Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Засоби, що підвищують апетит




  • Полину настойка (Artemisia absinthium) **

Фармакотерапевтична група:А15 - засіб рослинного походження що підвищує апетит. Гіркота (amara).

Основна фармакотерапевтична дія:містить гіркоти; механізм дії препарату обумовлений подразненням чутливих нервових закінчень – смакових рецепторів слизових оболонок порожнини рота, язика, що рефлекторним шляхом спричиняє посилення секреції шлункового соку, підвищення апетиту, покращання процесу травлення.

Показання для застосування ЛЗ:гіпоацидні та анацидні гастрити, анорексія.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:дорослі приймають по 15-20 крап. 3 р/добу за 15-30 хв до їди; тривалість прийому залежить від тяжкості захворювання, характеру супутньої терапії, досягнутого ефекту.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:полинна епілепсія; нудота, блювання.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату; підвищена шлункова секреція, виразкова хвороба шлунка і ДПК, рефлюкс-езофагіт, епілепсії; вагітність, період годування груддю; дитячий вік до 12 років.

Форми випуску ЛЗ:настойка по 25 мл у фл. та у фл.-крапельницях.

Торгова назва:

I. ПОЛИНУ НАСТОЙКА, ВАТ "Тернопільська фармацевтична фабрика", м. Тернопіль/ТОВ "Тернофарм",м. Тернопіль
ПОЛИНУ НАСТОЙКА, ЗАТ Фармацевтична фабрика "Віола", м. Запоріжжя, Україна
  • Подорожник великий (Plantago major) **

Фармакотерапевтична група:A02Х - засоби, що впливають на систему травлення та метаболізм. Засоби для лікування кислотно-залежних захворювань.

Основна фармакотерапевтична дія:засіб рослинного походження, являє собою сумарний препарат з листя подорожника великого (Рlаntаgо major L.), містить суміш полісахаридів, глiкозид ринантин, каротин, вiтамiн С, дубильнi речовини, слизи, ензими, лимонну кислоту, танін, гiркоту, флавоноїди та iншi сполуки; знижує тонус гладких м’язів шлунка і кишечнику, зменшує набряклість складок слизової оболонки шлунка.

Показання для застосування ЛЗ:анорексія, гіпоацидний гастрит (лікування і профілактика рецидивів), розлади травлення, пов’язані зі зниженою кислотністю шлункового соку.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:внутрішньо за 20–30 хв до їди, розводячи перед прийомом в ¼ склянки теплої води; дорослим і дітям старше 12 років призначають по 1 пакету 2–3 р/добу; дітям віком від 6 до 12 років призначають по ½ пакету 2–3 р/добу, дітям молодше 6 років – ¼ пакету 2–3 р/добу; тривалість лікування в період загострення гастриту – 3–4 тижні; для профілактики рецидивів препарат застосовують у тих самих дозах 1–2 р/добу протягом 1–2 міс; у формі рідини для перорального застосування внутрішньо за 15-30 хв до їди по 1 ст.л. 3 р/добу; дітям, віком старше 12 років призначають із розрахунку 1 крап./рік життя дитини, приймати 2 р/добу, курс лiкування – 30 днiв.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:АР, печія.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату, гіперацидний гастрит, виразкова хвороба шлунка та ДПК з підвищеною кислотністю; рідина для перорального застосування протипоказана дітям віком до 12 років.

Форми випуску ЛЗ:гранули по 2 г у пакетах; рідина для перорального застосування по100 мл у фл.

Торгова назва:

I. ПЛАНТАГЛЮЦИД-ЗДОРОВ'Я, ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я", м. Харків, Україна
ПОДОРОЖНИКА СІК, ВАТ "Лубнифарм", м. Лубни, Полтавська обл., Україна

Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 62; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты