Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Неопіоїдні анальгетики




  • Кислота ацетилсаліцилова (Acetylsalicylic acid) *, ** (див. п. 2.15.3.1. розділу "КАРДІОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")

Форми випуску ЛЗ:табл. жувальні по 80 мг; табл. по 100 мг, по 325 мг, по 500 мг; табл. шипучі по 500 мг; табл., вкриті оболонкою, кишковорозчинні по 75 мг, по 150 мг

Торгова назва:

I. АСПЕТЕР, ТОВ "Стиролбіофарм", м. Горлівка, Донецька обл., Україна
АЦЕТИЛСАЛІЦИЛОВА КИСЛОТА, АТ "Галичфарм", м. Львів/ВАТ "Київмедпрепарат", м. Київ, Україна/Україна
АЦЕТИЛСАЛІЦИЛОВА КИСЛОТА, ВАТ "Лубнифарм", м. Лубни, Полтавська обл., Україна
АЦЕТИЛСАЛІЦИЛОВА КИСЛОТА, ВАТ "Луганський ХФЗ", м. Луганськ, Україна
АЦЕТИЛСАЛІЦИЛОВА КИСЛОТА, ВАТ "Монфарм", м. Монастирище, Черкаська обл, Україна
АЦЕТИЛСАЛІЦИЛОВА КИСЛОТА, ЗАТ "Технолог", м. Умань, Черкаська обл., Україна
АЦЕТИЛСАЛІЦИЛОВА КИСЛОТА, ТОВ "Агрофарм", м. Київ, Україна
АЦЕТИЛСАЛІЦИЛОВА КИСЛОТА-ДАРНИЦЯ, ЗАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", м. Київ, Україна
II. АСАФЕН, Фармасайнс Інк., Канада
АСПІРИН®, Байєр АГ, Німеччина
АСПІРИН®, Байєр АГ/Байєр Біттерфельд ГмбХ, Німеччина/Німеччина
АСПІРИН® 1000, Байєр Біттерфельд ГмбХ/Байєр Хелскер АГ, Німеччина/Німеччина
АСПРОВІТ, ТОВ "Вітале-ХД", м. Таллінн, Естонія
АЦЕТИЛСАЛІЦИЛОВА КИСЛОТА, РУП "Борисовський завод медичних препаратів", м. Борисов, Мінська обл., Республіка Бiлорусь
ПОЛОКАРД, Фармацевтичний завод "ПОЛЬФАРМА" С.А., Польща
УПСАРИН УПСА 500 мг, Брістол-Майєрс Сквібб, Франція
  • Метамізол натрію (Metamizole sodium) ** [тільки Табл.] (див. п. 10.3.5. розділу "АНЕСТЕЗІОЛОГІЯ ТА РЕАНІМАТОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")
  • Нефопам (Nefopam)

Фармакотерапевтична група:N02BG06 - анальгетики та антипіретики.

Основна фармакотерапевтична дія:протизапальна, обезболююча; ненаркотичний аналгетик, структурно несхожий на інші анальгетики; експериментальні дослідження вказують на центральну дію, що полягає в інгібуванні зворотнього захоплення дофаміну, норадреналіну та серотоніну на рівні синапсів; у клінічних дослідженнях виявив позитивний ефект щодо післяопераційного тремтіння; не пригнічює дихання та не впливає на перистальтику кишечнику; має незначний антихолінергічний ефект.

Показання для застосування ЛЗ:больовий с-м БНФ різної етіології та інтенсивності (травми, біль після хірургічних операцій, знеболювання пологів, зубний біль, міалгія, ниркова та печінкова коліки); премедикація перед болісними медичними процедурами.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:терапія повинна відповідати інтенсивності больового с-му та реакції пацієнта; в/м рекомендується доза – 20 мг; при необхідності введення повторюють кожні 6 год; МДД – 120 мг; вводити у вигляді тривалої в/в інфузії протягом не менш ніж 15 хв, пацієнт повинен бути в лежачому положенні; одноразова доза на одну ін’єкцію – 20 мг; при необхідності введення повторюють кожні 4 год; МДД – 120 мг; препарат можна вводити у звичайному р-ні для інфузій (ізотонічний р-н натрію хлориду або 5% р-н глюкози); оптимальне співвідношення при розведенні – 1 амп. препарату в 50 мл р-ну для інфузії; курс лікування – не більше 8 – 10 днів; внутрішньо початкова рекомендована доза 1- 2 табл. 3 р/добу БНФ; доза може коливатися від 1 до 3 табл. 3 р/добу БНФ залежно від реакції хворого; не виявлено ефекту звикання до препарату, можна приймати тривалий час.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:пітливість, сонливість, нудота, блювання, атропіноподібні реакції (сухість у роті, запаморочення, затримка сечі, дратівливість, збудженість); тахікардія та підвищення АТ, гіперчутливість, кропив’янка, набряк Квінке, анафілактичний шок, судоми, галюцінації, медикаментозна залежність.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до нефопаму або інших компонентів препарату; діти віком до 12 років; судоми або їх наявність в анамнезі, епілепсія; ризик затримки сечі, пов’язаної з уретропростатичними порушеннями; ризик г. глаукоматозного нападу; вагітність, період годування груддю.

Форми випуску ЛЗ:р-н для ін`єкцій, 20 мг/2 мл по 2 мл, по 1 мл в амп.; табл., вкриті оболонкою, по 30 мг Торгова назва:

II. АКУПАН, БІОКОДЕКС, Франція
НЕФОПАМ, Єгипетська міжнародна фармацевтична промислова компанія "ЕІПІКО", Єгипет

Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 57; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты