Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Ринат Ахметов




$ 23,593 млрд.
Сфери діяльності: металургія, енергетика, машинобудування, фінанси, нерухомість, роздрібна торгівля, сільське господарство, ЗМІ, спорт та інше.
Вік: 44 роки.
Одружений, має двох синів.

Історія успіху найбагатшої людини України досить туманна. Якось, в черговий раз почувши запитання про перший мільйон, Ахметов не витримав і відрізав цілком в дусі Рокфеллера: «Мені легше сказати, як я заробив перший мільярд».

Про життя майбутнього мультимільярдера після закінчення школи (1983 рік) і до початку кар’єри банкіра (1995), відомо мало. Сам він стверджує, що поступив у інститут. Однак, скоріш за все, вчився він там недовго, бо закінчив його вже в дорослому віці (2001). В армії Ахметов не служив (земляки стверджують, що відкупився). Очевидно, що вже тоді у Рината водились немалі гроші. Ніхто не пам’ятає про те, де він працював.

У самого Ахметова є щонайменше три версії початку його бізнес–кар’єри. Перша – купили підприємство, а після інфляції продали за інші гроші. Версія друга – перші гроші з'явилися після того, як в 1995 році відкрили Донецький міський банк. Версія три – була створена компанія АРС, перші гроші заробив торгівлею вугіллям і коксом…

В будь-якому випадку, Ринат Леонідович стверджує, що починав з нуля. "Було бажання й енергія...", – каже він. Правда, як перетворити енергію в матерію, він не повідомляє.

 

2. Ігор Коломойський 3. Геннадій Боголюбов 7. Олексій Мартинов
$ 6,243 млрд. $ 5,429 млрд. $ 2,077 млрд.
Сфери діяльності: ЗМІ, металургія, хімпромисловість та енергетика. Сфери діяльності: феросплави, нафтопродукти, фінанси. Сфери діяльності: феросплави, нафтопродукти, банківська справа.
Вік: 47 років Вік: 48 років Вік: 44 роки
Одружений, двоє дітей Одружений, 4 дітей Одружений. має доньку

Всі троє є співзасновниками "ПриватБанку" та партнерами по фінансово-промисловій групі "Приват". Свої перші мільйони вони також заробляли разом.

Найбільш відверто про це розповідає Мартинов, який в той же час є одним з найменш публічних українських олігархів. Після закінчення фізико–технічного факультету Дніпропетровського держуніверситету Мартинов пішов працювати в компанію "Фіаніт", яка займалась створенням різноманітних систем автоматичного управління. Та основний заробіток був на купівлі і продажу техніки.

Як стверджує Мартинов, там він познайомився з Боголюбовим (котрого запросили у "Фіаніт" на роботу) і вирішив відкрити з ним свою компанію. Незабаром вони об’єднались з Коломойським, який уже займався торгівлею оргтехнікою. «Після того ми заробили перші гроші. Це була звичайна спекуляція».

 

На 10–му місці рейтингу – ще один спекулянт.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 36; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты