Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Олексій Вадатурський




$ 1,036 млрд.
Сфери діяльності: виробництво, зберігання і транспортування зерна.
Вік: 63 роки.
Одружений, має сина.

У 1971 році закінчив Одеський технологічний інститут ім. Ломоносова, за спеціальністю "Автоматизація та комплексна механізація хіміко–технологічних процесів". Працював головним інженером Трикратського комбінату хлібопродуктів, начальником виробничого відділу та заступником начальника Миколаївського обласного управління хлібопродуктів.

Серйозна самостійна кар'єра Олексія Вадатурського почалася в 1991 році. Він створив спільне україно-угорсько-британське підприємство. Назва "Нібулон" утворена з початкових літер міст: Миколаїв, Будапешт і Лондон. Тоді ще стійкими були інтеграційні зв'язки з країнами-членами РЕВ, коли СРСР постачав сусідам нафту, а мадяри й югослави – високоврожайні гібриди кукурудзи та соняшнику. В аграрному міністерстві України вирішили впровадити передові технології, виробляти насіннєвий матеріал і засівати родючі землі.

Спочатку так все і було. "Нібулон" забезпечував господарства високопродуктивними насінням, а ті вчасно розраховувалися. Але після розпаду Радянського Союзу ситуація погіршилась. Колгоспи занепадали і "Нібулон" був змушений був господарювати своїми силами на орендованих землях. Необхідно було купувати трактори, сівалки, комбайни ... І тоді, в 1998 році фірмі вперше в Україні Світовий банк надав кредит у розмірі $5 млн. Це й стало стартовим майданчиком для Вадатурського. Для людини з таким досвідом завдання зробити з п'яти мільйонів шість не могло бути чимось надскладним.

Досить різні історії. Звісно, багато про що доводиться лише здогадуватись. Однак дізнатись про походження десятого чи сотого мільйона у більшості наших олігархів було б ще більшою проблемою. Чим вони і відрізняються від згаданого вище Джона Д. Рокфеллера.

 


 

ПЕРЕЛІК ДЖЕРЕЛ

1. http://forbes.ua/business/1351729-100-bogatejshih-2013

2. http://www.pl.com.ua/?pid=61&artid=16194

3. http://forbes.ua/ua/ratings/1

4.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 45; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты