Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Препарати з периферичним механізмом дії, що застосовуються при ожирінні




  • Орлістат (Orlistat)

Фармакотерапевтична група:А08АВ01 - засоби з периферичним механізмом дії, що застосовуються для лікування ожиріння.

Основна фармакотерапевтична дія:інгібування шлунково-кишкових ліпаз; механізм дії препарату пов’язаний з утворенням ковалентного зв’язку із сериновим залишком шлункової і панкреатичної ліпаз у порожнині шлунку і тонкої кишки; фермент при цьому втрачає здатність розщеплювати жири, що надходять з їжею у формі тригліцеридів, на вільні жирні кислоти, що всмоктуються, і моно гліцериди, що зменшує кількість калорій, які надходять в організм, і знижує масу тіла пацієнта; після 24-40 год відзначається збільшення концентрації жиру в калових масах.

Показання для застосування ЛЗ:ожиріння БНФ або надлишкова маса тіла в сполученні з низькокалорійною дієтою, профілактика виникнення асоційованих з ожирінням факторів ризику та супутніх захворювань, включаючи гіперхолестеринемію, інсулін-незалежний ЦД, порушення толерантності до глюкози, гіперінсулінемію, гіпертензію.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:призначають по 120 мг 3 р/добу разом з основними прийомами їжі; препарат приймають під час їжі або не пізніше, ніж через 1 год після їжі БНФ; у випадку якщо прийом їжі пропускають, або якщо їжа не містить жиру, то прийом орлістату можна пропустити; збільшення дози вище за рекомендовану посилює терапевтичний ефект.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:маслянисті виділення з прямої кишки, виділення газів, імперативні позиви на дефекацію, стеаторея, частішання дефекації і нетримання калу (явища виникають тимчасово у перші 3 місяці лікування), болі або дискомфорт у животі, метеоризм, рідкий стул, болі і дискомфорт у прямій кишці; шкірні висипання, свербіж, ангіоневротичний набряк, анафілактичні реакції.

Протипоказання до застосування ЛЗ:с-м хр. мальабсорбції, холестаз, гіперчутливість до препарату, не слід призначати вагітним, в період годування груддю.

Форми випуску ЛЗ:капс. по 120 мг

Торгова назва:

II. КСЕНІКАЛ, Ф. Хоффманн-Ля Рош Лтд/Рош С.п.А., Італія, по ліцензії Ф. Хоффманн-Ля Рош Лтд/Ф. Хоффманн-Ля Рош Лтд, Кайзераугст (пакування)/Рош С.п.А., Сеграте, Швейцарія/Італія/Швейцарія/Італія
КСЕНІСТАТ, Прісайс Біофарм Пвт. Лтд, Індія
ОРЛІКЕЛ, Аджанта Фарма Лімітед, Індія
ОРЛІП, ГМ Фармацевтикалс, Грузія
ОРЛІСТАТ, ІБН Хайян Фармасьютікалз, Сірійська Арабська Республіка

Засоби замісної терапії, що застосовуються при розладах травлення, включаючи ферменти


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 56; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты