена в поліклініку для введення протиправцевої сироватки. З метою попередження розвитку анафілактичного шоку лікувальну сироватку вводили за Безредко. Який механізм лежить в основі цього способу гіпосенсибілізації організму?

А. Зв’язування антитіл

В. Блокування синтезу медіаторів тучних клітин

С. Стимуляція імунологічної толерантності до антигену

Д. Стимуляція синтезу антиген-специфічних Ig G

Е. Зв’язування рецепторів до Ig E на тучних клітинах 138

 

1.7.5. У хворого на гострий гломерулонефрит розвинулась його імунокомплексна форма. В механізмі його розвитку лежить ушкоджуюча дія комплексу:

А. Ig M або Ig G з антигеном

В. Ig A або Ig D з антигеном

С. Ig E або Ig A з антигеном

Д. Ig G або Ig A з антигеном

Е. Ig D або Ig M з антигеном 539

 

1.7.6. Відомо, що розвиток нефротичного синдрому зумовлений імунними механізмами. Антитіла, які утворюються у відповідь на надходження екзо- та ендоантигенів, належать переважно до класу:

А. Ig M

B. Ig A

C. Ig G

Д. Ig E

Е. Ig D 543

 

1.7.7. До лікаря звернулася жінка зі скаргами на те, що у весняний період у неї з’являється нежить з почервонінням повік. Який тип алергічної реакції за Джелом та Кумбсом розвивається у пацієнтки?

А. Анафілактичного типу

В. Сповільненої гіперчутливості

С. Цитотоксичного типу

Д. Імунокомплексного типу

Е. Стимулюючого типу 120, 133

 

1.7.8. На 8 день після введення протиправцевої сироватки з приводу брудної рани стопи в пацієнта підвищилася температура до 38оС, з’явилися болі в суглобах, висипка, сверблячка. З боку крові спостерігається лейкопенія і тромбоцитопенія. Який тип алергічної реакції розвинувся у хворого?

А. Імунокомплексна реакція

В. Анафілактична реакція

С. Цитотоксична реакція

Д. Гіперчутливість сповільненого типу

Е. Стимулююча алергічна реакція 133

 

1.7.9. Після введення великої дози антитіл до базальної мембрани клубочків нирок у піддослідної тварини розвинувся гострий гломерулонефрит. Який тип алергічної реакції за класифікацією Кумбса і Джелла лежить в основі цієї патології?

А. Цитотоксичний

В. Анафілактичний


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 110; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты