Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Як перевірити платоспроможність п-ва




платоспроможність п-ва – це можливість у практичній ситуації, що склалася погасити всі свої зобов. Перед кредиторами. До платоспроможних п-в відносяться п-ва у яких сума поточних активів перевищує поточні зобов’язання або дорівнює їм. Оцінка здійснюється на основі структурних аналітичних групувань показників балансу на початок року та кінець звітних кварталів і застосування прийому аналізу обсягів платіжних зобов. Та поточних активів. Важливим показником платоспроможності є ліквідність. Ліквідність – це спроможність п-ва перетворювати свої активи на грошові кошти для покриття необхідних платежів, зумовлених фінансово-господарською діяльністю. Досліджуються виробничі запаси, незавершене виробництво, готова продукція, товари, частина яких може бути неліквідною, проводиться оцінка динаміки показника оборотного капіталу.

 

10.15. найтиповіші порушення, що виявляються під час проведення ревізії статутної діяльності, стану власного капіталу, розподілу та використання чистого прибутку.

Основні порушення під час ревізії статутної діяльності: здійснення статутної діяльності без свідоцтва про державну реєстрацію та ліцензій на право здійснення певних видів підприємницької діяльності, невідповідність зафіксованого в установчих документах розміру СК нормам, затвердженим законодавством про господарські товариства, несвоєчасне внесення змін у реєстри акціонерів ВАТ, відсутні документи, що підтверджують внесення часток засновниками у СК, арифметичні помилки в документах про внесення часток засновників при визначенні їхнього розміру та загальної суми до сплати, недотримання вимог чинного законодавства під час формування політики обліку СК. Основні порушення під час ревізії стану власного капіталу: кредитове сальдо рах. 40 не відповідає заявленому в установчих документах, необгрунтоване збільшення СК за рахунок завищення вартості матеріальних цінностей, які внесено до СК, застосування неадекватних методів оцінки часток, що внесені у СК у натуральній і нематеріальній формах, невнесення чи не повне внесення часток засновниками у СК, відсутність окремого обліку СК і фактичної заборгованості засновників за вкладами до СК.. Основні порушення під час ревізії розподілу та використання чистого прибутку: неправомірне використання ЧП зв. Періоду, неправомірна кореспонденція рахунків при відображенні операцій з використання ЧП, напрями розподілу ЧП не відповідають заявленим в установчих документах, неправильне нарахування сум доходів від участі в капіталі, неповне стягнення податку на прибуток з нарахованих дивідендів, використання коштів резервного капіталу на цілі непередбачені нормами чинного законодавства та засновницькими документами.

 

10.16. заходи, що вживаються в разі виявлення порушень вимог чинного законодавства щодо здійснення статутної діяльності, формування статутного капіталу, розподілу чистого прибутку.

Якщо порушення відбулись в статутній діяльності: отримується свідоцтво про державну реєстрацію або ліцензію, зміна установчих документів, дооформлюються документи, що підтверджують внесення часток засновниками. Відобразити в поточному році як прибутки (збитки) минулих років, що виявлені у звітному періоді, в кореспонденції з відповідними рах. БО. Суми нарахованої пені чи штрафів відносяться на витрати, а в податковому обліку – на зменшення прибутку, що залишився в розпорядженні. Матеріали ревізії передаються правоохоронним органам.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 51; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты