Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Препарати амінокислот




· Аргінін глутамат (Arginine glutamate)

Фармакотерапевтична група:А05ВА01 – препарати, що застосовують при захворюваннях печінки. Гепатотропні препарати.

Основна фармакотерапевтична дія:гепатопротекторна, антиоксидантна, антигіпоксична, мембрано стабілізуюча дія, позитивно впливає на процеси енергозабезпечення в гепатоцитах.

Показання для застосування ЛЗ:г. та хр. гепатити різної етіології, отруєння гепатотропними отрутами (блідою поганкою, хімічними та лікарськими речовинами), цироз печінки, лептоспіроз; печінкова енцефалопатія, прекома та кома, що супроводжуються гіперамоніємією.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:внутрішньо дорослим по 3 табл. (0,75 г) 3 р/добу протягом 15 днів, незалежно від прийому їжі; за необхідності доза препарату та курс лікування можуть бути збільшені до 20 днів; вища разова доза становить 2 г, МДД – 8 г; парентерально препарат дорослим вводять краплинно 2 р/добу по 50 мл (2 г) на 150–250 мл ізотонічного р-ну натрію хлориду зі швидкістю 60–70 крап./хв.; у тяжких випадках добова доза препарату підвищується до 150–200 мл (6–8 г); курс лікування – 5–10 діб; МДД - 200 мл (8 г).

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:відчуття легкого дискомфорту у ділянці ШКТ, нудота.

Протипоказання до застосування ЛЗ:відносне протипоказання - пропасниця, підвищена збудливість, психотичні реакції з бурхливим перебігом, тяжке порушення фільтраційної (азотовидільної) функції нирок.

Форми випуску ЛЗ:концентрат для приготування р-ну для інфузій 40% по 5 мл в амп.; порошок для орального р-ну, 1 г/3 г по 3 г у пакетах; р-н для ін'єкцій 20 % по 5 мл в амп.; р-н для ін'єкцій 4 % по 5 мл в амп.; табл. по 0,25 г , по 0,75 г, по 1 г

Торгова назва:

I. ГЛУТАРГІН, ГЛУТАРГІН АЛКОКЛІН, ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я", м. Харків, Україна

· Орнітин (Ornithine) ** [тільки гранулят]

Фармакотерапевтична група:А05ВА06 - гепатотропні препарати.

Основна фармакотерапевтична дія:гепатопротекторна.

Показання для застосування ЛЗ:г. та хр. захворювання печінки, що супроводжуються гіперамоніемією (гепатит, цироз); печінкова енцефалопатія (латентна та виражена).

Спосіб застосування та дози ЛЗ:вміст 1 – 2 пакетиків р-нити у достатній кількості рідини (склянці води, чаю або соку); р-н приймати всередину 2 – 3 р/добу; тривалість курсу визначається динамікою концентрації аміаку у крові та станом хворого; курс лікування можна повторювати кожні 2 – 3 місяці; немає клінічних данних щодо застосування орнітину гранулят у дітей; концентрат для інфузійного р-ну застосовують в/в; якщо не призначено інакше, можливе введення до 4-х амп./добу; для хворих на порушення свідомості (кома або прекома) до 8 амп. протягом 24 год, залежно від тяжкості стану (не р-няйте більше 6 амп. у 500 мл інфузійного р-ну) орнітин змішують зі звичайними інфузійними р-нами (глюкоза 5 %, глюкоза 10 %, ізотонічний р-н натрію хлориду, р-н Рінгера); препарат необхідно вводити крапельно, максимальна швидкість введення 5 г/год; якщо функції печінки істотно ослаблені, введення необхідно відкорегувати відповідно до стану хворого, з метою попередження блювання та нудоти; немає клінічних данних щодо застосування концентрату для інфузійного р-ну для лікування у дітей.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:АР до компонентів препарату, нудота, блювання.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до L-орнітина-L-аспартату чи будь-якого компонента препарату; ниркова недостатність тяжкого ступеня (рівень креатинину в сироватці вище 3 мг/100 мл).

Форми випуску ЛЗ:гранули для приготування р-ну для перорального застосування, 3 г /5 г по 5 г у пакетиках ; концентрат для інфузійного р-ну, 5 г/10 мл по 10 мл в амп.; р-н для ін'єкцій, 5 г/10 мл по 10 мл в амп.

Торгова назва:

II. ГЕПА-МЕРЦ, Мерц Фарма ГмбХ і Ко. КГаА, Німеччина
ОРНІТОКС, ІксЕль Лабораторіес Пвт Лімітед,, Індія
ОРНІТОКС, Теміс Медикаре Лімітед, Індія

Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 61; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты