Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


II. Організаційно-Методичні Рекомендації




ЗАТВЕРДЖУЮ

Голова методичної комісії базового напряму

проф. Ю.Рашкевич

 

”____” _____________2013 р.

 

 

Програма Державного Екзамену

 

з напряму підготовки 6.0927 - ”Видавничо-поліграфічна справа

 

Програма державного екзамену розглянуто і ухвалено на засіданні методичної комісії базового напряму

Протокол N_10___від ”_11_” __04__2013 р.

 

 

.Львів


 

 

Програма Державного Екзамену

 

з напряму підготовки 6.0515 - ”Видавничо-поліграфічна справа

 

І. Загальні положення

Державний іспит за напрямом підготовки ”Видавничо-поліграфічна справа” має на меті перевірку і оцінку професійних компетенції студентів, наявності у них знань до дизайну та друкарської підготовки видань, оскільки ці види роботи складають основу майбутньої професійної діяльності студентів.

На державному іспиті студенти-випускники повинні продемонструвати вільне володіння, передбачених програмними вимогами навчального курсу, навичками та уміннями в області інформаційних технологій, розробки та дизайну електронних видань, додрукарської підготовки поліграфічної продукції.

Випускники за фахом ”Видавничо-поліграфічна справа” повинні володіти методами та засобами обробки текстової та графічної інформації, вміти правильно реалізовувати ці методи та засоби та в різних областях видавничої справи, володіти практичними знаннями, навичками та вміннями, необхідними для до друкарської підготовки видань.

Головною вимогою державного іспиту до рівня теоретичних та практичних знань студентів є володіння ними сукупністю сучасних наукових підходів щодо підготовки видань різного типу. Відповідь студента-випускника повинна підтвердити достатньо повне знання сучасного видавничо-поліграфічного процесу в Україні та за її межами.

 

II. Організаційно-Методичні Рекомендації

Іспит оцінюється в 100 бальній системі і складається з двох частин:

· І частина – теоретична. Відбувається у формі тестів, триває 2 години. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, становить 50 балів.

Структура тестового білета є наступною:

Загальна кількість питань – 25. З них:

Кількість питань вартістю 1 бал – 5.

Кількість питань вартістю 2 бали – 15.

Кількість питань вартістю 3 бали – 5.

В тестові завдання виносяться питання з 10 дисциплін, які студенти прослухали протягом 4 років навчання, зокрема дисципліни: технології розробки електронних видань, теорії кольору і кольоровідтворення, макетування та верстання, комп‘ютерної графіки, програмування, охорони праці, Web-дизайну, комп'ютерних мережі, інформаційних технологій у видавничо- друкарській справі.

· ІІ частина – практична. Відбувається у формі вирішення практичних завдань, триває 2 години. Максимальна кількість балів, яку можна набрати,становить 50 балів. ІІ частина іспиту складається з двох компонент - письмової й усної, які оцінюються окремо з відповідним розподілом балів. Список дисциплін з розподілом балів є таким:

 

Програмування - розподіл балів:

5 балів письм. комп. + 8 балів усн. комп. = 13 балів

Web-дизайн – розподіл:

5 балів письм. комп. + 8 балів усн. комп. = 13 балів

Комп’ютерна графіка – розподіл:

5 балів письм. комп. + 7 балів усн. комп. = 12 балів

Комп’ютерні мережі – розподіл:

5 балів письм. комп. + 7 балів усн. комп. = 12 балів

Письмова компонента виконується студентом самостійно. Усна компонента є добровільною (за згодою студента) і передбачає діалог з викладачем по темі практичного завдання.

Нульовий результат можливий по кожній компоненті. При цьому нульовий результат за письмову компоненту не відміняє проведення усної компоненти.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 53; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты