Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Зміни в балансі та їх класифікація.




Вивчення досвіду організації облік}' за рубежем свідчить про те. шо ті країни, в яких застосовується єдиний, затверджений на держав­ному рівні План рахунків бухгалтерського обліку, мають регламенто­вану форму Бухгалтерського балансу. Так. наприклад, у Російській Федерації форма Бухгалтерського балансу та порядок формування ного показників регламентується наказом Міністерства фінансів РФ від 13.01.2000 р. Ш 4н «Про форми бухгаттерської звітності організа­цій»; Положенням бз^хгаттерського обліку «Бухгалтерська звітність організацій» (ПБО 4/99). затвердженим наказом Міністерства фінан­сів РФ від 6.07.1999 р. № 43н: Методичними рекомендаціями про по­рядок формування показників бухгалтерської звітності організації, затвердженими наказом Міністерства фінансів РФ від 28.06.2000 р. № 60н. Згідно з цими нормативними документами, актив Балансу мі­стить два розділи, а пасив —три розділи (рис. 2.7.)

Бухгалтерський баланс (форма № 1)
   
Актив   Пасив
Розділ І. Необоротні активи   Розділ Ш. Капітал і резерви
Розділ П. Оборотні активи   Розділ IV. Довгострокові зобов'язання
    Розділ V. Короткострокові зобов'язання

Рис. 2.7. Структура Бухгалтерського балансу

Основним елементом Бухгалтерського балансу є балансова стаття, яка характеризує окремий вид активів (активна стаття) або вид зобов'язань чи капіталу (пасивна стаття).

У балансах підприємств Російської Федерації статті активів розмішуються залежно від ступеня ліквідності, починаючи з найменш ліквідних і закінчуючи найбільш ліквідними, а статті пасивів — за ознакою скорочення термінів погашення боргів, по­чинаючи з найбільш тривалих термінів погашення боргів і закін­чуючи короткостроковими зобов "язаннями.

За ознакою економічної однорідності балансові статті об'єд­нуються в розділи.

Бухгалтерський баланс складається за даними синтетичного і аналітичного обліку. В Російській Федерації підприємства пови­нні відображати в балансі показники за нетто-оцінкою. тобто за винятком сум за регулюючими рахунками (рахунок 02 «Аморти­зація основних засобів», рахунок 05 «Амортизація нематеріаль­них активів» та інЛ

Бухгалтерський баланс складається на кінець останнього дня звітного періоду й інформація, яка в ньогкгу подається, є статич­ною. Для надання користувачам можливості порівнювати інфор­мацію про активи, капітал і зобов'язання з показниками попере­дніх звітних періодів у Бухгалтерсько^ балансі наводяться дані на початок і кінець звітного періоду.

У формі № 1 «Бухгалтерський баланс» довідково подасться також інформація про наявність цінностей, які обліковуються на забалансовнх рахунках.

Бухгалтерський баланс повинен заповнюватися охайно, у ньому не доггускаються підчищення, помарки. Виправлення по­милок має бути підтверджено підписами керівника і головного бухгалтера із зазначенням дати виправлення. Згортання статей активів та зобов'язань є неприпустимим, крім випадків, передба­чених відповідними положеннями бухгалтерського обліку.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 68; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты